Interoperabilitatea România-Rep. Moldova, testată la exercițiul militar „JCET-2017”

Militarii din Forţele Speciale ale Armatei Naţionale şi Armatei Române, participanţi la exerciţiul „Joint Combined Exchange Training — 2017” (JCET), au desfăşurat joi, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale, acţiuni practice în cadrul Zilei Vizitatorilor Distinşi.

La eveniment au participat oficiali din Ministerul Apărării şi Marele Stat Major, corpul de comandă al Armatei Naţionale, ambasadori și ataşaţi militari acreditaţi Republica Moldova.

Potrivit comandantului interimar al Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS), locotenent-colonelul Veaceslav Balan, circa 70 de militari din cadrul Forţelor Speciale ale Armatei Naţionale şi Forţele pentru operaţii speciale ale Armatei Române au executat trageri de luptă şi au desfăşurat exerciţii de antrenament în teren. De asemenea, militarii din Republica Moldova și cei din România au demonstrat tehnica şi armamentul din dotare, dar și modul de preparare a hranei în condiţii de izolare.

 

JCET-2017 se desfăşoară în perioada 5-30 iunie şi are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate între forţele speciale din Republica Moldova și România.

 

Militarii din cadrul Forţelor Speciale ale Armatei Naţionale participă la exerciţiul JCET din anul 2012.

Source: infoprut.ro

Free Joomla! template by L.THEME