Confuzie în scandalul de spionaj ruso-român

Toate informaţiile despre acest scandal provin de la comunicatele serviciului rus de securitate, FSB, răspândite în presa rusă. În comunicat se spune că diplomatul român a fost reţinut în timp ce încerca să obţină secrete cu caracter militar de la un cetăţean rus. Asupra lui - susţine serviciul rus de securitate - s-a găsit aparatură de spionaj, ceea ce "dovedeşte pe deplin activitatea duşmănoasă, pe care o desfăşura împotriva Federaţiei Ruse", transmite corespondentul RFI şi TVR la Moscova, Liviu Iurea (audio).

 

În cursul dimineţii a apărut o ştire, potrivit căreia diplomatul român a fost reţinut într-un mall din vestul Moscovei, în timp ce încerca să ia o pungă de culoare neagră, dintr-un loc în care un cetăţean rus o pusese înainte.

Ambasada României de la Moscova nu face nici un comentariu pe acest subiect. Se sugerează presei să aştepte un comunicat oficial, din partea Ministerului român de Externe.

În prezent, diplomatul român nu este nici reţinut şi nici arestat de către serviciile de contra-spionaj ruse. El se află în siguranţă şi îşi pregăteşte bagajele pentru acasă.

Bărbatul a fost declarat persona non grata şi potrivit uzanţelor, trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse în decurs de 48 de ore.

Sursa: rfi.ro

Free Joomla! template by L.THEME