Ahmed Zakaiev a declarat cu putin timp inainte de a fi retinut: Razboiul continua si acum

Cu putin timp inainte de a fi retinut Ahmed Zkaiev a declarat pentru Radio Svoboda:

“Razboiul din Cecenia continua ca si in 2010. pur si simplu are alte forme, s-a raspandit in tot Caucazul de Nord. Din acest motiv eu nu impartasesc, din pacate, optimismul, legat de declaratiile ca in Cecenia sau Caucazul de Nord situatia este stabila. Cunosc realitatea.

Ministrul rus al apararii a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat asupra Osetiei de Sud si a Abhaziei

Ministrul Apararii al Federatiei Ruse Anatolii Serdiukov a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat impotriva Osetiei de Sud si a Abhaziei.

Fortele si subunitatile Ministerului Apararii FR, care se afla in cele doua baze militare din Abhazia si Osetia de Sud sunt suficiente pentru a reactiona la orice evolutie a situatiei din aceasta zona.

Ameninţările capitalismului amoral

După 20 de ani de exerciţiu democratic în România ameninţările la libertatea presei sunt în continuare cât se poate de reale şi nu pot fi atribuite decât în mică măsură instituţiilor statului.

Summitul UE: despre criză şi politica externă

Şefii de stat şi de guvern europeni s-au întrunit la Bruxelles pentru consultări legate de reguli stricte pentru statele cu deficit din zona euro şi de priorităţile de politică externă. Ambele teme se anunţă dificile.

Victimele protestelor din aprilie 2009 de la Chisinau vor fi recompensate

Zeci de tineri care au fost maltrataţi în timpul protestelor violente din aprilie 2009 de la Chişinău, dar şi mai mulţi poliţişti care au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu protestatarii, vor fi susţinuţi, chiar şi financiar de autorităţi.

Decizia a fost aprobată de Comisia guvernamentală pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru coordonarea şi elaborarea acţiunilor necesare pentru ajutorarea acestora, care

PD din Republica Moldova a semnat la Moscova acordul de cooperare cu Partidul „Rusia Unită”

Partidul Democrat a semnat, la Moscova, un acord de cooperare cu Partidul „Rusia Unită”, la o ceremonie la care au participat Marian Lupu şi Boris Grâzlov. Astazi, la Chişinău, Marian Lupu va ţine o conferinţă de presă la care va explica implicaţiile acestui acord de cooperare în care, potrivit agenţiilor de presă, se afirmă că „Legăturile interpartide sunt o parte importantă a relaţiilor ruso-moldoveneşti şi sunt concepute pentru a facilita dezvoltarea relațiilor între cele două state".

Sursa: europa libera

De ce umaniştii ortodocşi vor să ne integreze în iadul de la Răsărit?

Valeriu Pasat, liderul actual al umaniştilor moldoveni, săptămâna trecută şi-a făcut public mesajul pentru viitorul scrutin electoral, mesaj care constă în schimbarea vectorului politicii externe al R. Moldova spre reintegrarea estică. Cele relatate de Pasat par a fi ticluite în mare grabă după invalidarea referendumului din 5 septembrie curent, citite de pe un text parcă scris în rusă la Lubianka şi tradus în română de generalii în rezervă de la Chişinău.

Comisia de politică externă a Senatului american a aprobat noul tratat Start

Comisia pentru politică externă a Senatului american a aprobat noul acord de reducerea a armelor nucleare strategice, START, negociat de Statele Unite şi Rusia. Tratatul merge acum în plenul Senatuliu unde, pentru a fi aprobat, are nevoie de două treimi din cele 100 de mandate. Acordul, încheiat în aprilie, limitează 1.550 numărul de focoase nucleare pe care Rusia şi Statele Unite au dreptul să le staţioneze.

Sursa: europa libera

În 18 luni Republica Moldova ar putea avea regimul liberalizat de vize cu UE

În luna octombrie Republica Moldova intră în faza operaţională a regimului liberalizat de vize cu UE, ceea ce înseamnă că în 18-20 de luni ar putea obţine acest regim, a declarat aseară, 16 septembrie, premierul Vlad Filat în emisiunea „Bună seara” la postul public de televiziune Moldova 1, transmite Info-Prim Neo.

Liderul cecen în exil Ahmed Zakaiev arestat în Polonia

Liderul din exil al rebelilor ceceni, Akhmed Zakayev afirmă că este în Polonia unde va participa la Congresul Modial al Cecenilor. Zakayev susţine că a intrat absolut legal în Polonia şi că este dispus oricând să răspundă întrebărilor procuraturii.
Anterior, poliţia poloneză avertizase că-l va aresta pe Zakayev, pe numele lui existând un mandat internaţional emis de Interpol, la cererea Rusiei. Zakayev trăieşte în Marea Britanie, care i-a acordat azil politic.

Sursa: europa libera

Ghimpu şi Voronin se judecă

Liberalul Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova, îi cere fostului şef de stat, comunistului Vladimir Voronin, 1 leu – despăgubiri pentru defăimare, lezarea onoarei şi reputaţiei profesionale în timpul evenimentelor din aprilie 2009. De cealaltă parte, Voronin îi cere lui Ghimpu 1 milion de lei pentru declaraţii denigratoare la adresa sa. Tot atâta vrea şi PCRM, transmite Info-Prim Neo.

Intrevederi Medvedev-Ianukovici pe tema cooperării ruso-ucrainiene

Preşedintiţi Rusiei şi Ucraina încep două zile de discuţii, legate de cooperarea economică, în domeniul nuclear şi al transporturilor. Oficialităţi de ambele părţi remarcă faptul că victoria lui Victor Ianucovici în alegerile prezidenţiale din Ucraina, a dus la normalizarea relaţiilor dintre Kiev şi Moscova.

Sursa: europa libera

Biserica Ortodoxă din Moldova: Întroducerea "Bazelor ortodoxiei" în școală - o necesitate

Comunicat de presă al Bisericii Ortodoxe din Moldova:
Introducerea disciplinei „Bazele ortodoxiei” în şcoală – o necesitate

Problema introducerii disciplinei „Bazele ortodoxiei” în şcoală a provocat discuții controvesate în societate. Aceasta este o urmare a secularizării intensive, când valorile spirituale sunt plasate pe al doilea plan sau sunt date uitării.

Oficial american: NATO trebuie să dezvolte un scut cibernetic

NATO trebuie să construiască un scut cibernetic pentru a proteja Alianţa de ameninţările din spaţiul cibernetic la adresa infrastructurilor sale militare şi economice, a declarat un oficial american, informează romanialibera.ro cu referire la NewsIn.

300 de foşti militari vor însuşi noi profesii în cadrul proiectului “Recalificarea personalului militar din Republica Moldova”

300 de foşti militari vor însuşi noi profesii în cadrul proiectului "Recalificarea personalului militar din Republica Moldova". La 14 septembrie 2010, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Misiunea în Moldova şi Academia de Studii Economice din Moldova a lansat oficial un nou proiect: "Recalificarea personalului militar din Republica Moldova".

Free Joomla! template by L.THEME