Moscova ar putea să ceară Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic la 300 de persoane, sau mai puțin

Ministerul de Externe rus nu exclude posibilitatea de a-i ordona Washingtonului să-și reducă personalul diplomatic din Rusia la 300 de persoane, sau mai puțin, potrivit șefului Departamentului pentru America de Nord al ministerului, Gheorghi Borisenko, citat de agenția RIA, transmite miercuri Reuters.

În iulie, Moscova le-a ordonat Statelor Unite să-și diminueze staff-ul tehnic și diplomatic din Rusia cu 60%, adică la 445 de persoane, ca măsură în cadrul disputei diplomatice ruso-americane.

 

Cifra de 455 avea drept scop să reflecte numărul total de diplomați ruși aflați în post în SUA, dar și de cetățeni ruși care lucrează la Națiunile Unite în New York, a declarat Borisenko agenției ruse de presă.

 

''Faptul că în vară noi am luat în calcul și persoanele care lucrează la misiunea Rusiei la ONU a fost un lucru bun'', a afirmat Borisenko pentru RIA.

 

''Dacă ei nu au apreciat acest lucru, noi avem total dreptul să reducem... numărul de diplomați americani'', a precizat Borisenko, adăugând că Moscova ar fi putut să nu ia în considerare personalul rus de la ONU când a analizat în ce constă paritatea dintre cele două țări.

 

''În acest caz, efectivele personalului american din Rusia ar trebui să scadă la 300, sau mai puțin'', a mai spus oficialul rus.

Sursa: agerpres

Free Joomla! template by L.THEME