Nezavisimaia Gazeta: Occidentul incearca sa profite de pe urma neintelegerilor dintre Rusia si Transnistria

Astazi la Chisinau va avea loc o intalnire a reprezentantilor din Republica Moldova si Transnistria (parti implicate in conflict) privind solutionarea conflictului transnistrean. La negocieri vor participa si mediatori din Rusia, Ucraina si OSCE, precum si observatori din partea SUA si UE. In ultimii ani, interesul pentru regiune si-au manifestat tot mai insistent UE, SUA, Germania si

Prima biserică a Mitropoliei Basarabiei la Soroca

La Soroca a fost sfinţit locul pe care va fi înălţată Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, locaş de cult aparţinând Mitropoliei Basarabiei. Consiliul orăşenesc a oferit terenul necesar pentru construcţie în Parcul „Mihai Eminescu”.

La eveniment a participat Înalt Preasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi studenţi de la facultăţile de teologie din România, precum şi enoriaşi din raionul Soroca.

Vlad Filat: ”Referendumul pentru limba rusă nu va trece pragul electoral”

Un eventual referendumul pentru conferirea statului de limbă oficială limbii ruse nu va trece pragul electoral, este convins premierul Vlad Filat.

Petru Bogatu: Ce vrea să obţină Rusia în alegerile din R. Moldova?

Aparent, răspunsul la întrebarea din titlu este pe cât de lesnicios, pe atât de simplu. Kremlinul doreşte să scape de AIE. Caută să-i aducă iar la putere pe comunişti. Să consolideze forţele politice antioccidentale şi filoruse din Republica Moldova. Dar socoteala de acasă nu întotdeauna se potriveşte cu cea din târg. Ce face Rusia în situaţia în care una vrea şi alta poate?

Răul mai mic al Moscovei

Summit tensionat al AIEA, la Viena

La Viena, au început lucrările celei de-a 54-a Adunări Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică. Discuţiile au loc într-un context tensionat şi pe fondul unei înfruntări legate de arsenalul nuclear israelian.

Mai precis, ţările arabe doresc să impună adoptarea unei rezoluţii, cu caracter simbolic, e drept, prin care Israelul să fie invitat să semneze Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare. Această iniţiativă nu reprezintă de altfel o noutate. Anul trecut a fost adoptată deja, cu o slabă majoritate, o rezoluţie cu acest conţinut.

SONDAJ: Daca alegerile ar avea loc azi, tinerii voteaza PLDM si PL - 39,37%/24,68%

"Mi-e in cot de referendum" - asa si-au motivat tinerii din Republica Moldova absenta de la urne in timpul referendumului constitutional din 5 septembrie, care a esuat anume din cauza prezentei scazute la vot.

Cel putin asa arata un sondaj realizat online, pe un esantion de 2414 persoane cu varste intre 18 si 35 de ani, de catre SCL Elections, o agentie de cercetare comportamentala, experta in influentare si persuasiune.

Rusia a acceptat o listă cu 140 de exportatori moldoveni de fructe şi legume

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, aflat în vizită de lucru la Moscova,  s-a întîlnit astăzi cu Ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse, Elena Scrînnic. La întrevedere a participat şi Alexei Dancvert, şef al Serviciului de stat al Rusiei, responsabil pentru calitatea produselor de origine vegetală importate în această ţară.

73 de delegaţii naţionale şi internaţionale şi-au confirmat participarea Forumul Regional de Investiţii de la Ungheni

În perioada  8-9 octombrie, 2010, în oraşul Ungheni se va desfăşura Forumul Regional de Investiţii „Investiţii pentru Dezvoltare”, ediţia III. De rînd cu cei 4 organizatori de bază Euroregiunea Siret – Prut – Nistru, Regiunea de Dezvoltare Centru a Republicii Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, Consiliul raional Ungheni, coorganizatorii forumului sînt: Organizaţia de

Ingo Mannteufel, seful sectiei Deutsche Welle pentru Europa de Est: In Europa de Est incepe o noua epoca

Toamna politica fierbinte din Europa de Est poate fi inceputul unei noi epoci in spatiul ex-sovietic, spune Ingo Mannteufel.

In tarile din spatiul ex-sovietic starea de criza este in crestere, insa in Germania si Europa multi nu observa acest lucru. Cu toate ca Rusia si tarile invecinate acesteia, ca nici o alta regiune, este importanta pentru pastrarea pacii si bunastarii pe continentul

Compania Nabucco cauta bani pentru realizarea proiectului

Operatorul constructiei conductei de gaze Nabucco, compania austriaca Nabucco Gas Pipeline International, a inceput negocierile cu cele mai importante companii de stat de credite din tarile Occidentului pentru a gasi investitiile necesare realizarii acestui proiect de livrare a gazului natural din Asia Centrala si regiunea Marii Caspice in UE, ocolind Rusia.

Turkmenistanul a promis gaz pentru Nabucco

Autoritatile Turkmenistanului sunt sigure de succesul proiectului Nabucco. Potrivit presedintelui tarii, rezervele tarii sunt atat de mari, incat vor putea livra gaz pentru mai multe proiecte de tipul Nabucco.

Declaratia apartine presedintelui Turkmenistanului Gurbanguly Berdymuhamedov si a fost facuta saptamana trecuta la Stambul.

Tarile din regiunea Marii Baltice se pregatesc sa scape de Gazprom

Eurodeputatul leton Roberts Zile la o conferinta de presa a declarat ca tarile din regiunea Marii Baltice trebuie sa scape de monopolul Gazpromului.

Marian Lupu: „Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Rusia, iar UE este inca prea departe de Moldova”

Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, considera ca Republica Moldova trebuie sa dea dovada de pragmatism in relatiile cu partenerii externei pentru ca „tara e pe cont propriu in conditiile in care Europa si lumea sunt in profunda criza economica”, comunica DECA-press.

Mafia poate distruge Republica Moldova

Lovitură grea dată imaginii alianţei de guvernare de la Chişinău! La mai bine de un an de la preluarea puterii, dosarele de rezonanţă sunt torpilate la nivelul procuraturii şi al instanţelor de judecată, elemente ale crimei organizate se fac tot mai vizibile şi tot mai des se invocă fenomenul mafiei.

Traian Băsescu vs George Soros

Preşedintele, Traian Băsescu, a criticat, după reuniunea Consiliului European, politica UE care a acordat până acum mai multă încredere ONG-urilor decît autorităţilor guvernamentale în ce priveşte problematica romilor.

Analiza Oxford Analytica: Romanii din clasa de mijloc vad jocul politic ca un spectacol media vulgar, dar sunt prea apatici sa inlocuiasca partidele discreditate cu altele noi

"Romanii din clasa de mijloc vad jocul politic ca un spectacol media vulgar, insa sunt prea apatici sa inlocuiasca partidele discreditate cu altele noi, care au o agenda ce-si propune rezolvarea problemelor", sustine o analiza a prestigiosului think-thank britanic Oxford Analytica. Raportul "Sistemul ii exclude pe cei energetici si idealisti", publicat joi, sustine ca Romania continua sa prezinte caracteristicile care au facut-o sa bata pasul

Mii de polonezi au cerut o investigatie internationala a catastrofei aviatice de langa Smolensk

Asociatia “Katyn-2010” a adunat mai mult de 270 de mii de semnaturi in favoarea cererii de a se incepe o investigatie internationala a imprejurarilor in care a avut loc catastrofa aviatica in care a murit presedintele Poloniei Lech Kaczinsky.

Ahmed Zakaiev a declarat cu putin timp inainte de a fi retinut: Razboiul continua si acum

Cu putin timp inainte de a fi retinut Ahmed Zkaiev a declarat pentru Radio Svoboda:

“Razboiul din Cecenia continua ca si in 2010. pur si simplu are alte forme, s-a raspandit in tot Caucazul de Nord. Din acest motiv eu nu impartasesc, din pacate, optimismul, legat de declaratiile ca in Cecenia sau Caucazul de Nord situatia este stabila. Cunosc realitatea.

Ministrul rus al apararii a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat asupra Osetiei de Sud si a Abhaziei

Ministrul Apararii al Federatiei Ruse Anatolii Serdiukov a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat impotriva Osetiei de Sud si a Abhaziei.

Fortele si subunitatile Ministerului Apararii FR, care se afla in cele doua baze militare din Abhazia si Osetia de Sud sunt suficiente pentru a reactiona la orice evolutie a situatiei din aceasta zona.

Începe sesiunea de toamnă pentru înscrierile la facultatea de teatru

Catedra de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere si Arte a Universităţii Lucian Blaga Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru studii de licenţă şi studii de master. Înscrierile vor avea loc în perioada 16 – 22 septembrie la sediul facultăţii din Bvd. Victoriei nr. 5- 7.

Free Joomla! template by L.THEME