Stuxnet sau războiul virtual

Prin atacul asupra primei centrale atomice iraniene cu ajutorul virusului Stuxnet, războiul virtual pare a fi atins o nouă dimensiune. Stuxnet, o armă cibernetică al cărei inventator rămâne încă în umbră, a arătat cât de vulnerabile pot fi reţelele de calculatoare

Teodor Baconschi: „Moldova e la modă în UE”

La Chişinău are loc cea de-a treia reuniune informală a prietenilor Moldovei – grup de ţări din Uniunea Europeană, 27 la număr, care sprijină apropierea Republicii Moldova de marea familie europeană. Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate Štefan Füle şi premierul moldovean Vlad Filat au semnat un Protocol adiţional la Acordul de Parteneriat şi Cooperare

Lovitură de stat în Ecuador

Preşedintele ecuadorian Rafael Correa a vorbit, joi, despre o "tentativă de lovitură de stat". Între timp, militarii au ocupat aeroportul din Quito, iar poliţiştii au preluat controlul Congresului.

"În cazul în care mi se va întâmpla ceva, vreau să îmi exprim dragostea faţă de familia şi patria mea", a declarat preşedintele

La Chişinău începe reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Moldovei

Miniştri de externe, secretari de stat, oficiali din mai multe ţări membre ale Uniunii Europene participă, azi, 30 septembrie, la cea de-a treia reuniune informală a grupului de "prieteni europeni" care sprijină Moldova pe drumul de integrare europeană.

În cadrul reuniunii, înalţii demnitari europeni vor aborda diverse aspecte ale cooperării dintre Republica Moldova şi UE şi vor fi

Strategia Naţională de Ordine Publică, aprobată de CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, joi, 30 septembrie, Strategia Naţională de Ordine Publică.

Documentul stabileşte ca prioritate pentru perioada 2010-2013 intensificarea luptei împotriva criminalităţii organizate şi transfrontaliere şi terorismului. Ministerul de interne trebuie să intervină „în forţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizate” a declarat şeful statului.

În acest context, preşedintele Băsescu a cerut „toleranţă zero în cazul încălcării legii, inclusiv în situaţiile în care se aduce atingere

Forbes 500 miliardari: Dinu Patriciu ramane cel mai bogat roman. Frank Timis urca pe locul doi. Vantu iese din top 10

Omul de afaceri Dinu Patriciu se mentine pe primul loc in clasamentul celor mai bogati romani, realizat de Forbes Romania. Locul secund este preluat de Frank Timis, cu o avere evaluata la 1-1,1 miliarde de dolari, iar locul trei este impartit de Ioan Niculae si Dan Grigore Adamescu (0,9-1 miliard de euro). Sorin Ovidiu Vantu iese din top 10, ajungand pe locul 21, cu o avere

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu montează un spectacol pentru copii

Teatrul Naţional „Radu Stanca”- Secția Germană anunţă avanpremiera spectacolului Frumoasa din Pădurea Adormită/ Dornröschnen în regia lui Cristian Pepino. Evenimentul va avea loc joi, 30 septembrie, ora 19:00 la sediul teatrului.  

Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă pentru prima dată în ultimii 20 de ani o producție pentru copii. Frumoasa din Pădurea Adormită/ Dornröschnen în regia lui Cristian Pepino este o adaptare după basmul cu acelaşi nume al lui Charles Perrault. Varianta scenică a basmului păstrează farmecul poveştii clasice fără a-i eluda dramatismul, asigurând în acelaşi timp un echilibru perfect între suspans şi comedie. Spectacolul montat la Secţia Germană este unul muzical şi aduce pe scenă  personaje noi cu ajutorul cărora să explice mai uşor desfăşurarea acţiunii. Decorul şi costumele din spectacol reconstituie ilustraţiile din cărţile de basm şi poartă semnătura scenografului Cristina Pepino. Muzica din spectacol a fost creată de compozitorul Dan Bălan.

Spectacolul are o durată de 60 minute şi se joacă în limba germană cu traducere simultană la căşti.

Targu’ de Procoava din Bacau la cea de-a doua editie

Primaria Municipiului Bacau si Asociaţia "Tezaure Necunoscute" Magura - Bacau organizează in zilele de 30 septemebrie - 6 octombrie a.c., intre orele 11,00 si 19,00, in piateta din fata Casei de Cultura un târg de mesteri populari cu prilejul Zilelor Bacaului. 

TARGU' DE PROCOAVĂ, aflat deja la cea de a doua editie va reuni la Bacau în jur de 40 de meşteri populari, autentici, veniti din toate provinciile României. La targ va participa o delegatie din 30 de orase ale UE.
Partener principal in organizarea acestui eveniment este Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova împreuna cu importante instituţii si organizaţii din Bacău şi din Iasi: Complexul  Muzeal "Iulian Antonescu" Bacau, Muzeul Etnografic al Moldovei Iaşi, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău şi Asociaţia Civitas Bacoviensis.

Dmitri Medvedev curtează China

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev efectuează o vizită de trei zile în China, vizită pusă sub semnul dezvoltării relaţiilor dintre cele două ţări, în domeniul politic şi mai ales economic.  

Este pentru a doua oară de la alegerea sa în fruncţia de preşedinte când Dmitri Medvedev vine în China. Şi cu siguranţă că lui Medvedev nu i-a scăpat un lucru : la ora la care venea el pentru prima dată în China, în calitate de preşedinte, China era încă a

Vladimir Voronin are dosar penal pentru evenimentele din aprilie 2009

Cu patru zile înainte de dizolvarea Parlamentului de la Chişinău, Procuratura Generală a Republicii Moldova a cerut deputaţilor ridicarea imunităţii parlamentare a ex-preşedintelui Vladimir Voronin. Acesta trebuie să răspundă penal pentru neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane în noaptea de 7 aprilie 2009.

Moldova se bucură de o atenţie sporită din partea Bruxelles-ului

Cum apreciază Germania şi UE evoluţiile de la Chişinău, cât de pregătite sunt România şi Bulgaria pentru a adera la spaţiul Schengen şi care sunt perspectivele de integrare în UE ale statelor Balcanilor de Vest?

Iată doar câteva din subiectele la care s-a referit în interviul acordat Deutsche Welle, Nikolaus Graf Lambsdorff, responsabil, în

Ruşii în UE, doar după moldoveni

Una dintre condiţiile pe care UE le pune ridicării vizelor pentru Rusia este ca acest lucru să nu se întâmple înainte ca regimul liberei circulaţii în UE să se aplice şi ţărilor care fac parte din Parteneriatul Estic, între care şi Republica Moldova, a declarat un analist citat de Voice of Russia.

Interviu cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate Gheorghe Mihai

Este controversat şi nu se ştie aproape mai nimic despre el. Şi, pentru mult timp, asupra activităţii sale va persista umbra cumplitului KGB. Fapt lesne de înţeles, având în vedere că este vorba despre un serviciu secret din spaţiul ex-sovietic şi, cu atât mai mult, de Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova scrie ziuaveche.ro

Problema transnistreană pe agenda zilei la Viena

În capitala Austriei încep astăzi consultări în format 5+2 privind problema transnistreană, transmite RIA Novosti. 

Săptămâna trecuta, R. Moldova a fost vizitată de reprezentanţii părţilor intermediare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean (Rusia, Ucraina şi OSCE), precum şi de observatorii din partea UE şi SUA. Oficialii au avut întâlniri cu autorităţile din

Reguli mai stricte la import şi export în regiunea transnistreană

Misiunea EUBAM a propus optimizarea mecanismelor de export-import pentru segmentul transnistrean de frontieră, mecanisme şi soluţii care au fost elaborate cu participarea experţilor europeni.

„Din partea Guvernului Republicii Moldova, am asigurat misiunea EUBAM de toată deschiderea şi susţinerea noastră pentru toate iniţiativele şi propunerile înaintate”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov în urma unei întâlniri cu şeful

PARTENERIAT PENTRU UN MEDIU CURAT

Asociatia ,,Caroma Nord” in parteneriat cu “Hologen” (Ungaria); Asociatia “Dialog” (Ungaria); Centru pentru Dialog si Cooperare (Romania); Asociatia pentru Dezvoltare durabila “Dunarea de Jos” (Romania) lanseaza proiectul „Parteneriat pentru un mediu curat” selectat in cadrul Concursului de Granturi al Fondului Comun lansat de catre Parteneriatul European pentru Democrație (EPD) si Fundația Est-Europeana (FEE), cu susţinerea financiară a Fondului National pentru Democratie (NED).

Forum internaţional „Parteneriatul public-privat în ţările CSI: probleme şi perspective”

CCI a Moldovei invită agenţii economici să participe la Forumul internaţional „Parteneriatul public-privat în ţările CSI: probleme şi perspective", care va avea loc în perioada 7-8 octombrie curent, la Chişinău, în cadrul Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale ţărilor din spaţiul CSI.

Gafă la CE: limba română, confundată cu cea romani

Limba română a fost confundată cu cea a rromilor în cadrul unei conferinţe de presă în care erau prezentate evenimentele ce vor fi organizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor.

Onișcenko: Rusia va mări numărul importatorilor de vin din R. Moldova

 

Federația Rusă va mări numărul importatorilor de vin din Republica Moldova pe piața Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de către șeful serviciului sanitar de stat „Rospotrebnadzor”, Ghenadi Onișcenco, pentru RIA Novosti.

In Republica Moldova apar tot mai multe culturi religioase

Ministerul Justiţiei din Moldova a înregistrat de la începutul acestui an 11 culturi religioase noi, de aproape patru ori mai multe decât pe parcursul anului trecut în întregime. Totodată au fost înregistrate şi 4 asociaţii obşteşti religioase.
ne creştin ortodoxă.

Free Joomla! template by L.THEME