Consiliul Regional Cernăuți a refuzat să examineze observațiile unui consilier român față de Legea Educației din Ucraina

Consilierul Ștefan Mitric, etnic român, a înaintat spre examinarea Consiliului Regional Cernăuți o serie de obiecții față de Legea Educației din Ucraina. Mitric a propus Consiliului Regional Cernăuți să se adreseze Parlamentului de la Kiev și Președintelui pentru a iniția reexaminarea Legii Educației. Din păcate, la cea de a 17-a sesiune a Consiliului Regional, apelul deputatului român a fost eliminat din ordinea de zi – informează Agenția BucPress.

 

După o discuție în sala de ședințe a reprezentativului regional, consilierii au luat decizia să refuze la examinarea inițiativei consilierului român Ștefan Mitric. Acesta s-a adresat în mod oficial către președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean, cu inițiativa de a solicita conducerii țării reexaminarea Legii Educației.

 

Mitric argumentează că noua lege încalcă art. 22 al Constituției Ucrainei, încalcă dreptul internațional și nimeni  nu a încercat  în trecut să lichideze învățământul în limba maternă în localitățile românești. Din păcate, inițiativa consilierului Ștefan Mitric a fost blocată. Consiliul Regional Cernăuți a refuzat să examineze obiecțiile consilierului român față de Legea Educației.

Sursa: BucPress

Free Joomla! template by L.THEME