Rusia a pierdut prima poziție în investițiile din Rep. Moldova

Oamenii de afaceri ruși nu mai dețin prima poziție în mediul investițional din Republica Moldova, în ceea ce privește investițiile directe în economie.

Anunțul a fost făcut recent de Banca Națională a Republicii Moldova, relatează Balkan Insight, precizând că Rusia a coborât pe a șasea poziție în topul investitorilor din Republica Moldova.

 

Olanda şi Spania au ocupat prima şi a doua poziţie în clasamentul investitorilor străini. Locul al treilea a fost acordat Franţei, urmat România și Cipru, conform sursei citate.

 

Federaţia Rusă a fost liderul investitorilor străini în Republica Moldova până în 2016, căzând brusc anul trecut pe poziţia a şasea în clasament.

 

Legăturile economice dintre Rusia şi Republica Moldova s-au redus dramatic după ce Rusia a pus embargo asupra produselor moldoveneşti în 2013 şi 2014, pe fondul apropierii Chișinăului de Uniunea Europeană.

 

De asemenea, potrivit Băncii Naţionale, investiţiile străine au crescut în anul 2017 cu 17,7% faţă de 2016, de la puţin peste 3 miliarde de dolari până la 3,5 miliarde de dolari, o creştere de doar 536 milioane de dolari.

Sursa: infoprut.ro

 

 

Free Joomla! template by L.THEME