Un monument în cinstea lui Dimitrie Cantemir va fi instalat la Tiraspol

În centrul Tiraspolului va fi instalat un monument în cinstea domnitorului şi savantului Dimitrie Cantemir. Iniţiativa aparţine Uniunii moldovenilor din Transnistria, care a propus instalarea monumentului cu ocazia împlinirii a 340 de ani de la naşterea domnitorului.

TVR și Plahotniuc își bat joc în continuare de românii basarabeni

După contractul de preluare a TVR pe o frecvență a controversatului om de afaceri Valdimir Plahotniuc, apropiat intereselor rusești, și care atunci când nu-I convine ce transmite TVR, bagă telenovele sau publicitate în limba rusă, spargând transmisia TVR, conducerea TVR continuă să-și bată joc de basarabeni.

O carte atacă trecutul Angelei Merkel

Germania revine regulat la trecutul său. Scriitorul Günter Grass evocă copilăria sa la Danzig şi angajamentul său în Waffen SS, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea recentă a trecutului nazist al lui Horst Tappert, inspectorul Derrick din serialul televizat omonim, i-a fost fatală filmului în Germania. Astăzi, o carte promite să facă lumină despre trecutul Angelei

Moment nefericit în Rusia: Solistul unei trupe americane, electrocutat pe scenă

Solistul unei trupe deathcore americane, Frankie Palmieri, a fost electrocutat pe scenă, fiind la un pas de moarte, chiar în timpul concertului susţinut de trupa sa, Emmure, la Moscova, notează realitatea.net.

În Ungaria, manifestările în aer liber dedicate zilei de 15 Martie au fost anulate

Din cauza condiţiilor meteorologice excepţionale, în acest an ziua de 15 Martie va fi sărbătorită în Ungaria fără prezenţa demnitarilor publici - a anunţat secretarul de stat în Ministerul ungar al Administraţiei şi Justiţiei, Mónika Balatoni, în cadrul unei conferinţe de

AMINTIRI DESPRE TITANI

Cu deosebit respect vă facem cunoscut că  adunăm texte cuprinzând amintiri despre regretații mitropoliți ANTONIE PLĂMĂDEALĂ, NESTOR VORNICESCU ȘI BARTOLOMEU (VALERIU) ANANIA,  în vederea publicării unui volum.

Acești înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române s-au impus în peisajul eclesiastic și cultural românesc cu competență, cu

Viceministrul Andrei Popov a fost decorat cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare cu cruce de ofiţer

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a fost decorat vineri, 15 martie 2013, cu Ordinul de Merit al Republicii Ungare cu cruce de ofiţer, aceasta fiind cea mai înaltă distincție acordată de către Ungaria cetățenilor străini.

Fresca de pe pereţii Ministerului Apărării

O  controversă absolut halucinantă naşte hohote de râs, dar şi supărare pe holurile Ministerului Apărării.

Pe peretele principal de lângă cabinetul ministrului Apărării există o frescă impresionantă

Sezonul japonez al Teatrului Naţional din Sibiu continuă la Teatrul KAZE din Tokio

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în perioada 1 – 3 martie spectacolul „Cineva mă așteaptă...” în turneu la Teatrul de Repertoriu KAZE din Tokio.

„Cineva mă așteaptă...“ este primul proiect one man show al actorului Tomohiko Kogi. Spectacolul este o adaptare după textul

Cântecul de biruinţă al îngerului, expoziţie de pictură Doina Mihăilescu la Piano Cazola

Galeria Piano Cazola Vizual va invita joi, 22 noiembrie la ora 19 la vernisajul expozitiei de pictura Cantecul de biruinta al ingerului semnata Doina Mihailescu, artistă prezentă pentru prima dată cu o expoziţie la Cluj-Napoca.

Putin şi Orban au examinat colaborarea culturală

La întâlnirea dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul ungar, Viktor Orban, pe lângă chestiuni economico-comericale, energetice şi financiare s-au discutat şi relaţiile culturalo-umanitare dintre cele două ţări.

20 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Astăzi s-au împlinit 20 ani de când Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au plecat la cele veşnice! Cunoscuţii interpreţi care au cântat pentru milioane de oameni rămân vii în amintirea celor care i-au iubit.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au militat pentru unirea Basarabiei cu România. Au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină.

Rămas bun, Kanzaburo Nakamura!

Maestrul artei kabuki, Kanzaburo Nakamura XVIII a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Tokyo, în urma unei deficienţe respiratorii. Ceremonia funerară dedicată celebrului actor japonez va avea loc luni, 10 decembrie, în prezenţa familiei regale nipone.

Iată încă o dovadă a alfabetului străvechi de la Tărtăria: A fost găsit «pietroiul literar» pe care au scris strămoşii românilor acum 7.500 de ani

În luna august, arheologii au anunţat că au descoperit, în urma săpăturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, un oraş neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicităţii din acea locaţie este o piatră rotundă, inscripţionată cu

Free Joomla! template by L.THEME