Comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, comentariu despre cei 1500 de militari ruși de pe teritoriul Rep. Moldova

Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a discutat într-un interviu acordat publicației ucrainene Censor.net despre invazia rusească, strategia militară a Statelor Unite pentru Ucraina, dezvoltarea armatei ucrainene și prioritățile în reformarea domeniului militar de către Kiev, după modelul american. Totodată, Hodges a făcut un comentariu referitor la armata rusă staționată în regiunea transnistreană.

Potrivit generalului american, presiunea Rusiei asupra vecinilor săi vine pentru a-i împiedica pe aceștia să adere la Uniunea Europeană sau să se apropie de Occident. „În Abhazia sau Osetia de Sud încă sunt 10.000 de soldați ruși care continuă să modifice granițele. 1500 de pacificatori în Transnistria, bineînțeles, care nu sunt pacificatori, reprezintă un grup care menține instabilitatea în jurul Ucrainei. În opinia mea, manevrele Rusiei în Belarus și Districtul Militar Vestic, războiul din Donbas, sunt scheme de presiune. Sunt sigur că obiectivul Rusiei în Ucraina este să fie făcut tot posibilul ca Ucraina să nu adere niciodată la Uniunea Europeană, să nu adere niciodată la NATO și să nu se integreze niciodată cu economia occidentală”, a declarat Ben Hodges.

Sursa: infoprut.ro

Free Joomla! template by L.THEME