Chișinăul: Cerem evacuarea trupelor ruse. Rogozin: Ați uitat ce a pățit Georgia în 2008?

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a reacţionat „obraznic” la „Declarația privind retragerea trupelor ruse din Republica Moldova”, votată astăzi în Parlament. Rogozin ne-a amintit de conflictul din 2008 din Georgia, atunci când Rusia a atacat-o în urma tentativei de a înlătura trupele ruse din Osetia de sud. Mesajul în acest sens a fost transmis prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

 

„Apropo, atunci când Georgia a atacat civilii Osetiei de sud și pacificatorii ruși, Parlamentul lor la fel au cerut retragerea trupelor ruse. Toți țin minte cum s-a terminat atunci această situație”, a menționat Rogozin.

În postarea sa pe Faceebok, Rogozin a atașat și o știre din 2007 a agenției Ria Novosti cu titlu „Georgia dezbate problema modificării statutului de pacificare în Abhazia”. Cel mai probabil, acesta face referire la un punct din declarația de azi a Parlamentul de la Chișinău în care se menționează același lucru: Republica Moldova „INVITĂ mediatorii și observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean să inițieze discuții politice privind transformarea mecanismului actual de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional”.

Amintim că astăzi Parlamentul, cu votul a 61 de deputați, a adoptat o Declarație privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi se împlinesc 25 de ani de la semnarea Acordului privind principiile reglementării pașnice și a conflictului armat din regiunea transnistreană. Inițiativa a fost susținută de fracțiunile PDM, PLDM, PL și a Grupului Popular European, în timp ce comuniștii lipseau, iar socialiștii au părăsit sala de ședință în semn de protest.

Sursa: deschide.md

Free Joomla! template by L.THEME