Sezonul premiilor Nobel din 2010 debutează luni, 4 octombrie, la Stockholm, cu decernarea premiului pentru medicină şi va culmina cu premiul pentru pace. Acesta este unul dintre cele mai aşteptate distincţii decernate în fiecare an, care recompensează totodată descoperirile şi operele excepţionale din medicină, fizică, economie şi chimie.

Înfiorătorului T.Rex nu îi era frică de nimeni, cu excepţia propriilor semeni, potrivit unui nou studiu.

Paleontologul Nick Longrichde la Universitatea Yale, a făcut o descoperire aparte, după ce a examinant niște găuri mari observate în oasele de dinozaur găsite în Montana și supuse cercetărilor recente.

Prin atacul asupra primei centrale atomice iraniene cu ajutorul virusului Stuxnet, războiul virtual pare a fi atins o nouă dimensiune. Stuxnet, o armă cibernetică al cărei inventator rămâne încă în umbră, a arătat cât de vulnerabile pot fi reţelele de calculatoare

Soia nu reduce colesterolul, nu previne bolile de inima, si nu merita o revendicare in acest sens, aprobata de Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Admistration- FDA). Acest anunt uimitor provine de la nimeni altul decat Asociatia Inima Americana (American Heart Association- AHA), publicat in 17 ianuarie 2006, intr-o aparitie a revistei sale.

Riscul la sportivi

Nu cu mult timp inainte de acest anunt, cercetatori de la Universitatea Colorado au semnalat in numarul din ianuarie a Jurnalului de Investigatie Clinica faptul ca soia agraveaza cardiopatia, o forma de boala de inima, aflata mult in crestere, care afecteaza unul din 500 de americani.

Vaticanul nu este de acord cu atribuirea Premiului Nobel pentru Medicină britanicului Robert Edwards, părintele fecundării artificiale. Desemnarea lui Edwards este inacceptabilă, scrie Il Messaggero, cel mai citit cotidian din Roma.

Il Tempo, cotidian cu simpatii de dreapta informează că tehnica fecundării artificiale a fost pusă la punct de Edwards în 1978 şi

Tratamentul care distruge virusul HIV, răspunzător pentru maladia SIDA, este pe cale de a fi produs. Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au reuşit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, fără a afecta celulele sănătoase din organism, potrivit cotidianului Haaretz.

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide, care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane.

Free Joomla! template by L.THEME