Romania are cel mai prost randament in agricultura din Europa

 

Romania a avut, in 2009, o productie de grau la hectarul cultivat de 5,20 milioane de tone, cea mai mica din toate tarile europene.

Suprafata cultivata cu grau a fost de 2,01 milioane de hectare, potrivit datelor
Eurostat, adica o productie medie de doar 2,38 de tone la hectar.

Moştenirea risipită a Solidarităţii

Solidaritatea - o mişcare susţinută de aproape 10 milioane de membrii în 1981, având mai puţin de 600.000 membrii astăzi - va sărbători ce-a de-a 30 aniversare a "Acordurilor din august" din 1980, care au condus la crearea primului sindicat independent al reprezentanţilor muncitorilor din ţările fostului bloc comunist. Aniversarea a declanşat vii dezbateri în presa poloneză.

Banii pentru repatriere nu sunt o soluţie

Repatrierea romilor din Franţa în schimbul unei sume de bani nu este o soluţie. Iată ce crede ministrul de externe, Teodor Bacoschi.

Într-un interviu pentru postul public de televiziune, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a explicat că problema rromilor trebuie soluţionată atât prin dialog bilateral şi european cât şi prin programe concrete.

Irakul după retragerea americanilor: Anarhie şi haos?

Pe 31 august, preşedintele american Obama va proclama oficial sfârşitul intervenţiei militare americane în Irak. Din septembrie, cei aproximativ 50.000 de soldaţi americani care vor rămâne în Irak vor sprijini forţele de ordine locale, dar nu vor mai participa direct la lupta împotriva insurgenţilor. La şapte ani după ce a fost executat dictatorul Saddam Hussein, situaţia din Irak este încă foarte departe de a fi stabilă.

Ultima brigadă de luptă americană a părăsit Irakul deja pe 19 august. Cei 50.000 de soldaţi care mai rămân pentru a-i pregăti pe militarii locali se vor retrage, la rândul lor, la sfârşitul anului viitor.

Parisul vrea să extindă posibilităţile de expulzare a cetăţenilor UE

Guvernul francez va depune un amendament ce vizează mai ales romii şi ce va permite expulzarea străinilor în caz de "ameninţări la adresa ordinii publice prin acte repetate de furt sau cerşetorie agresivă", a anunţat ministrul imigraţiei, Eric Besson.

Baconschi admite că "incidentul de vară" dintre România şi Rusia are legătură cu R. Moldova

Ministrul de externe Teodor Baconschi a admis luni la TVR1 că scandalul de spionaj izbucnit în urmă cu câteva săptămâni la Moscova, implicând un diplomat român, are legătură cu ce se întâmplă în prezent în R. Moldova şi cu sprijinul pe care România îl dă unor forţe din ţara vecină.

Germania va moderniza gazoductele ucrainene

Cancelarul federal Angela Merkel s-a întrunit ieri (pe 30.8.2010) la Berlin cu preşedintele Ucrainei, Viktor Janukovici. În cadrul reuniunii au fost abordate mai ales subiecte din domeniul economic şi energetic.

Preşedintele Ianukovici a venit în capitala Germaniei cu o veste îmbucurătoare: înainte de alegerile comunale din 31 octombrie, Parlamentul de la Kiev a decis modificarea legii electorale, permiţând participarea tuturor partidelor la alegeri, indiferent de vechimea acestora. Astfel a fost îndeplinită una din principalele solicitări ale opoziţiei.

No comment: Alexandr Dughin “ Rusia si Moldova Mare”

Ce vrem de la Moldova? Este momentul sa formulam in sfarsit cu claritate raspunsul la aceasta intrebare. Politica noastra din spatiul CSI este prea vaga. Demonstram doua extreme de comportament – de la indiferenta absoluta pana la indignare maxima. Dar de fapt, in esenta, ce vrem de la ei?

 

Pozitia tarii explica multe din istoria si destinul tinutului. Teritoriul Moldovei actuale se afla in sud-vestul Campiei Europei de Est si ocupa cea mai mare parte a regiunii cuprinse intre Nistru si Prut. Din punct de vedere geopolitic, aceasta este o zona limitrofa situata intre padure in nord-vest si stepa, si arealul regiunii Marii Negre. Pe teritoriul Moldovei se intersecteaza energiile sedentare si cele nomade, dialectica carora se afla la baza structurii geopolitice a statalitatii rusesti, unde padurea cu succes schimbator concureaza cu stepa, atingand intr-un final unitatea in siteza eurasiatica.

Ucraina si China intentioneaza sa exploateze in comun zacamintele de gaz si petrol din Marea Neagra.

 

Partidul regiunilor a dat un comunicat in care se spune: „În ajunul vizitei presedintelui Viktor Yahukovici in China, la Kiev a fost semnat un acord ucraineano-chinez cu privire la exploatarea comuna a zacamintelor din Marea Neagra”.

 

Valoarea totala a proiectului se ridica la circa 299 de milioane de euro

 

 

 

„Gazprom nefti” nu se teme de sanctiunile SUA impotriva Iranului

Compania „Gazprom nefti” continue tratativele cu guvernul iranian cu privire la activitatea sa in aceasta tara, a declarat seful companiei ruse, Alexandr Diukov. El a mai spus ca Gazprom nefti nu este intimidat de noile sanctiuni ale SUA impuse Iranului.

Compania continua negocierile cu privire la doua zacaminte iraniene, insa pana in prezent cele doua parti nu au ajuns inca la o finalitate. A. Diukov a amintit ca o alta companie ruseasca are intentia de a realiza proiecte in Iran. Este vorba de „SIBUR Holding”, in care Diukov este presedinte al consiliului director.

 

Recent „Gazprom nefti” si compania iraniana de stat (NIOS) au semnat un memorandum de intelegere reciproca, in care si-au exprimat intentiile de a colabora in domeniul expoatarii rezervelor petroliere Azar si Shangula din Iran.

 

Uzbekistanul intentioneaza sa livreze gaz in China

Compania de stat pentru gaz si petrol din Uzbekistan „Uzbekneftegaz” are intentia sa livreze gaz in China. Cele doua parti urmeaza sa discute despre volumul si mijloacele de transport.

Prin Uzebekistan si Kazahstan trece conducta construita la sfarsitul anului 2009 ce uneste Turkmenistanul cu China. Uzbekistanul se pregateste sa uneasca rezervele sale cu aceasta conducta.

Recent compania de stat chineza CNPC a semnat cu „Uzbekneftegaz” un acord-cadru cu privire la cumpararea a 10 miliarde de metri cubi de gaz anual. Partea uzbeka a declarat ca volumul livrarilor va depasi 10 miliarde de metri cubi iar acordul final poate fi semnat in acest an.

 

Lukoil a negat informatiile cu privire la schimbarea sefului companiei

 

Reprezntantii Lukoil au negat informatiile cu privire la plecarea lui vaghit Alekperov din fruntea companiei. „Serviciul de presa al Companiei declara in mod oficial ca aceasta informatie nu corespunde realitatii”

Reactia Lukoil vine ca raspuns la indormatiile publicate astazi de ziarul rus „RBK daily” cu privire la schimbarle care vor avea loc in curand la nivelul conducerii Lukoil.

 

 

Tineri actori sibieni pe scena Galelor HOP

 

Teatrul Naţional „Radu Stanca” anunţă participarea actorilor Simina Contraş şi Ali Deac- Seţtia Germană- la cea de-a XIII-a ediţie a Galei Tânarului Actor HOP organizată de UNITER în perioada 1- 4 septembrie a.c la Mangalia.

 

Neonaziştii ruşi au atacat publicul unui festival rock

Peste 100 de neonazişti ruşi au atacat un festival de muzică din centrul Rusiei, provocând rănirea a cel puţin 10 persoane, relatează BBC, citat de NewsIn.

Extremei drepte din Rusia i-a căşunat pe un festival rock.

Imaginea 1/1

Neonaziştii ar fi fost înarmaţi cu bâte şi beţe atunci când au atacat festivalul Torndao, din regiunea Celiabiansk, la care au participat aproximativ 3.000 de oameni.

SUA iau in considerare limitarea dreptului la libera exprimare

 

Presedintele Curtii Supreme de Justitie, Sonia Sotomayor (foto), a spus, in cadrul unui discurs tinut la Universitatea din Denver, ca datorita cazului Wikileaks, Curtea va cantari Primul Amendament impotriva securitatii nationale.

"Nu a fost inceputul intrebarii, dar un subiect care tot apare din generatie in generatie, despre cat vom permite guvernului sa restrictioneze dreptul la libera exprimare in favoarea securitatii nationale," a spus Sotomayor, potrivit
IntelHub.

Kazahii pregătesc o lovitură strategică la Petromidia

Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC), compania care deţine rafinăria Petromidia, şi-ar putea majora capitalul social cu peste un miliard de euro, acţionarii kazahi ai rafinăriei fiind hotărâţi să meargă mai departe cu planul de conversie în acţiuni a obligaţiunilor nerăscum­părate de la stat, în valoare de circa 517 mil. euro.

Trădarea Europei

Uniunea Europeană este foarte jos în sondaje, dezvăluie ultimul Eurobarometru. Ceea ce nu înseamnă că euro-scepticii sunt în creştere, ci că suporterii integrării sunt descurajaţi. Comisia stagnează. Preşedintele Uniunii este absent. Deşteptaţi-vă, Douăzeci şi Şapte !

Când Europa îşi întreabă cetăţenii dacă este încă cea mai frumoasă din regat, doar 49% - da, 49% ! - reuşesc în cele din urmă să răspundă "da". Ultimul sondaj Eurobarometrupublicat de Comisie ne arată  că mai puţin de jumătate dintre europeni consideră că apartenenţa în UE este un "lucru bun" pentru propria lor ţară. Nu trecuserăm sub 50% din 2004, şi de altfel eram 58% euro-entuziaşti în 2008. Suntem la nivelul cel mai scăzut de când Europa are 27 de membri. Anotimpul majorităţii absolute este temporar suspendat.

Elie Wiesel respinge compararea deportării evreilor cu expulzarea romilor din Franţa

Laureatul premiului Nobel pentru pace Elie Wiesel a calificat drept inacceptabilă compararea deportării evreilor cu expulzarea romilor din Franţa, dar s-a declarat solidar cu comunitatea romilor. "Trebuie să fim prudenţi cu limbajul pe care îl folosim. Aceşti romi sunt trimişi în România, în Ungaria, nu la Auschwitz", a spus sâmbătă seară Elie Wiesel, pentru France 3, calificând drept inacceptabilă comparaţia dintre soarta evreilor şi expulzarea romilor. "Nu avem dreptul de a banaliza evenimentele şi amintirea", a subliniat Wiesel, născut în România. Wiesel şi-a exprimat însă solidaritatea cu romii. "Eu fiind un fost refugiat, nu pot să nu mă solidarizez cu aceşti oameni din Franţa. Cred că nu trebuie expulzaţi. Franţa este o ţară, o cultură, o civilizaţie şi se pot găsi soluţii mai umane", a explicat el. Arhiepiscopul de Tolouse, Robert Le Gall, a comparat expulzarea romilor de acum cu soartea evreilor din Franţa în Al Doilea Război Mondial.

Sursa: dwelle.de

 

Problema expulzării romilor din Franţa se va afla pe agenda PE la începutul noii sesiuni

Parlamentul European va lua în discuţie chiar din prima săptămână a noii sesiuni problema expulzării romilor din Franţa, în comisia LIBE, la iniţiativa europarlamentarului PNL Renate Weber, care va încerca să aducă subiectul şi pe agenda plenarei PE de la Strasbourg. "În calitate de coordonatoare politică a grupului ALDE în Comisia LIBE (Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri Interne), am solicitat încă din urmă cu două săptămâni să avem o dezbatere în interiorul Comisiei noastre şi să fie invitată să participe şi comisarul pe drepturi fundamentale, Viviane Reding - iar decizia urmează să fie luată în zilele urmatoare", se arată într-un comunicat al europarlamentarului PNL, Renate Weber. Aceasta speră să aducă subiectul şi pe agenda plenarei Parlamentului European, fie în prima, fie în a doua sesiune de la Strasbourg.

Sursa: dwelle.de

 

Sarrazin şi materialul genetic al popoarelor

Thilo Sarrazin a stârnit un nou val de indignare. Pentru declaraţiile sale considerate antisemite şi rasiste a fost criticat aspru de către Ministrul german de externe, Gudio Westerwelle şi de Consiliul Central al Evreilor din Germania. Socialdemocraţii îi cer fostului senator berlinez să părăsească partidul. Ieri (pe 29 august), Angela Merkel a precizat că declaraţiile lui Sarrazin sunt "inacceptabile".

Free Joomla! template by L.THEME