Aproximativ 2.000 de militari ai NATO s-au deplasat în România pentru a participa la exercițiul ''Noble Jump 2017''

Aproximativ 2.000 de militari ai NATO și 500 de vehicule s-au deplasat în România pentru a participa la exercițiul ''Noble Jump 2017'', care a început oficial pe 29 mai, odată cu sosirea primelor trupe pe aeroportul Alexandroupolis, în Grecia, informează miercuri un comunicat transmis agenției naționale de presă AGERPRES.

Având ca obiectiv testarea elementelor esențiale ale ''Planului de Acțiune pentru Creșterea Capacității de Reacție a Alianței'' (NATO's Readiness Action Plan, RAP), exercițiul testează capacitatea ''Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat'' (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF) prin desfășurarea sa rapidă într-o zonă atribuită de operațiuni.

 

Sosind pe diferite căi combinate — aeriană, maritimă, feroviară și rutieră—, aliații NATO dovedesc concret că Alianța Nord-Atlantică este capabilă să ofere un răspuns disuasiv rapid la orice amenințare sau criză între granițele sale.

 

Forțele NATO vor staționa la Centrul de instruire de la Cincu pentru efectuarea unei pregătiri integrate, care va culmina cu demonstrația pentru oficialități pe 14 iunie.

Sursa: agerpres

Free Joomla! template by L.THEME