Putin şi Orban au examinat colaborarea culturală

La întâlnirea dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul ungar, Viktor Orban, pe lângă chestiuni economico-comericale, energetice şi financiare s-au discutat şi relaţiile culturalo-umanitare dintre cele două ţări.

Rămas bun, Kanzaburo Nakamura!

Maestrul artei kabuki, Kanzaburo Nakamura XVIII a încetat din viaţă la vârsta de 57 de ani, într-un spital din Tokyo, în urma unei deficienţe respiratorii. Ceremonia funerară dedicată celebrului actor japonez va avea loc luni, 10 decembrie, în prezenţa familiei regale nipone.

AMINTIRI DESPRE TITANI

Cu deosebit respect vă facem cunoscut că  adunăm texte cuprinzând amintiri despre regretații mitropoliți ANTONIE PLĂMĂDEALĂ, NESTOR VORNICESCU ȘI BARTOLOMEU (VALERIU) ANANIA,  în vederea publicării unui volum.

Acești înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române s-au impus în peisajul eclesiastic și cultural românesc cu competență, cu

Fresca de pe pereţii Ministerului Apărării

O  controversă absolut halucinantă naşte hohote de râs, dar şi supărare pe holurile Ministerului Apărării.

Pe peretele principal de lângă cabinetul ministrului Apărării există o frescă impresionantă

Cântecul de biruinţă al îngerului, expoziţie de pictură Doina Mihăilescu la Piano Cazola

Galeria Piano Cazola Vizual va invita joi, 22 noiembrie la ora 19 la vernisajul expozitiei de pictura Cantecul de biruinta al ingerului semnata Doina Mihailescu, artistă prezentă pentru prima dată cu o expoziţie la Cluj-Napoca.

20 de ani fără Doina și Ion Aldea-Teodorovici

Astăzi s-au împlinit 20 ani de când Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au plecat la cele veşnice! Cunoscuţii interpreţi care au cântat pentru milioane de oameni rămân vii în amintirea celor care i-au iubit.

Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au militat pentru unirea Basarabiei cu România. Au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină.

Un Mitropolit moldovean ar fi acumulat datorii de milioane în Rusia

Mitropolitul Asiei Mijlocii, Vichentie (Morari) este acuzat ca a contribuit la acumularea unor datorii de zeci de milioane de ruble ruseşti faţa de mai multe companii din Rusia.

Creditorii eparhiei de Ekaterinburg menţionează în adresarea lor către Patriarhul Kiril că

Iată încă o dovadă a alfabetului străvechi de la Tărtăria: A fost găsit «pietroiul literar» pe care au scris strămoşii românilor acum 7.500 de ani

În luna august, arheologii au anunţat că au descoperit, în urma săpăturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, un oraş neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicităţii din acea locaţie este o piatră rotundă, inscripţionată cu

Ray Bradbury, beloved science fiction author, dies

Ray Bradbury, author of Fahrenheit 451, The Martian Chronicles, and other beloved science fiction novels, died Tuesday night at the age of 91, according to the AP.

"His legacy lives on in his monumental body of books, film, television and theater, but

Pedofilii din viata noastra: Un baietel de 6 ani din Ialomita a fost imbatat, batut si violat cu salbaticie

672 de cazuri de pedofilie in 15 luni. Aceasta statistica infricosatoare inregistrata in Romania si disecata pe larg in Libertatea de ieri, ne-a determinat sa facem publica o marturie zguduitoare a unor parinti care traiesc zi de zi un cosmar fara sfarsit.

Evenimente culturale la Piano Cazola din Cluj

Ne face placere sa va invitam la cele doua evenimente culturale ce vor avea loc saptamana viitoare la Piano Cazola din Cluj

“Opera Întinereşte”. 

Valeriu Pasat a fost recomandat ca laureat al Premiului Național de către Academia de Științe a Moldovei

Autoritățile au dat detalii despre meritele laureaților Premiului Național, printre care se numără și fostul ministru al apărării, Valeriu Pasat, cunoscut pentru campania eșuată în favoarea studierii obligatorii în școală a disciplinei „bazele ortodoxiei”.
Într-un comunicat de presă al Comisiei care a decis cine va fi premiat anul acesta se spune că Pasat a fost ales în calitatea lui de

Simpozion internaţional la Cahul: „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist”

Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, în colaborare cu Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova, Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, invită toți

De Ziua Independentei in Republica Moldova:Valeriu Pasat laureat al Premiului Național acordat de guvern cu ocazia Zilei Independenței

Fostul ministru al Apărării, Valeriu Pasat, care a iritat în 2010 guvernul Filat cu o campanie pentru predarea obligatorie a ortodoxiei în școală, va primi un Premiu Național tot din partea guvernului.

Actorii sibieni îl comemorează pe Lucian Blaga

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu comemorează 51 de ani de la moartea marelui filosof român Lucian Blaga printr-o serie de recitaluri de poezie ce vor începe mâine și vor continua până miercuri.

Free Joomla! template by L.THEME