Pentru că îl imita ca un papagal pe Vladimir Putin, fostul preşedinte comunist, Vladimir Voronin, îşi dorea să aibă şi el la Chişinău nu numai o ”democraţie controlată”, precum cea din Rusia, ci şi un Hodorkovski personal. Acesta din urmă trebuia să fie arestat şi condamnat în a doua jumătate a anului 2009. Astfel, 2011 ar fi fost pentru el cel de-al treilea an de puşcărie.

Rusia va fi distrusă pentru ambiţiile sale imperialiste. Aşa crede politologul Vafa Guluzade, fostul consilier pe întrebări de politică externă a trei preşedinţi din Azerbaidjan. Declaraţia a fost făcută pentru portalul regnum.ru.
„În prezent, în Rusia s-a creat o situaţie dificilă care poate ieşi de sub controlul autorităţilor de la Kremlin. Ţara cade în beznă.

Zeci de etnici români din Timoc au fost anchetaţi de poliţia sârbă în legătură cu finanţarea de către Bucureşti a organizaţiilor româneşti din Serbia. Încurajate  de declaraţiile raportorilor Consiliului Europei care au afirmat că Belgradul respectă drepturile minorităţilor, autorităţile sârbe au lansat un nou val de atacuri la adresa comunităţii româneşti din Valea Timocului.

Free Joomla! template by L.THEME