PACIFICATORII RUȘI SE ROTESC ÎN TRANSNISTRIA, IAR KRASNOSELSKI VORBEȘTE DE PREGĂTIRI DE RĂZBOI ALE CHIȘINĂULUI

Site-ul de știri al autorităților separatiste de la Tiraspol, novostipmr.org, anunță că militarii ruși din trupele de „pacificatori” au terminat rotația în zona centrală de supraveghere a republicii separatiste și că se va trece la înlocuirea diviziilor motorizate din sectorul de sud. Personalul diviziei motorizate a terminat încărcarea armamentului din dotare și a tuturor bunurilor materiale ale sale și au pornit în secțiunea centrală a Zonei de Conflict (raionul Dubăsari) pentru a finaliza rotația, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

 

Zona de Conflict care este păzită de „pacificatori” ruși are o lungime de 60 de kilometri și o lățime de 20 de kilometri. Următoarea rotație a acestor trupe va fi prevăzută pentru înlocuirea diviziei motorizate de mitraliere în zona de sud a Zonei de Securitate.

 

Pe de altă parte, liderul separatist transnistrean, Vadim Krasnoselski, a declarat într-un interviu pentru pentru un post rusesc de televiziune că discuțiile cu Chișinăul avansează greu și că motivul pentru care R. Moldova dorește retragerea pacificatorilor ruși, precum și a militarilor din Grupului Operativ al Trupelor Rusești (GOTR) din Transnistria este pentru a pregăti terenul unui conflict armat.

Sursa: karadeniz-press.ro

Free Joomla! template by L.THEME