Italia: Scriitorul Umberto Eco a decedat (media)

Scriitorul italian Umberto Eco, autorul celebrului roman "Numele trandafirului", a decedat la vârsta de 84 de ani, au anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mass-media italiene.

Umberto Eco a murit vineri în jurul orei 21.30 (20.30 GMT) la domiciliul său, a anunțat în ediția online cotidianul La

Rusia se opune primirii în UNESCO a statului Kosovo

Rusia a avertizat împotriva primirii în agenția culturală ONU - UNESCO - a statului Kosovo, pe care Moscova nu-l recunoaște. Vorbind la Paris, unde s-a întâlnit cu directoarea generală UNESCO Irina Bokova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că acceptarea kosovarilor ar echivala cu „politizarea” organizației. Primirea statului Kosovo în

DECLARAŢIA Uniunii Scriitorilor din Moldova privind Unirea

Uniunea Scriitorilor din Moldova ia atitudine şi condamnă cu fermitate ultimele evoluții (de fapt, involuţii) de pe scena social-politică a Republicii Moldova. Revendicările populare privind tragerea la răspundere a beneficiarilor jafului secolului și restituirea Miliardului furat din buzunarul cetățenilor, în ultimă instanță, sunt, pur şi simplu,

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli, nominalizat pentru Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli a fost nominalizat la Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016, anunţă Ambasada Suediei la Chişinău.

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli, co-autor al „Abecedarului” şi al celebrei serii de cărţi pentru copii cu Guguţă, a

Gimnaziul cu predare în limba română din Corjova, 20 de ani de luptă

Gimnaziul cu predare în limba română din localitatea Corjova, situată în stânga Nistrului, dar care se subordonează de facto autorităţilor de la Tiraspol, a împlinit sâmbătă 20 de ani de la înființare.

În contextul în care intonarea imnului și arborarea drapelului de stat în curtea școlii sunt interzise de administrația

Constantin Tănase - 31 august 1989 - 31 august 2011: drumul spre umilinţă

M-a întrebat un prieten, un artist de mare valoare, dacă am fost invitat şi de ce nu am participat le recepţia oficială oferită de preşedintele interimar M. Lupu în legătură cu Ziua Independenţei.

I-am răspuns simplu şi sincer: prea multe lichele se adună la asemenea ceremonii oficiale. (Mă ierţi, maestre, dacă

MOLDOVA.org: Republica Moldova a câştigat Premiul Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural!

Comisia Europeană şi Europa Nostra au anunţat astăzi câştigătorii ediţiei 2015 ai premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural/Premiul Europa Nostra, considerat cel mai prestigios premiu European în domeniul patrimoniului. Printre cei 28 de premianţi figurează şi Republica Moldova.

Filosofi români în Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României - Manuscrise, fotografii din Colecţiile Speciale - 9 iulie – 31 august 2015

În perioada 9 iulie – 31 august 2015, Biblioteca Naţională a României organizează expoziția Filosofi români în Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României, care prezintă o serie de documente aflate în Colecțiile Speciale (Cabinetul Manuscrise și Cabinetul Fotografii), privitoare la câțiva dintre marii filosofi români de la finele secolului XIX și primele decenii ale secolului XX.


Expoziția schițează astfel, pe baza unei selecții de manuscrise, piese de corespondență şi fotografii, portrete individuale ale unor personalități precum: Ion Petrovici, Constantin Rădulescu-Motru, P. P. Negulescu, Nae Ionescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Ţuţea, Mircea Vulcănescu şi Mircea Eliade – punând în lumină relațiile intelectuale și de amiciție dintre aceștia –, dar și un portret global al filosofiei românești din această perioadă.


La vernisajul care va avea loc în data de 9 iulie 2015, de la ora 18.00, vor lua cuvântul:

Nicolae Timofti pleacă în Turkmenistan. Vor fi semnate mai multe acorduri de cooperare

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua în perioada 7-8 aprilie o vizită oficială în Turkmenistan, la invitația omologului său turkmen, Gurbanguly Berdimuhamedov.

Cei doi șefi de stat vor lua parte la convorbirile oficiale în format lărgit, cu participarea membrilor celor două delegații.

Donație de 4000 de cărți din partea Ambasadei României la Chișinău pentru Protopopiatul Dondușeni

4000 de cărți au fost donate astăzi de Ambasada României la Chișinău către Protopopiatul Dondușeni, din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Volumele, donate de Consiliul Județean Bacău, vor fi folosite pentru dotarea bibliotecilor parohiilor din Protopopiatul

Parlamentul moldovean a adoptat în primă lectură propunerea ca Taraclia să aibă statut de raion național-cultural

Deputații comuniști au propus ca raionul Taraclia, locuit preponderent de etnici bulgari, să poată primi statut de „raion național-cultural” printr-o modificare a legii administrației teritoriale. Proiectul a trecut în primă lectură cu voturile comuniste, socialiste și ale democraților. Liberali-democrații au cerut fără succes amânarea votului, iar liberalii au

VASILE STROESCU – date biografice

(n. 11 noiembrie 1845, Trinca, județul Hotin, d. 13 aprilie 1926, București) a fost un cărturar de frunte, susținător al învățământului școlar și om politic român basarabean, filantrop și membru de onoare al Academiei Române, care a promovat cultura națională și a neamului.

ADRIAN PAUNESCU "IARTA-NE, GRIGORE"

Se-ntunecă pământul şi lăcrimează cerul

Se-ndoliază fraţii şi mamei îi e rău

Trec lumânări aprinse spre Rai la Chişinău

Cuvintele cântecelor de succes sunt la nivel de clasa a III-a primară

Părinţii care se lamentează, ascultând cântecele pe care copiii lor le adoră au probabil dreptate. Un studiu evidenţiază că nivelul mediu al textelor cântecelor de succes este, în general, de clasa a III-a primară. O echipă de cercetători melomani a analizat cuvintele a 225 de cântece, care au ocupat primul loc în clasamentul celor mai vândute melodii

Grigore Vieru - Nu am moarte cu tine nimic

Free Joomla! template by L.THEME