Rogozin a șters de pe Twitter toate mesajele la adresa României

Vicepremierul Rusiei Dmitrii Rogozin a șters de pe Twitter toate mesajele la adresa României, pe care le-a postat după ce autoritățile de la București nu au permis avionului în care se afla acesta și care zbura spre Moldova, să survoleze spațiul aerian român.

Avionul în care se afla Rogozin s-a întors spre Moscova. Vicepremierul rus a reacționat dur pe Twitter, unde a scris "Așteptați răspuns, nemernicilor".

Rogozin scria că "autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor cursei de linie S7, copii și femei. Am avut combustibil doar până la Minsk".

Vicepremierul rus ar fi dedicat și o poezie pentru acest caz, care o publicase pe facebook, transmite și tvrain.ru. Poezia a fost și ea ștearsă.

Textul original a fost publicat de znak.com.

Dmitrii Rogozin a promis să introducă sancțiuni împotriva persoanelor care nu au permmis aterizarea avionului. Ministerul de Externe al Rusiei calificase acest gest al autorităților de la București drept o "provocare".

Europarlamentara Monica Macovei explicase decizia autorităților române prin faptul că Rogozin se află pe lista persoanelor sancționate de UE. Macovei califica gestul autorităților române absolut firesc, iar Rogozin ar fi la curent cu faptul că nu poate să se deplaseze pe peritoriul statelor Uniunii Europene.

Ministrul Apărării Naționale din România, Adrian Țuțuianu, a calificat drept „absolut nepotrivită” reacția vicepremierului rus Dmitri Rogozin.

Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Sursa: unimedia.md

Free Joomla! template by L.THEME