Arhivele fostei Uniuni Sovietice ascund în continuare nenumărate crime şi se ştiu destul de puţine lucruri cu privire la rezistenţa anticomunistă din stânga Prutului. Raportul comisiei Ghimpu a rupt în sfârşit vălul aruncat asupra acestor crime, însă cumva persistă ideea că sovieticii au avut de-a face între Prut şi Nistru cu o masă amorfă de oameni pe care i-au putut supune în voie

"Sarcina lui Putin este sa ajute Rusia sa-şi impună vointa sa imperială escatologică asupra spaţiului cuprins între Oceanul Atlantic şi cel Pacific”

Xeroxul cărţii în limba franceză a geopoliticianului francez Jean Pârvulesco „Putin şi Imperiul Eurasiatic” l-am primit în anul 2005 de la Alexandr Dughin. Am reuşit s-o citesc destul de repede, cu toate greutăţile traducerii din franceză. Sincer, am fost uimit.

 Valentin Dediu, director adjunct al SIS: „Pasat mă atacă din motive personale”

În ultima jumătate de lună, două persoane au acuzat public unul dintre adjuncţii

Revista „Foreign Policy România“ şi ziarul „Adevărul“ publică, pentru prima dată în ţara noastră, un interviu cu scriitorul italian Roberto Saviano, autor aflat permanent sub ameninţarea Camorrei.

Scriitorul Roberto Saviano, unul dintre cei mai renumiţi „eroi" moderni anti-Mafia, a acordat revistei „Foreign Policy România" primul interviu pentru o publicaţie din ţara noastră. Puteţi citi acest interviu în ediţia din noiembrie a revistei, apărută deja la

Preşedintele Rusiei, prin declaraţiile sale făcute după consumarea summit-ului de la Deauville, a provocat o furtună de emoţii la Kiev şi Tiraspol. Nedumerirea experţilor şi politicienilor este legată de faptul că liderul de la Kremlin a spus că succesul negocierilor vizând reglementarea transnistreană „depinde şi de România”, fără să menţioneze în acest context Ucraina.

Free Joomla! template by L.THEME