Liderii NATO şi SUA solicită reforma blocului militar

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi liderul NATO, Anders Forgh Rasmussen, au ajuns la concluzia că blocul militar trebuie să fie "mai agil şi mai eficient," pentru a face faţă noilor provocări.

In 2 ani Kosovo va avea armata proprie

Dupa 2012 fortele de securitate ale Kosovo vor obtine statutul de forte armate. Declaratia apartine ministrul apararii al Kosovo, Mehmi Muyot.

Totodata decizia definitiva in aceasta problema va fi adoptata luandu-se in calcul recomandarea UE.

 

Soros pregateste noi revolutii

George Sosors va transmite 100 de milioane de dolari organizatiei pentru apararea drepturilor omului HumanRightsWatch pe parcursul urmatorilor 10 ani.

Soros considera ca aceasta organizatie este una dintre cele mai eficiente in lume.

Perchezitii la Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, Octavian Turcan si Alex Stoian in cazul Nicolae Popa. Vantu, audiat la Parchet

Sorin Ovidiu Vantu este audiat la Parchetul General. Potrivit Realitatea Tv, de la locuinta acestuia, au fost ridicate mai multe computere.  Autoritatile romane fac perchezitii la Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Cetateanul moldovean Octavian Turcan este considerat ca fiind una dintre persoanele de incredere ale omului de afaceri, ce i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie informeaza ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care

Georgia vrea sa devina republica parlamentara

În parlamentul georgian a parvenit un nou proiect de constituţie care va transforma Georgia dintr-o republică prezidențială în cea parlamentară. Adversarii politici ai preşedintelui Mihail Saakaşvili sunt convinși că el își pregăteşte un loc de prim-ministru, deoarece nu mai poate candida pentru al treilea mandat.

Se reia exportul de marfuri prin Transnistria

Guvernul a hotărât să reia exportul de mărfuri pe calea ferată prin segmentul transnistrean. Executivul a răspuns astfel multiplelor apeluri ale producătorilor şi exportatorilor transnistreni care erau nevoiţi până acum să ocolească regiunea şi să suporte cheltuieli de transport suplimentare.

Hotărârea, care a fost luată miercuri de Guvern, va intra în vigoare după ce Î.S "Calea Ferată" va amplasa birouri de primire-predare a mărfurilor la punctele de frontieră moldo-ucrainene, pe segmentul transnistrean.

Spatiul aerian al Republicii Moldova nu este controlat

Spaţiul aerian al Moldovei poate rămâne fără control în cel mult trei ani, iar avioane suspecte, de genul celui care a aterizat luna trecută la Briceni, pot împânzi cerul. Este din cauză că radarele Armatei Naţionale, moştenite de la Uniunea Sovietică, sunt uzate şi ar putea ceda în viitorul apropiat.

Să ne imaginăm pentru o clipă că în capitală ar lipsi semafoarele. Haosul ar fi la el acasă. Comparaţia este valabilă şi pentru cer.

Kolerov: ”Scenariul kârgâz”, posibil şi în R.Moldova

Eşecul referendumului din 5 septembrie, primul în întreaga istorie de aproape 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova, într-o problema principială pentru viitorul acestei ţări, reprezintă un vot de neîncredere acordat nu doar alianţei de guvernământ, ci, în primul rând, statului moldovenesc, consideră cunoscutul expert rus Serghei Kolerov, într-un amplu comentariu publicat la începutul acestei săptămâni, informează romanialibera.ro cu referie la agenția rusească Regnum.

Marian Lupu acuzat de presa rusa ca este coacționarul lui Vantu

Liderul democrat, Marian Lupu, are o afacere comună cu magnatul român Sorin Ovidiu Vântu și anume o companie care controlează drepturile corporative ale mai multor firme din domeniul comerțului și cel imobiliar. Cel puțin așa scrie agenția rusă de știri ANN news, potrivit căreia compania lui Lupu și a lui SOV (Alianța moldo-română Solidaritatea) a avut, în 2009, un venit de peste 300 mln de dolari.

Proiect de lege în Ucraina pentru promovarea limbii ruse

Un grup de deputaţi ucraineni au propus schimbarea statutului oficial al limbii ruse în Ucraina. Proiectul de lege, anunţat miercuri, prevede printre altele ca părinţii să aibă dreptul de a decide în ce limbă învaţă copiii şi renunţarea la folosirea exclusivă a limbii ucraineni în tribunale. Se estimează că 30 % din ucraineni au ca limbă maternă sau preferată limba rusă.

Sursa: europa libera

Subsecretarului de stat american William Burns i se refuză o întîlnire cu militantul rus Lev Ponomariob

Aflat în vizită la Moscova, subsecretarul de stat american cu afaceri politice, William Burns, nu s-a putut întâlni cu activistul rus Lev Ponomariov, care ispăşeşte o condamnare de patru zile de închisoare. Ponomariov a fost pedepsit pentru participarea la un protest ţinut la 12 august împotriva primarului Moscovei, Iuri Lujkov.
Într-un interviu acordat agenţiei Interfax, diplomatul american şi-a exprimat miercuri „regretul” pentru ratarea întâlnirii cu activistul.

Sursa: europa libera

Liderii AIE au căzut de acord asupra datei de 21 noiembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Liderii Alianţei pentru Integrarea Europeană i-au recomandat preşedintelui interimar să convoace alegeri parlamentare anticipate la 21 noiembrie. Mihai Ghimpu a spus că, potrivit Constituţiei, decizia finală îi aparţine: „Ne-am înţeles că pe 21, dar rămâne la discreţia preşedintelui. Dacă o să apară motive serioase pentru a amâna cu o săptămână sau două, sau dimpotrivă – mai devreme, o să vedem. Dar e luna noiembrie, 21 noiembrie”.

In Rusia s-a creat un nou district militar

 

Noul district militar – Districtul Militar de Est a fost creat in conditiile noului proces de modernizare care se desfasoara in Rusia.

 

Ministrul Apararii Anatoli Serdiukov a spus ca in curand vor ararea alte noi unitati militare teritoriale: « Am un raport cu privire la Districtul Militar de Est, inca nu avem date cu privire la celelate districte”.

 

In data de 22 septembrie va avea loc sedinta colegiului Ministerului Apararii, la care se va discuta problema constructiilor din cadrul fortelor armate ale tarii.

Magia şi manipularea politică

De la alegerile prezidenţiale de anul trecut şi până la recenta propunere de legalizare a practicilor magice, ocultismul pare să avanseze tot mai mult în cercurile intime ale puterii de la Bucureşti.

Grupurile parlamentare ale PDL au surprins în ultima vreme printr-un liberalism împins la extrem. Deputatul PDL Silviu Prigoană a propus legalizarea prostituţiei, iar alţi doi deputaţi, Alin Popoviciu şi Cristi Dugulescu, au iniţiat o lege menită să recunoască ghicitul şi magia printre profesiunile liberale. Dacă despre legalizarea prostituţiei se

Europarlamentarii romani trimit 90 de milioane de euro spre Chisinau

In urma sprijinirii unui raport elaborat de europarlamentarul roman, Iuliu Winkler, membru al PPE, Parlamentul European a decis, marti, acordarea unui grant de pana la 90 milioane de euro pentru Republica Moldova, suma ce urmeaza a fi folosita , pentru a contracara efectelor crizei financiare, potrivit biroului de presa al PPE. Raportul redactat Iuliu Winklera

Rusia pare să fie atât o problemă, cât şi o soluţie

Marea Neagră este leagănul unei civilizaţii, al comerţului şi al unor culturi, dar astăzi este şi o regiune de conflicte nesoluţionate, graniţe incerte şi rivalităţi. Terorismul şi insurgenţa se extind în Caucazul de Nord. Totul, de la narcoticele din Afganistan până la cele necesare pentru programul nuclear iranian, se aduce prin contrabandă prin această regiune. Georgia rămâne tensionată de la războiul din 2008 cu Rusia,

Polonia, noul cal troian al Rusiei în UE?

Schimbare Prietenia polono-rusă ar putea avea implicaţii şi asupra politicii Uniunii Europene faţă de Moscova. Pentru prima oară în istoria relaţiilor bilaterale polono-ruse, un şef al diplomaţiei de la Moscova a participat la reuniunea anuală a ambasadorilor polonezi.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, s-a aflat timp de două zile în vizită de lucru în Polonia, la invitaţia omologului său polonez, Radoslaw Sikorski. Şeful

Radosław Sikorski: „Recunoaşterea Kosovo ajută Serbia“

EXCLUSIV Ministrul polonez al Afacerilor Externe, Radosław Sikorski, a vorbit, pentru „Adevărul”, despre relaţiile polono-ruse, despre referendumul eşuat din Republica Moldova şi despre Balcanii de Vest

 

Ovidiu Nahoi: Domnule ministru, omologul dumneavoastră de la Moscova, domnul Seghei lavrov, a fost invitatul special al reuniunii anuale a diplomaţiei poloneze, care a avut loc săptămâna trecută la Varşovia. Comentariile publice referitoare la acest eveniment au vorbit despre „o nouă eră în relaţiile polono-ruse". Despre ce este vorba?

Kofi Annan consideră că invadarea Irakului a împins ţara înapoi cu două decenii

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a apreciat marţi că invadarea Irakului în 2003 nu a meritat efortul şi a împins ţara înapoi cu două decenii.

"După şapte ani, a meritat efortul (...)? Unii susţin că aceasta a adus ceva Irakului; eu nu văd ce", a declarat el în Mexico, unde a susţinut o conferinţă în faţa a aproximativ 10.000 de tineri, la invitaţia miliardarului mexican Carlos Slim.

Kofi Annan a apreciat că invadazia din 2003 "a dat înapoi Irakul cu două decenii" şi că va trece mult timp înainte ca ţara să se stabilizeze.

Sursa; mediafax

Moldova se indreapta spre Rusia

Invalidarea referendumului privind alegerea prin vot direct a preşedintelui torpilează şansele europene ale Republicii Moldova, ameninţă funcţionarea democratică a ţării şi consolidează poziţia comuniştilor. Ceea ce trebuia să fie o victorie de parcurs s-a dovedit un dezastru pentru partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), alternativa democratică la Partidul Comuniştilor al lui Vladimir Voronin, care formează o

Free Joomla! template by L.THEME