Rusia avertizează că ar putea ataca trupele susţinute de SUA în Siria

Rusia a anunţat, joi, că a avertizat Statele Unite că va ataca zonele unde operează forţele susţinute de SUA, dacă acestea mai efectuează atacuri asupra trupelor ruseşti, fapt ce s-ar fi întâmplat de două ori până în prezent, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Anunţul a fost făcut de către Ministerul rus al Apărării, care se referă la Forţele Democrate Siriene, o alianţă formată din kurzi, miliţii arabe şi forte coordonate de SUA. Despre acestea, Moscova afirmă că au distras atenţia de la bătălia din Raqqa, unde trupele ruseşti luptau alături de Armata siriană împotriva militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Ministerul de Apărare al Rusiei a precizat că Forţele Democrate Siriene au preluat unele poziţii strategice alături de trupele speciale ale SUA, trăgând focuri de armă către forţele siriene ce luptau alături de trupele ruseşti.

 

”Un reprezentant al comandamentului militar al SUA din Al Udeid (centrul de operaţiuni americane din Qatar) a fost avertizat că orice încercare de a deschide focul din zonele controlate de luptătorii Forţelor Democrate Siriene va primi un răspuns rapid. Dacă va fi deschis focul asupra noastră, vom reacţiona rapid cu toate mijloacele militare”, a afirmat maior-generalul Igor Konaşenkov.

Source: mediafax.ro

Free Joomla! template by L.THEME