Meryl Streep Speech The Golden Globes 2017


Comunicat eveniment – Vernisajul expozitiei „Emanoil Lacu – călător român prin lume”

Joi, 10 noiembrie 2016, ora 14.00, la Biblioteca Naţională a României (Puțul cu apă rece, mezanin) se va deschide expoziţia Emanoil Lacu – călător român prin lume, expoziţie care îşi propune să aducă în actualitate personalitatea temerarului călător român Emanoil Lacu, care la sfârşitul secolul XIX – începutul secolului XX, întreprinde o serie de

Министерство культуры Нидерландов внесло Россию в список стран, граничащих с Европой

В министерстве иностранных дел России заявили, что Нидерланды хотят откреститься от культурных связей с РФ в угоду Западу.

Министерство культуры Нидерландов отнесло Россию к группе государств “вокруг Европы”. Такая

Could NATO go to war with Russia … and what would happen if it did?

A new book by General Sir Richard Shirreff, Nato’s deputy supreme allied commander for Europe between 2011 and 2014, evokes a potential scenario that leads to a devastating future war with Russia.

The book, 2017 War with Russia, is clearly labelled as a work of fiction. But it portrays a fairly convincing

ÎMPUȘCAT pe motiv că vorbea limba română în Rusia! Coșmarul prin care a trecut un moldovean din Moscova

Potrivit lui, sora sa si iubitul ei făceau cumpărături într-un market, iar un bărbat s-a arătat revoltat de faptul că cei doi discută în limba română.

„Bărbatul le-a reproșat acestora de ce nu comunică în rusă.  Ei i-au răspuns calm, într-o rusă stâlcită, ca să-și caute de

Italia: Scriitorul Umberto Eco a decedat (media)

Scriitorul italian Umberto Eco, autorul celebrului roman "Numele trandafirului", a decedat la vârsta de 84 de ani, au anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mass-media italiene.

Umberto Eco a murit vineri în jurul orei 21.30 (20.30 GMT) la domiciliul său, a anunțat în ediția online cotidianul La

Constantin Tănase - 31 august 1989 - 31 august 2011: drumul spre umilinţă

M-a întrebat un prieten, un artist de mare valoare, dacă am fost invitat şi de ce nu am participat le recepţia oficială oferită de preşedintele interimar M. Lupu în legătură cu Ziua Independenţei.

I-am răspuns simplu şi sincer: prea multe lichele se adună la asemenea ceremonii oficiale. (Mă ierţi, maestre, dacă

Rusia se opune primirii în UNESCO a statului Kosovo

Rusia a avertizat împotriva primirii în agenția culturală ONU - UNESCO - a statului Kosovo, pe care Moscova nu-l recunoaște. Vorbind la Paris, unde s-a întâlnit cu directoarea generală UNESCO Irina Bokova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a spus că acceptarea kosovarilor ar echivala cu „politizarea” organizației. Primirea statului Kosovo în

Filosofi români în Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României - Manuscrise, fotografii din Colecţiile Speciale - 9 iulie – 31 august 2015

În perioada 9 iulie – 31 august 2015, Biblioteca Naţională a României organizează expoziția Filosofi români în Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României, care prezintă o serie de documente aflate în Colecțiile Speciale (Cabinetul Manuscrise și Cabinetul Fotografii), privitoare la câțiva dintre marii filosofi români de la finele secolului XIX și primele decenii ale secolului XX.


Expoziția schițează astfel, pe baza unei selecții de manuscrise, piese de corespondență şi fotografii, portrete individuale ale unor personalități precum: Ion Petrovici, Constantin Rădulescu-Motru, P. P. Negulescu, Nae Ionescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Ţuţea, Mircea Vulcănescu şi Mircea Eliade – punând în lumină relațiile intelectuale și de amiciție dintre aceștia –, dar și un portret global al filosofiei românești din această perioadă.


La vernisajul care va avea loc în data de 9 iulie 2015, de la ora 18.00, vor lua cuvântul:

DECLARAŢIA Uniunii Scriitorilor din Moldova privind Unirea

Uniunea Scriitorilor din Moldova ia atitudine şi condamnă cu fermitate ultimele evoluții (de fapt, involuţii) de pe scena social-politică a Republicii Moldova. Revendicările populare privind tragerea la răspundere a beneficiarilor jafului secolului și restituirea Miliardului furat din buzunarul cetățenilor, în ultimă instanță, sunt, pur şi simplu,

Donație de 4000 de cărți din partea Ambasadei României la Chișinău pentru Protopopiatul Dondușeni

4000 de cărți au fost donate astăzi de Ambasada României la Chișinău către Protopopiatul Dondușeni, din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Volumele, donate de Consiliul Județean Bacău, vor fi folosite pentru dotarea bibliotecilor parohiilor din Protopopiatul

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli, nominalizat pentru Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli a fost nominalizat la Premiul Memorial Astrid Lindgren 2016, anunţă Ambasada Suediei la Chişinău.

Scriitorul moldovean Spiridon Vangheli, co-autor al „Abecedarului” şi al celebrei serii de cărţi pentru copii cu Guguţă, a

VASILE STROESCU – date biografice

(n. 11 noiembrie 1845, Trinca, județul Hotin, d. 13 aprilie 1926, București) a fost un cărturar de frunte, susținător al învățământului școlar și om politic român basarabean, filantrop și membru de onoare al Academiei Române, care a promovat cultura națională și a neamului.

Gimnaziul cu predare în limba română din Corjova, 20 de ani de luptă

Gimnaziul cu predare în limba română din localitatea Corjova, situată în stânga Nistrului, dar care se subordonează de facto autorităţilor de la Tiraspol, a împlinit sâmbătă 20 de ani de la înființare.

În contextul în care intonarea imnului și arborarea drapelului de stat în curtea școlii sunt interzise de administrația

Cuvintele cântecelor de succes sunt la nivel de clasa a III-a primară

Părinţii care se lamentează, ascultând cântecele pe care copiii lor le adoră au probabil dreptate. Un studiu evidenţiază că nivelul mediu al textelor cântecelor de succes este, în general, de clasa a III-a primară. O echipă de cercetători melomani a analizat cuvintele a 225 de cântece, care au ocupat primul loc în clasamentul celor mai vândute melodii

Free Joomla! template by L.THEME