Vesti.ru: Monument pentru generalul Lebed în Transnistria

De ziua națională a Rusiei, 12 iunie, în orașul Tighina din Transnistria va fi descoperit un monument al generalului Alexandr Lebed, fost conducător al armatei a 14-ea ruse. Memorialul va fi sub formă de bust. Administrația de stat lucrează la realizarea proiectului

Camerata Ulm – concert la Filarmonica de Stat Sibiu

Marţi 10 aprilie 2012, ora 19 la Sala Thalia va avea loc concertul muzicienilor orchestrei Camerata Ulm. Orchestra de coarde Camerata Ulm a fost înfiinţată în anul 2007 de 13 muzicieni şi pedagogi din Ulm şi împrejurimi, absolvenţi ai diferitelor Academiii de Muzică din

Chisinau: La Sala cu Orgă începe Festivalul Internațional „Johann Sebastian Bach“

În perioada 4 - 10 aprilie va avea loc cea de-a două ediţie a Festivalului Internaţional „Johann Sebastian Bach". Evenimentul include şapte concerte dedicate exclusiv creaţiei compozitorului german, considerat unul din cei mai mari muzicieni ai lumii.

Eveniment cultural la Cluj: Astazi 23 martie Petre Burcă vs. Marian Pop - Revanşa

Iată-ne din nou împreună cu Marian şi Petre care revin după o lună în care unii s-au mai odihnit, alţii s-au mai antrenat, pregătindu-se astfel să joace REVANŞA. Vineri seara de la ora 19.00 la Piano Cazola, este ocazia minunată pentru a-i vedea ori revedea pe cei care

Liderul transnistrean Evgheni Șevciuk se află la Chișinău la concertul interpretei Lara Fabian pe care îl urmărește împreună cu premierul Vlad Filat

Liderul transnistrean  Evgheni Șevciuk se află la Chișinău la concertul interpretei Lara Fabian pe care îl urmărește împreună cu premierul Vlad Filat la Palatul Național. Primul ministru anunțase întâlnirea zilele trecute, fără a numi locul și data. Miercuri, s-au întâlnit la

Unii mari boieri de la Iaşi erau spioni ai Rusiei... (III)

În ultima mea corespondinţă m-am oprit asupra conspiraţiei d-lui Grigore Sturdza contra naţiunii române, făgăduindu-vă a reveni asupra acestui subiect. 

D. Gr. Sturdza şi prozeliţii săi au organizat poşta lor specială pentru a comunica cu amicii lor din Rusia. Scrisorile d-lui Gr. Sturdza către d. Moruzi nu se confiază poştei româneşti,

La New York am aprins candela pentru Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

Regretaţii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost omagiaţi recent la New York, într-un spectacol cu genericul „Dragostea ce mişcă sori şi stele”. 

Pe toată durata reprezentaţiei, o candelă a luminat portretul interpreţilor, semnificând o profundă recunoştinţă pentru cei care au avut curajul să spună, după decenii de opresiune rusească, adevărul: „Suntem români în Basarabia şi vorbim româneşte!”.

O poveste veche: propaganda rusească şi cozile de topor din Moldova (II)

Cititorii Telegrafului îşi aduc aminte de ştirile date de ziaristica română din 1878 că prin satele Moldovei se făcea o propagandă activă în favoarea Rusiei.  

Propagatorii înfăţişau bietului ţăran român, cu culorile cele mai frumoase, viaţa plăcută a ţăranului rus; se zicea că magnanimul împărat al Rusiei împarte mari bucăţi de pământ supuşilor săi, că birurile în ţara rusească sunt mici şi lesne de plătit.

Moldova ar putea primi asistenţă din partea României pentru crearea unei biblioteci virtuale

Republica Moldova va beneficia de asistenţă din partea guvernului României pentru crearea unei biblioteci virtuale. Biblioteca presupune virtualizarea lucrărilor ce aparţin autorilor români şi moldoveni, precum şi crearea unei platforme de tip e-learning pentru

De la „Bereg”-ul ţarist din 1880 la NIT-ul comunist din 2012 (I)

Să nu se creadă cumva că NIT-ul, această cameră de gazare ideologică a coloanei a cincea a Moscovei, e o maşinărie de manipulare, dezinformare şi intoxicare inventată recent. 

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu nominalizat la patru categorii pentru Premiile UNITER 2012

Uniunea Teatrală din România a anunțat lista nominalizărilor pentru ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu a fost nominalizat la patru categorii:


Lansare de carte la Chișinău: “Biserica Ortodoxă din Basarabia şi Transnistria (1940-2010)”

În timp ce deputaţii depuneau dosarul candidatului la funcţia de Preşedinte, la Biblioteca Naţională din Chişinău avea loc o frumoasă lansare de carte. Veaceslav Ciorbă, lector superior universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova, care

Sfârșit de săptămână cu spectacole de patrimoniu pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă în acest sfârșit de săptămână două dintre cele mai difuzate producții ale teatrului sibian la nivel internațional: „Așteptându-l pe Godot“ în regia lui Silviu Purcărete și „Electra“ în regia lui Mihai Măniuțiu.

Spectacolul „Așteptându-l pe Godot“ va fi prezentat vineri, 2 martie, ora 19:00, după o pauză de mai bine de un an de zile.

Eveniment cultural la Cluj: spectacolul “Medley String Quartet WANTED - Guilty for TANGO”

Societatea Culturală Filarmonia vă invită vineri 16 martie 2012, de la ora 19.00, la Piano Cazola, în str. Virgil Fulicea nr.3, Cluj-Napoca, la spectacolul “Medley String Quartet WANTED - Guilty for TANGO”.

Filmul `Artistul` - marele câştigator al Premiilor Oscar din acest an

Filmul mut "Artistul" este marele câştigator al Premiilor Oscar din acest an. Pelicula, filmată în alb-negru, a luat distincţiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal. Jean Dujardin le-a suflat lui George Clooney şi Brad Pitt premiul pentru cel mai bun actor.

Free Joomla! template by L.THEME