PLDM se pronunta pentru alegeri pana in data de 14 noiembrie

Premierul Vlad Filat a declarat în cadrul unui briefing de presă susţinut luni, 6 septembrie, după şedinţa liberal-democraţilor, că partidul său va insista asupra necesităţii dizolvării Parlamentului şi anunţării datei alegerilor anticipate, transmite Info-Prim Neo.

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău

Soia nu e sanatoasa pentru inima

Soia nu reduce colesterolul, nu previne bolile de inima, si nu merita o revendicare in acest sens, aprobata de Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Admistration- FDA). Acest anunt uimitor provine de la nimeni altul decat Asociatia Inima Americana (American Heart Association- AHA), publicat in 17 ianuarie 2006, intr-o aparitie a revistei sale.

Riscul la sportivi

Nu cu mult timp inainte de acest anunt, cercetatori de la Universitatea Colorado au semnalat in numarul din ianuarie a Jurnalului de Investigatie Clinica faptul ca soia agraveaza cardiopatia, o forma de boala de inima, aflata mult in crestere, care afecteaza unul din 500 de americani.

România, Bulgaria şi Turcia sunt luate în calcul de NATO pentru apărarea antirachetă

NATO explorează posibilitatea amplasării unor sisteme de apărare antirachetă în Turcia, Bulgaria şi România, a declarat sâmbătă, la Ankara, şeful Statului Major comun al Statelor Unite, amiralul Mike Mullen.

Imaginea 1/1

Potrivit Hurriyet Daily News, amiralul american a fost întrebat de jurnalişti despre planurile SUA de a instala o staţie radar în Turcia, ca parte a scutului antirachetă destinat să apere sudul Europei de o eventuală ameninţare iraniană.

Guvernul ucrainean vrea să reducă TVA-ul de la 20% la 17% în următorii patru ani

Premierul ucrainean a declarat că la baza noului cod fiscal se află liberalizarea legislaţiei în domeniu.

Codul fiscal va scuti de impozit companiile mici pe o perioadă de cinci ani, respectiv pe o perioadă de zece ani pentru turism şi industria uşoară.

De asemenea, depozitele bancare vor fi impozitate cu 5% peste pragul de 25.000 de dolari.

Sursa: agentia.org

Belgia ar putea să se destrame, spune un influent politician din această ţară

Centralele atomice vor continua să furnizeze necesarul de energie al Germaniei

După o dezbatere întinsă pe durata a mai multe luni, coaliţia formată din creştin-democraţi,creştin-sociali şi liberalii germani a decis să prelungească durata de funcţionare a centralelor atomice din Germania. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri la vârf care a avut loc la Berlin. Ministrul german al Mediului, Norbert Roettgen, a declarat că durata de funcţionare a vechilor centrale va fi prelungită cu 8 ani, iar a celor noi cu 14 ani. Ultima centrală atomică ar urma să fie deconectată de la reţea abia în anul 2040.

Sursa: dwelle.de

Tratament împotriva HIV SIDA va putea fi produs

Tratamentul care distruge virusul HIV, răspunzător pentru maladia SIDA, este pe cale de a fi produs. Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au reuşit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, fără a afecta celulele sănătoase din organism, potrivit cotidianului Haaretz.

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide, care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane.

Referendumul din Republica Moldova a esuat

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală Centrală, aproape 30 la sută dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot în condiţiile în care pentru validarea referendumului era necesar votul a 33 la sută.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană cred că prezenţa redusă la vot se explică în mare parte şi prin boicotul anunţat de Partidul Comuniştilor, dar şi a acţiunilor necoordonate în timpul campaniei a membrilor celor patru formaţiuni din cadrul alianţei de guvernământ.

New York Times: Marea Neagră nu ar trebui să fie un spaţiu al instabilităţii

Regiunea Mării Negre, un leagăn de civilizaţie, comerţ şi cultură, a devenit în prezent un spaţiu al conflictelor nerezolvate, al frontierelor vulnerabile şi rivalităţilor, comentează New York Times, denunţând lipsa instituţiilor eficiente de cooperare regională.

In ajunul referendumului din RM Rusia a acordat ajutor umanitar in valoare de 1 milion de dolari

Ajutorul umanitar acordat de Federatia Rusa Moldovei in valoare de 1 miliard de dolari a ajuns ieri in republica. Cele 20 de mii de tone de ajutoare au fost transportate cu un avion al ministerului pentru situatii de urgenta al FR.

 

Vionul a fost intampinat la aeroportul international de la Chisinau de ambasadorul Rusiei in Moldova Valerii Kuzmin, reprezentantii conducerii republicii si ai Serviciului de aparare civila.

 

Ambasadorul rus a spus ca “acest ajutor reprezinta un gest simbolic, in conformitate cu spiritul traditional de prietenie dintre tarile noastre. Federatia Rusa intotdeauna acorda ajutor in situatii complicate, chiar daca in acest an, tara noastra a avut probleme din cauza calamitatilor naturale”.

Retorica militaristă a Tiraspolului este primejdioasă

Victor Osipov: considerăm neavenită marcarea acestui eveniment de acum 20 de ani, care este rodul unui scenariu al fostelor servicii sovietice.

In timp ce la Chişinău zilele de sărbătoare s-au încheiat, la Tiraspol ele abia încep. Astăzi, 2 septembre, e ziua când în urmă cu 20 ani administratia tiraspoleana a decis desprinderea regiunii transnistrene de Republica Socialistă Sovietică Moldovenească. Liderul de acolo, Igor Smirnov, nu oboseste sa spuna ca acest conflict transnistrean

Ghimpu: Relaţia economică cu Rusia este foarte importantă, dar nici demnitatea noastră nu poate fi călcată în picioare

„Vrem relaţii bune cu Rusia, nu avem nicio problemă cu cetăţenii Federaţiei Ruse, dar nu putem accepta şantajul economic sau geopolitic ca instrument în relaţiile internaţionale."

 

Despre aceasta a declarat preşedintele interimar al Moldovei Mihai Ghimpu, într-un interviu acordat publicaţiei bucureştene „Evenimetul Zilei".

Consiliul Suprem de Securitate al RM confirma: Avem crimă organizată, dar ancheta nu se face într-o noapte

În Republica Moldova există crimă organizată, însă o anchetă în acest sens nu poate încheiată peste noapte. Declarația a fost făcută de președintele interimar Mihai Ghimpu, care a prezidat astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate, în care s-a discutat despre combaterea crimei organizate și a corupției.

Cum a fost arsa arhiva KGB-ului moldovenesc

După 1990, SIS-ul a distrus peste 15 mii de dosare şi tot atâtea cartoteci,
sau cum R. Moldova a rămas fără turnători şi disidenţi

Semnarea, la 9 septembrie 1991, de către preşedintele Mircea Snegur a Decretului privind desfiinţarea Comitetului Securităţii de Stat (KGB) al RSSM şi formarea Ministerului Securităţii Naţionale (MSN) al RM a însemnat nu doar trecerea monstruosului organ al poliţiei politice sovietice din subordonarea centrului imperial în cel a noului stat independent, format la 27 august acelaşi an, dar şi naţionalizarea lui. Nu

Nabucco: Moscova nu intentioneaza sa obstructioneze proiectul

Rusia nu intentioneaza sa impiedice proiectele la care nu participa, dar va continua sa demonstreze partenerilor sai beneficiile cooperarii energetice cu ea, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev, in timpul unei conferinte de presa, la Baku, capitala Azerbaidjanului, unde se afla intr-o vizita oficiala.

Minciuna, o politică de stat?!

Nu ai cum să nu te revolţi contra sistemelor nocive, fie că în aparenţă acestea arată ca fiind vitrine ale democraţiei. Şi simţi când eşti oprimat şi îţi sunt suprimate intenţiile sau acţiunile.
Nu ştiu dacă ingineria verbală reprezintă reproducerea valorilor morale sau materiale, doar că astăzi este determinantă în contextul propulsării în ierarhia puterii. Snobii ajunşi politruci s-au instalat în faţa maselor. Furtul ideilor, suprimarea instinctelor care vor să se exprime public şi menţinerea unui sistem represiv la adresa entităţilor reprezintă cheia succesului unora din vârfurile puterii.

Zeci de persoane au fost arestate pentru demonstratii in Piata Triumf din Moscova

Politia rusa a retinut peste 100 de persoane, inclusiv oponenti importanti ai primului ministru, Vladimir Putin, la protestele anti-Kremlin de marti, dupa ce Putin a afirmat ca cei care demonstreaza fara permise se pot astepta la un tratament dur.

La Moscova, politia l-a retinut pe politicianul din opozitie Boris Nemtsov si alte zeci de protestatari care s-au adunat intr-o piata centrala, pe care saptamana trecuta autoritatile au declarat-o inchisa pentru proteste. Demonstrantii au strigat "Rusine!" si "Rusia fara Putin!"

Politia a tarat protestatari prin multime si i-a aruncat in autobuze. Cei care au incercat sa reziste au fost tratati cu fermitate, prin rasucirea bratelor.

Sergiu Mocanu acuza guvernarea actuala din RM ca ofera protecționism lui Plahotniuc

 

Politicianul Sergiu Mocanu este revoltat de faptul că actuala guvernare nu s-a autosesizat atunci când au fost prezentate probe concrete vis-a-vis de așa-zisa schemă mafiotă instituită de Vlad Plahotniuc, menţionând că astfel îi oferă protecţionism acestuia.

„Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a promis că se va documenta vis-a-vis de probele prezentate de unii oameni de afaceri, dar nu s-a întâmplat nimic. Au trecut deja două săptămâni de când a cerut ca Procuratura Generală, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Serviciul de Informaţii şi Securitate să-i prezinte informaţii cu privire la schema mafiotă a lui Plahotniuc, dar e linişte”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, politicianul.

Ministrul Justitiei din RM recunoaște că 60% din judecători sunt corupți și incompetenți

 

Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, recunoaște că mai bine de jumătate din corpul judecătoresc din Republica Moldova este corupt și incompetent. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că cel puțin 60% dintre judecători ar trebui schimbați.

„Există mai mulţi judecători care, s-o spunem aşa cum este, nu au calificare intelectuală şi profesională necesară pentru a exercita acest mandat.
Îi cunosc şi eu şi îi cunoaşte lumea”, susține ministrul, la un an de guvernare a Alianței pentru Integrare Europeană.

Free Joomla! template by L.THEME