NATO și UE vor consolida capacitatea RM de apărare și rezistență la provocările externe

NATO și Uniunea Europeană, în cadrul unui plan comun de acțiuni, vor consolida capacitatea de apărare și rezistența la provocările externe a Republicii Moldova, Bosniei și Herțegovinei și Tunisiei, se spune într-un raport elaborat de cele două organizații, transmite Agora.

„Asistența partenerilor noștri la consolidarea capacităților și stimularea rezistenței acestora, în special în Balcanii de Vest și în vecinătatea noastră din est și sud”, este obiectivul nostru comun, se spune în document.

 

„Principalele domenii de cooperare au fost indentificate: comunicațiile strategice, spațiul cibernetic, depozitarea de muniții și securitate în cele trei țări pilot - Bosnia și Herțegovina, Republica Moldova și Tunisia, acesta fiind primul pas”, notează raportul.

 

În acest context, „Uniunea Europeană planifică să investească în programul NATO privind „consolidarea integrității” (Building Integrity Programme) având drept scop prevenirea corupției și îmbunătățirea eficienței administrației în sectoarele apărării și securității”.

Sursa: agora.md

Free Joomla! template by L.THEME