NATO şi-a inaugurat un oficiu de legătură la Chişinău

Un oficiu de legătură al NATO a fost inaugurat astăzi la Chişinău, după mai multe amânari.

La deschidere au participat secretarul general-adjunct al Alianţei Nord Atlantice, Rose Gottemoeller şi premierul moldovean Pavel Filip.

Preşedintele Igor Dodon, şi Partidul Socialiştilor au criticat deschiderea oficiului.

Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller a subliniat că inaugurarea acestui oficiu la Chişinău reprezintă un semnal clar şi o confirmare a faptului că NATO acordă o importanţă aparte relaţiei cu Republica Moldova.

Rose Gottemoeller a precizat că NATO înţelege şi respectă în totalitate neutralitatea Chişinăului şi că parteneriatul între Alianţă şi Republica Moldova va fi în beneficiul ambelor părţi. Iar premierul Pavel Filip a menţionat că deschiderea unui oficiu de legătură al NATO la Chişinău reprezintă un element de normalitate şi de deschidere internaţională a Republicii Moldova.

 

Preşedintele Igor Dodon, însă, s-a declarat îngrijorat de inaugurarea oficiului la Chişinău.

 

El a scris într-o postare pe Facebook că deschiderea acestei misiuni ar pune în pericol securitatea statului şi ar afecta suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova. Iar un grup de membri ai Partidului Socialiştilor au protestat lângă clădirea în care îşi va avea sediul reprezentanţa Alianţei Nord-Atlantice, scandând lozinci anti-NATO.

 

Oficiul de legătură al NATO la Chişinău care, potrivit experţilor, nu este decât o misiune diplomatică, va avea în exclusivitate personal civil, ca şi misiunile Alianţei în Georgia, Rusia şi Ucraina.

Sursa: romania-actualitati.ro

 

 

Free Joomla! template by L.THEME