Generalul Ion Costaş: În aer miroase a praf de puşcă. Suntem permanent ameninţaţi de Kremlin

Republica Moldova este într-o stare de ameninţare permanentă din partea Federaţiei Ruse. În aer miroase a praf de puşcă. Declaraţia a fost făcută de generalul Ion Costaş în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Noi suntem într-o ameninţare permanentă a Kremlinului că dacă nu facem aşa cum doresc ei – nu mergem pe linia Uniunii Vamale, Uniunii Euroasiatice – atunci noi o să o păţim”, spune generalul.

 

Ion Costaş susţine că atât timp cât va exista armata rusească pe teritoriul Republicii Moldova, atât timp va exista conflictul de pe Nistru. „Mâine dacă dispare Armata a 14-a cu muniţiile, cu armamentul, cu depozitele uriaşe de armament, eu cred că într-o săptămână sau două Republica Moldova va fi integrată”, a declarat generalul.

 

Potrivit lui, existenţa armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova a contribuit la consolidarea regimului separatist din stânga Nistrului. Generalul a mai adăugat că, în prezent, există pericolul unor provocări şi autorităţile moldoveneşti trebuie să fie foarte vigilente.

În opinia generalului, dacă Republica Moldova vrea să fie independentă, primul pas pe care trebuie să-l facă este să se apropie de structurile Alianţei Nord-Atlantice, care ar constitui o protecţie şi o siguranţă de existenţă a acestei statalităţi – Republica Moldova.

Sursa: tvmoldova.md

 

 

Free Joomla! template by L.THEME