De la „Bereg”-ul ţarist din 1880 la NIT-ul comunist din 2012 (I)

Să nu se creadă cumva că NIT-ul, această cameră de gazare ideologică a coloanei a cincea a Moscovei, e o maşinărie de manipulare, dezinformare şi intoxicare inventată recent. 

Lansare de carte la Chișinău: “Biserica Ortodoxă din Basarabia şi Transnistria (1940-2010)”

În timp ce deputaţii depuneau dosarul candidatului la funcţia de Preşedinte, la Biblioteca Naţională din Chişinău avea loc o frumoasă lansare de carte. Veaceslav Ciorbă, lector superior universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova, care

Eveniment cultural la Cluj: spectacolul “Medley String Quartet WANTED - Guilty for TANGO”

Societatea Culturală Filarmonia vă invită vineri 16 martie 2012, de la ora 19.00, la Piano Cazola, în str. Virgil Fulicea nr.3, Cluj-Napoca, la spectacolul “Medley String Quartet WANTED - Guilty for TANGO”.

La New York am aprins candela pentru Doina şi Ion Aldea-Teodorovici

Regretaţii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici au fost omagiaţi recent la New York, într-un spectacol cu genericul „Dragostea ce mişcă sori şi stele”. 

Pe toată durata reprezentaţiei, o candelă a luminat portretul interpreţilor, semnificând o profundă recunoştinţă pentru cei care au avut curajul să spună, după decenii de opresiune rusească, adevărul: „Suntem români în Basarabia şi vorbim româneşte!”.

Moldova ar putea primi asistenţă din partea României pentru crearea unei biblioteci virtuale

Republica Moldova va beneficia de asistenţă din partea guvernului României pentru crearea unei biblioteci virtuale. Biblioteca presupune virtualizarea lucrărilor ce aparţin autorilor români şi moldoveni, precum şi crearea unei platforme de tip e-learning pentru

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu nominalizat la patru categorii pentru Premiile UNITER 2012

Uniunea Teatrală din România a anunțat lista nominalizărilor pentru ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER. Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu a fost nominalizat la patru categorii:


136 ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

Brâncuşi a fost acela care a dat epocii noastre conştiinţa formei pure (Henry Moore)

Figură centrală în mişcarea artistică modernă, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX, Constantin Brâncuşi s-a născut în data de 18 februarie 1876 în localitatea Hobiţa, Gorj, într-o familie de ţărani. Copilăria sa a fost marcată de dese plecări de

Sfârșit de săptămână cu spectacole de patrimoniu pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă în acest sfârșit de săptămână două dintre cele mai difuzate producții ale teatrului sibian la nivel internațional: „Așteptându-l pe Godot“ în regia lui Silviu Purcărete și „Electra“ în regia lui Mihai Măniuțiu.

Spectacolul „Așteptându-l pe Godot“ va fi prezentat vineri, 2 martie, ora 19:00, după o pauză de mai bine de un an de zile.

Atelierele de creație ArtWorks: Învață să te joci de la copilul tău!

Datorită succesului înregistrat anul trecut, atelierele de creație ArtWorks vor avea loc și în cadrul acestei ediții ArtBoutique, în perioada 2-4 martie, în același spatiu, Galeria Habitus din Piața Mică. Dacă anul trecut copiii au fost în centrul atenției, fiind învățați de

Filmul `Artistul` - marele câştigator al Premiilor Oscar din acest an

Filmul mut "Artistul" este marele câştigator al Premiilor Oscar din acest an. Pelicula, filmată în alb-negru, a luat distincţiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal. Jean Dujardin le-a suflat lui George Clooney şi Brad Pitt premiul pentru cel mai bun actor.

Institutul Confucius aduce primăvara la Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu și Institutul Confucius prezintă marți, 7 februarie, ora 19:00, cea de-a cincea ediție a Festivalului Chinezesc al Primăverii.

Festivalul din acest an se va desfășura sub forma unei gale ce va marca atât intrarea

Radu VARIA, elogiat la Academia Română, în prezenţa lui Ovidiu POPESCU!

Pe data de 16 februarie 2012, în Sala “Ion Heliade Rădulescu” a Academiei Române, a avut loc, sub egida acesteia, o sesiune omagială dedicată lui Constantin Brâncuși. Evenimentul, în sine, a fost important. Anul acesta, se împlinesc 136 de ani de la

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu aniversează 160 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu aniversează 160 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale prin prezentarea spectacolului „O noapte furtunoasă“ în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc miercuri, 1 februarie, ora 19:00, la sediul teatrului.

Ion Luca Caragiale s-a născut la 1 februarie 1852 în satul Haimanale, ce azi îi poartă numele. Opera sa cuprinde teatru (opt

Ofelia Popii și Ilie Gheorghe revin pe scenă în mega – producția „Faust“

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă luni, 19 martie, și marți, 20 martie, primele două reprezentații din acest an ale spectacolului „Faust“ în regia lui Silviu Purcărete.

Actorii Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu aduc în dar poezia lui Eminescu

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu marchează ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu și Ziua Națională a Culturii printr-o serie de recitaluri de poezie ce vor avea loc începând de vineri și până miercuri în mai multe spații din Sibiu.

Începând de anul trecut, 15 ianuarie, data la care românii aniversează nașterea lui Mihai Eminescu devine Ziua Națională a

Free Joomla! template by L.THEME