Flashmob dedicat comemorării evenimentelor din 7 aprilie 2009

Aripa tânără a Partidului Acțiune și Solidaritate, PAS Youth, va organiza vineri un flashmob dedicat comemorării evenimentelor care au avut loc pe 7 aprilie 2009. Evenimentul va avea loc la ora 15:30, în scuarul Catedralei din Chișinău.

„În cadrul evenimentului ne vom aminti de curajul și fermitatea celor care atunci au spus NU corupției, NU incompetenței, NU minciunii. De asemenea, vom readuce în atenție anti-eroii care s-au făcut vinovați de torturarea tinerilor, care au judecat tinerii în comisariatele de poliție, care nu au asigurat ordinea publică și izolarea provocatorilor. Vinovații trebuie să răspundă în fața legii pentru acțiunile comise împotriva protestatarilor pașnici. Iar pentru ca astfel de lucruri să nu fie admise pe viitor, este necesar să aducem cât mai des în atenția societății comportamentul condamnabil de atunci al autorităților și faptul că astfel de acțiuni nu pot fi tolerate”, explică organizatorii.

Pe 7 aprilie se împlinesc 9 ani de la protestele izbucnite după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie, care îi prezentau drept câștigători pe comuniști. În urma manifestațiilor reprimate violent, regimul Voronin a fost înlăturat de la putere.

sursa: infoprut.ro

Free Joomla! template by L.THEME