Putin anunta construirea unui nou cosmodrom in Rusia


Guvernul rus a hotarat sa investeasca aproape 800 de milioane de dolari in constructia unui nou cosmodrom, la Vostosnii, in regiunea Amur din sud-estul indepartat al Rusiei, a anuntat, luni, premierul Vladimir Putin. "Guvernul a decis sa investeasca 24,7 miliarde de ruble pentru a construi, in trei ani, cosmodromul de la Vostosnii", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite in Orasul stelelor, centrul de pregatire a astronautilor din nordul Moscovei, transmite Mediafax. "Sper cu tarie ca Vostosnii sa devina primul cosmodrom national construit pentru misiuni civile, care sa asigure Rusiei o independenta absoluta pentru misiunile ei spatiale", a adaugat premierul rus, citat de site-ul oficial al guvernului. Rusia lanseaza cea mai mare parte a satelitilor sai si a celor straini de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Moscova plateste guvernului din Astana o chirie de 115 milioane de dolari pe an pentru dreptul de exploatare a cosmodromului.

Nicolae si Elena Ceausescu sunt deshumati astazi


Soţii Ceauşescu sunt deshumaţi miercuri pentru a se afla dacă rămăşiţele din cele două morminte sunt sau nu ale lor. Deshumarea lor are loc la cererea lui Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. El vrea să afle dacă cei doi sunt îngropaţi în cimitirul Ghencea.

Valentin, singurul copil al soţiilor Ceauşescu aflat în viaţă, a cerut prelevarea de probe pentru testare ADN. În acest fel, medicii de la IML ar urma să stabilească dacă rămăşiţele părinteşti aparţin celor doi. După deshumare şi prelevarea probelor, rămăşiţele pământeşti au fost reînmormântate.

 

Potrivit directorului general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Dan Dermengiu, testele ADN în cazul soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu ar putea dura şi şase luni dacă solul în care au stat sicriele a avut multă umiditate, îngrăşăminte sau acid.

În aprilie 2005, Zoia Ceauşescu, fiica lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu, a cerut concesionarea mormintelor părinţilor săi. Atunci, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a depus la instanţă un act în care spunea că nu poate onora cererea pe motiv că nu există nici un document oficial care să ateste că acolo este înmormântat cuplul Ceauşescu.

În 30 septembrie 2005, Judecătoria sectorului 5 a respins cererea Zoiei Ceauşescu, dar obliga Ministerul Apărării Naţionale să demonstreze cu acte că soţii Ceauşescu se află în mormintele respective.

După 4 ani de procese, Valentin Ceauşescu şi cumnatul său Mircea Oprean au obţinut în 2009  certificatul de concesiune a mormintelor.

 

“R. Moldova are atâtea șanse de integrare în UE, cât este gata să-și asume. În esenţă, integrarea ţine de 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie”

“Republica Moldova are atâtea șanse de integrare în UE, cât este gata să-și asume. Republica trebuie să meargă în UE ca un tren pe un ecartament de cale ferată, indiferent cine o conduce la un moment dat.” Declarația îi aparține noului consilier prezidențial pentru integrarea europeană, Dan Dungaciu, lansată în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV.

“E o simplă iluzie să credem că ne putem transforma într-o punte între Est și Vest, deoarece riscăm să  devenim un preș, peste care toată lumea să treacă fără să ne întrebe”, a mai precizat Dungaciu.
Într-un interviu pentru
Timpul de dimineață, consilierul prezidențial a declarat că “în esenţă, integrarea ţine de 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie”: “Americanii au o povestioară extrem de relevantă pentru aceste cazuri. Imaginaţi-vă două broscuţe care cad într-un pahar cu lapte din care nu mai pot ieşi. Una dintre ele, după ce dă din lăbuţe să se menţină la suprafaţă, constantă că efortul e inutil, se resemnează, se opreşte din agitaţie şi se îneacă. Cealaltă continuă cu disperare să dea din lăbuţe, să rămână la suprafaţă chiar când, aparent, nu mai avea nicio şansă. Rezultatul? Laptele se smântâneşte, se întăreşte, iar broscuţa iese din pahar şi se salvează. Concluzia: chiar şi atunci când pare că nu există nicio speranţă, ea tot există pe undeva, iar bătălia nu trebuie abandonată. Trebuie – vorba părintelui Steinhard, plină de umor dar şi de adânci înţelesuri – să îi dăm şi lui Dumnezeu o şansă să intervină în favoarea noastră…”

sursa: www.unimedia.md

Free Joomla! template by L.THEME