Băncile rusești încep să angajeze firme mari de lobby din SUA pentru a încearca să scape de sancțiunile americane

Cea mai mare bancă de stat a Rusiei, Sberbank, a confirmat faptul că a angajat firma de consultanță a lui Tony Podesta, cel care a condus campania electorală a lui Hillary Clinton, pentru a face lobby în interesul său, a precizat serviciul de presă a instituției rusești pentru reporterii TASS.  „Biroul Sberbank din New York a angajat într-adevăr Podesta Group. Contractarea de consultanți externi este o o parte a practicilor noastre standard în afaceri”, a precizat Sberbank.

Potrivit publicației The Daily Caller, Tony Podesta ar fi făcut un lobby activi pentru anularea a unei bune părți a sancțiunilor anti-rusești în sectorul bancar pe lângă decidenții americani. În particular, Podesta a reprezentant interes Sberbank, serviciul pentru care a fost plătit cu 170.000 de dolari americani. Podesta ar fi aranjat pentru acești bani cel puțin două întâlniri între reprezentanți ai Sberbank și oficiali americani din cadrul Departamentului de stat, potrivit declarațiilor Elenei Teplitskaya, președintele comitetului de conducere al Sberbank.

Numai în 2016, firma lui Podesta a primit circa 24 de milioane de dolari, o mare parte dintre aceștia de la guverne străine.

Source: karadeniz-press.ro

Free Joomla! template by L.THEME