Forțele speciale ale României, Republicii Moldova și SUA participă la un exercițiu militar comun

Tipărire

Circa 70 de militari din cadrul Forțelor Speciale ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, alături de Forțele pentru operații speciale ale Armatei Române și Forțele speciale ale Armatei SUA participă, în perioada 5-30 iunie, la exercițiul militar 'JCET-2017' (Joint Combined Exchange Training) pe teritoriul Republicii Moldova, informează marți Radio Chișinău.

Potrivit comandantului Batalionului cu Destinație Specială, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, antrenamentele, care se desfășoară la Baza militară de instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca și Baza de Aviație 'Decebal' de la Mărculești, au ca scop antrenarea comună și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale ale Republicii Moldova, României și SUA.

 

Sursa de informație a precizat că în conformitate cu scenariul exercițiului, militarii celor trei armate execută ședințe de trageri specifice și avansate, exerciții de antrenament în teren, dar și parașutări.

 

Armata Națională a Republicii Moldova participă la 'Joint Combined Exercise Training' începând cu anul 2009, precizează Radio Chișinău.

Sursa: agerpres