Vameşii bulgari au reţinut o navă, care transporta o cantitate record de ţigări netimbrate. Potrivit unei publicaţii electronice, nava cargo reţinută în Marea Neagră, în apropiere de portul Varna, avea pavilion spaniol, iar marfa de contrabandă provenea din Republica Moldova.

Potrivit Ministrului de Finanţe bulgar, Simeon Diankov, toate cele 35 de milioane de pachete de ţigări de pe navă trebuiau să ajungă în Egipt. Oficialul a menţionat că operaţiunea a fost coordonată cu serviciile speciale ale altor state comunitare, dar şi cu Serviciul European pentru Combaterea Fraudelor Financiare. Dacă marfa ar fi ajuns la destinaţie, pierderile ar fi fost de 12 milioane de euro.

Publika.md

Ideea mai veche a Europei cu doua viteze s-ar putea concretiza acum prin facilitarea in statele care o doresc a procedurii de divort. 12 state membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania sunt de acord cu o procedura simplificata de divort al unui cuplu format din doua nationalitati, transmite corespondentul RFI la Bruxelles.

Proiectul a fost agreat de Comisia Juridica a Parlamentul European si intra vineri, 4 iunie, in dezbaterea ministrilor de Justitie ai UE, reuniti la Luxembourg.

Documentul prevede ca un cuplu mixt sa poata alege tara de divort, in functie de facilitatile oferite de legea din acea tara.

Acesta este un pas important in jurisprudenta divortului, daca ne gandim ca in unele tari europene, ca Italia si Malta, divortul este imposibil sau aproape imposibil.

Pasul comunitar de fata este extrem de important si pentru conceptul introdus in Uniunea Europeana in 1997 si niciodata folosit, cel al Europei cu doua viteze, care permite unui grup de tari sa avanseze mai repede decat celelalte, privind un anumit dosar.

Dupa  RFI

 

 

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca Justitia a avut dreptate in cazul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), iar ministerul va acorda avizul intermediar pentru cele doua baraje, transmite Agerpres (4 iunie).

Inalta Curte de Casatie si Justitie a obligat Ministerul Mediului si Padurilor sa acorde Companiei romano-canadiene Rosia Montana Gold Corporation autorizatia de mediu, necesara inceperii investitiei.

Autorizatia de mediu eliberata initial a fost retrasa in urma cu trei ani, instanta considerand nelegala anularea documentului. ICCJ a obligat Ministerul Mediului sa elibereze autorizatia de mediu pentru construirea digului decantorului si a iazului de depozitare a namolului cianurat.

Free Joomla! template by L.THEME