Piatra comemorativă de la Chisinau, păzită de poliţişti; Klimenko vrea s-o scoată

Valerii Klimenko şi Liga Tineretului Rus ar avea intenţia să demonteze piatra comemoartivă a victimelor comunismului, potrivit basarabia91.net. În acest scop, în centrul capitalei au fost mobilizate forţele de ordine, iar piatra a fost îngrădită cu un gard de protecţie.

Ambasada Americii: Votul de duminică e un pas spre democrație

Statele Unite ale Americii felicită Republica Moldova cu ocazia desfăşurării unor alegeri parlamentare transparente şi imparţiale, calificate de către observatorii internaţionali ca fiind în general în conformitate cu standardele internaţionale ale alegerilor libere şi corecte.

Republica Moldova: PLDM a obţinut cele mai multe voturi în străinătate

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a obţinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare anticipate de duminică în cele 75 de secţii de votare amenajate în afara Republicii Moldova, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC) Iurie Ciocan. Potrivit acestuia, PLDM a obţinut voturile a 31.975 dintre cei peste 65.200 de alegători

Kommersant, despre o eventuală coaliție politică la Chișinău

Noi alegeri parlamentare anticipate s-au desfăşurat, duminică, în Republica Moldova. Încă înainte de anunţarea rezultatelor preliminare a devenit clar că în parlament vor intra patru partide: comuniştii, aflaţi în prezent în opoziţie, şi trei dintre partidele care formează Alianţa pentru Integrare Europeană /AIE/, mai exact liberalii, liberal-democraţii şi democraţii. În condiţiile în care

Voturi care cântăresc 4 mandate urmează să vină de la ambasadele Republicii Moldova de peste hotare

Un număr record de cetățeni ai Republicii Moldova au votat peste hotare la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a declarat pentru UNIMEDIA că numărul alegătorilor din străinătate a ajuns la 64 450, ceea ce cântărește 4 mandate.

ALEGERILE DIN REPUBLICA MOLDOVA: La sectiile de votare de peste hotare s-au epuizat buletinele de vot. La orele 19,22 se voteaza pe foi A4!

La unele secţii de votare de peste hotarele țării s-au epuizat buletinele de vot! Potrivit Adevărul, în secțiile deschise la Moscova, Paris, Padova şi Bologna se votează pe foi A4!

Astfel, pe coala de hârtie este trecut numele concurentului electoral ales şi se aplică ştampila secţiei de votare.

Ucraina a descoperit pe teritoriul sau reserve enorme de gaz de şist

Ucraina deţine cele mai mari depozite de gaz de şist din Europa, informează compania de stat “Nadra Ukrainî”. Comunicatul nu oferă informaţii cu privire la cantitatea exactă de gaz.

Statul ucrainean planifică să atragă investitori străini pentru cercetarea geologică şi

Două partide au declarat că nu vor organiza proteste post-electorale

Liderul Partidului Liberal /PL/, Mihai Ghimpu, a declarat astăzi că nu este informat de Serviciul de Informaţii şi Securitate /SIS/ că "cineva ar pregăti acţiuni de masă", informează MOLDPRES.

Chișinău: MAI suspectează comuniștii de înscenarea răpirii lui Artur Reșetnicov

Şeful departamentului de urmărire penală din Ministerul de Interne a declarat că înscenarea răpirii a devenit versiunea de bază a anchetei pe marginea cazului Artur Reşetnicov.  Gheorghe Malic a spus că poliţia îi suspectează de răpirea fostului director al SIS pe colegii acestuia din Partidul Comuniştilor.

Preşedintele Cehiei vrea să negocieze dreptul de renunţare la moneda Euro

Presedinte ceh Vaclav Klaus, cunoscut pentru euroscepticismul sau, ar vrea ca Praga sa negocieze cu Bruxelles-ul dreptul de a renunta la viitoarea adoptare de catre tara sa a monedei euro, anunta presa din aceasta tara, citata de Agerpres. Doi ministri, sub

Legiunea străină rusească: Armata rusă va accepta cetăţeni străini

Toţi candidaţii străini care doresc să servească în cadrul armatei ruse trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani şi să fie pregătiţi să semneze un contract pe o perioadă de cinci ani, precizează documentul.

NATO a respins o propunere rusă de "apărare antirachetă sectorială"

Cei 28 de lideri ai NATO au respins o propunere a preşedintelui rus, Dmitri Medvedev, cu privire la proiectul de scut antirachetă european şi care presupunea împărţirea continentului în zone de protejat, susţine cotidianul Wall Street Journal.

Dmitri Medvedev va lansa o campanie de "destalinizare" a Rusiei

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, va lansa o campanie de "destalinizare" a ţării, reamintindu-le ruşilor de crimele comise de fostul dictator sovietic Iosif Stalin, informează ziarul Vedemosti.

Petru Bogatu: Atenţie la Rusia după alegeri

La această oră, Republica Moldova este ţinta unei agresiuni informaţionale mişeleşti dinspre Est. Rusia a lansat împotriva noastră un atac ucigător care nu întotdeauna se vede cu ochiul liber.

De ce Moscova a pus tunurile pe Chişinău?

In 2011 Nabucco ar putea prim gaz din Azerbaidjan

Compania austriaca OMV a oferit cateva detalii cu privire la negocierile purtate cu Azerbaidjanul de cumparare a gazului pentru Nabucco.

„Speram sa incheiem negocierile cu Azerbaidjanul pana in luna iunie a anului viitor cu privire la cumpararea gazului pentru

Gazul de sist din Polonia si monopolul gazului rusesc

Zacamintele de gaz de sist din Polonia pot provoca refuzul statelor europene de a mai importa gazul rusesc.

Polonia s-ar putea sa detina cele mai mari rezerve de gaz de sist din Europa Centrala. Cu toate ca extractia acestuia va incepe in cel mai bun caz peste zece ani, Polonia este deja numita „a doua Norvegie” sau „Kuwait”. In cazul in care acest lucru se va

Pericolul unei axe Moscova-Varşovia-Berlin-Paris

Completăm dosarele „NATO reîncărcat” şi „Noua Ialta”, din cele mai noi ediţii FP România, cu o analiză fără ocolişuri privind riscurile refacerii puterii Rusiei în Europa. Parteneriatul dintre Germania şi Rusia este un motiv de îngrijorare pentru statele estice, crede Edward Lucas, corespondentul revistei „The Economist” pentru Europa Centrală şi de Est.

Eveniment istoric: Tezaurul cultural al României a fost adus din Rusia

După mai bine de 120 de ani, cea mai mare colecţie de manuscrise vechi de peste 300 de ani a fost adusă acasă. Documentele din Arhivele Imperiale ale Rusiei, ce-l privesc pe cel mai învăţat principe din ultimul mileniu, despre care au scris Voltaire, Byron, Shelley, vor fi prezentate la Parlamentul European de Ziua României. Bustul în bronz al lui Dimitrie Cantemir va

Moldova - element esenţial în construcţia unei vecinătăţi sigure pentru UE

Ministrul de externe român Teodor Baconschi: Susţinem dezvoltarea unui parteneriat NATO-Rusia care să aibă la bază valori comune și capacitatea îndeplinirii angajamentelor asumate.

Theodor Baconschi, ministrul de externe al României a acordat un interviu în exclusivitate Europei Libere, realizat de Eugen

Free Joomla! template by L.THEME