Un nou tratat internaţional referitor la bombele cu fragmentaţie a intrat în vigoare, interzicând folosirea, producerea şi depozitarea dispozitivelor, aceste arme împrăştiind schije pe o distanţă mare. Activiştii pentru susţinerea tratatului afirmă că adesea bombele nu sunt detonate, rămânând în stare latentă ani de zile punând viaţa civililor în pericol, mult timp după terminarea conflictului. Papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat susţinerea faţă de tratat. "Doresc să îmi exprim satisfacţia faţă de punerea în vigoare a documentului care interzice bombele cu fragmentaţie, bombe care cauzează probleme inacceptabile civililor. Gândul meu zboară către numeroasele victime, care au suferit daune teribile, atât fizice, cât şi psihice", a declarat Papa Benedict. ( Radio România Actualităţi )

 

Poliţia ucraineană a descoperit o reţea criminală internaţională condusă de cetăţeni israelieni care timp de trei ani a fost implicată în trafic cu organe prelevate de la cetăţeni din Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Belarus şi Uzbekistan.

Donatorii, majoritatea femei tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, de condiţie modestă, dar perfect sănătoase, erau recrutate pe internet şi apoi duse în Azerbaidjan sau Ecuador, unde le erau prelevate organele. Beneficiarii erau în general pacienţi bogaţi din Israel, dar şi din Europa sau Asia.

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat joi că au fost arestaţi 12 membri ai reţelei. Din grup făceau parte şi patru chirurgi ucraineni, care îi ajutau pe israelieni şi căutau donatori.

Traficanţii plasau anunţuri pe internet în care donatorilor li se ofereau 10.000 de dolari pentru un rinichi, însă beneficiarii erau taxaţi cu 100.000 sau chiar 200.000 de dolari,bani din care chirurghii primeau 15.000-20.000 de dolari.În total traficul cu organe pe piaţa neagă le-a adus traficanţilor 45 de milioane de dolari profit net în trei ani.

Poliţia ucraineană a dat deocamdată de urma a 50 de donatori, dar nu exclude posibilitatea să fi fost mai mulţi.

cotidianul.ro

 

 

Peste 180 de copii care locuiesc în zonele din Moldova afectate de inundaţii vor participa în perioada următoare la tabere organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în spaţiile de cazare aflate în administrarea proprie sau a Poliţiei şi Jandarmeriei Române.

 

Poliţiştii şi jandarmii români au pregătit pentru copii programe şi activităţi sportive, artistice, jocuri, concursuri, precum şi vizitarea unor obiective turistice sau istorice.

 

Taberele au o durată cuprinsă între cinci şi zece zile şi vor fi organizate la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” - Câmpina, Baza de Pregătire şi Cazare Snagov, Complexul de Agrement Mamaia, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Tăşnad şi Complexul de Agrement Saturn.

 

Acţiunea debutează duminică, 1 august a.c. şi se încheie luni, 23 august a.c. şi se va derula în mai multe serii, fiecare grup de copii urmând a fi însoţit şi coordonat de cadre didactice.

Free Joomla! template by L.THEME