Filat: Transnistria va reveni în componenţa RM odată cu creşterea nivelului de trai

Singura soluţie pentru rezolvarea conflictului transnistrean este revenirea Tiraspolului în componenţa Republicii Moldova, iar acest lucru se va întâmpla odată cu creşterea nivelului de trai al populaţiei din dreapta Nistrului, consideră premierul moldovean Vlad Filat.

 Într-un interviu publicat marţi de ziarul rusesc Kommersant,citat de Agerpres, el şi-a exprimat convingerea că părţile implicate în rezolvarea diferendului vor reuşi să discute şi să ajungă la un acord cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, despre care a spus că ar înţelege şi el că singura soluţie este unificarea.

Mitropolitul Vladimir despre vizita efectuată în Statele Unite.

Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani.

Mitropolitul Vladimir despre vizita în Statele Unite

Întors de la New-York, unde a participat la summitul liderilor religioşi, organizat de ONU, înalt preasfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi întregii Moldove, a anunţat astăzi, la o conferinţă de presă, că vrea să convoace şi el o reuniune asemănătoare, pentru a stabili relaţii de prietenie cu liderii confesiunilor şi religiilor din Republica Moldova. Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani. El a precizat, că nu va încerca să influenţeze în vreun fel Guvernul în luarea unei decizii privind Mitropolia Basarabiei.

România primeşte fonduri nerambursabile de la Elveţia

România şi Elveţia semnează marţi acordul pentru fondurile nerambursabile de 181 milioane franci elveţieni. Fondurile vor merge la autorităţile locale, pentru infrastructură, proiecte sociale sau proiecte de mediu, la ONG-uri - pentru "consolidarea societăţii civile" şi la companii private, pentru parteneriate cu firmele elveţiene.

42 de businessmeni moldoveni vor participa la o misiune economică în China Chişinău

În perioada 10-16 septembrie curent, 42 de reprezentanţi ai mediului de afaceri vor participa la o misiune economică în China. Manifestarea este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, în colaborare cu Ministerul Economiei şi ambasada ţării noastre în China şi are loc în cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, în Republica Populară Chineză.

Rusia si Israelul largesc colaborarea in domeniul militar

Conform informatiilor Ministerului Apararii Federatia Rusa si Israelul au incheiat un acord cu privire la o colaborare in domeniul militar.

 

Documentul a fost semnat in timpul vizitei sefului MA al Israelului Ehud Barak la Moscova.

 

Rusia va spori prezenta sa in domeniul petrolier in SUA: creste interdependenta

Analistul newyorkez David Knapp considera ca Rusia are de gand sa creasca exportul de hidrocarburi pe piata SUA. In primul rand este vorba despre marca de petrol siberiana Espo. Rusia este deja prezenta prin Lukoil pe partea de est a SUA. Lukoil a cumparat Getty Oil si livreaza petrol din ural prin Marea Mediterana la uzinele de prelucrare a

Avocatul lui Viktor Bout: SUA nu va reusi sa puna cu usurinta mana pe Viktor Bout

Avocatul lui Viktor Bout Lak Nitiwat Wichan intr-un interviu acordat ziarului « Bangkok post » a declarat ca procedura de extradare a lui Viktor Bout poate sa se prelungeasca.

 

“Daca legea va fi respectata, atunci in aceasta lupta vor mai fi o multime de etape si nu cred ca SUA va reusi cu usurinta sa puna mana pe Bout”, a declarat avocatul.

 

El a apreciat in mod negativ actiunile partii americane, care in asteptarea extradarii traficantului rus a trimis in mod special un avion in Tailanda.

 

Bout a fost retinut in Tailanda in timp ce se odihnea acolo in primavara anului 2008 la cererea organelor de drept americane. SUA il acuza de trafic ilegal de arme. Bout a spus ca aceste acuzatii sunt niste inventii. Tribunalul de Apel al tailandei a decis extradarea sa in SUA. Insa decizia definitiva trebuie sa vina din partea guvernului. Rusia lupta pentru intoarcerea in tara a lui Bout, in timp ce SUA spera ca Bout sa-i ofere informatii pretioase cu privire la traficul international de arme.

 

Compania OMV pleaca din Rusia

 

Grupul austriac OMV a plecat de pe piata rusa, vanzand partile pe care le detinea partenerului sau, companiei Mineral & Bio Fuels Ltd.

 

OMV si-a vandut partea de 74,9% companiei Ring Oil Holding & Trading Ltd, care detine un sir de companii filiale prin 10 licente acordate pentru prospectia petrolului in Rusia si companiei KorSarnefti.

 

Belgradul nu va revoca proiectul rezolutiei ONU in privinta Kosovo

Ministrul afacerilor externe al Serbiei Vuk Eremici a declarat ca tara sa nu intentioneaza sa revoce proiectul rezolutiei ONU pentru Kosovo. Eremici a spus ca Belgradul discuta textul rezolutiei si nu revocarea acesteia.

 

Discutiile asupra documentului la sesiunea Sesiunii Generale a ONU trebuie sa inceapa in data de 9 septembrie.

 

PLDM se pronunta pentru alegeri pana in data de 14 noiembrie

Premierul Vlad Filat a declarat în cadrul unui briefing de presă susţinut luni, 6 septembrie, după şedinţa liberal-democraţilor, că partidul său va insista asupra necesităţii dizolvării Parlamentului şi anunţării datei alegerilor anticipate, transmite Info-Prim Neo.

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău

Soia nu e sanatoasa pentru inima

Soia nu reduce colesterolul, nu previne bolile de inima, si nu merita o revendicare in acest sens, aprobata de Administratia pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Admistration- FDA). Acest anunt uimitor provine de la nimeni altul decat Asociatia Inima Americana (American Heart Association- AHA), publicat in 17 ianuarie 2006, intr-o aparitie a revistei sale.

Riscul la sportivi

Nu cu mult timp inainte de acest anunt, cercetatori de la Universitatea Colorado au semnalat in numarul din ianuarie a Jurnalului de Investigatie Clinica faptul ca soia agraveaza cardiopatia, o forma de boala de inima, aflata mult in crestere, care afecteaza unul din 500 de americani.

România, Bulgaria şi Turcia sunt luate în calcul de NATO pentru apărarea antirachetă

NATO explorează posibilitatea amplasării unor sisteme de apărare antirachetă în Turcia, Bulgaria şi România, a declarat sâmbătă, la Ankara, şeful Statului Major comun al Statelor Unite, amiralul Mike Mullen.

Imaginea 1/1

Potrivit Hurriyet Daily News, amiralul american a fost întrebat de jurnalişti despre planurile SUA de a instala o staţie radar în Turcia, ca parte a scutului antirachetă destinat să apere sudul Europei de o eventuală ameninţare iraniană.

Guvernul ucrainean vrea să reducă TVA-ul de la 20% la 17% în următorii patru ani

Premierul ucrainean a declarat că la baza noului cod fiscal se află liberalizarea legislaţiei în domeniu.

Codul fiscal va scuti de impozit companiile mici pe o perioadă de cinci ani, respectiv pe o perioadă de zece ani pentru turism şi industria uşoară.

De asemenea, depozitele bancare vor fi impozitate cu 5% peste pragul de 25.000 de dolari.

Sursa: agentia.org

Belgia ar putea să se destrame, spune un influent politician din această ţară

Centralele atomice vor continua să furnizeze necesarul de energie al Germaniei

După o dezbatere întinsă pe durata a mai multe luni, coaliţia formată din creştin-democraţi,creştin-sociali şi liberalii germani a decis să prelungească durata de funcţionare a centralelor atomice din Germania. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri la vârf care a avut loc la Berlin. Ministrul german al Mediului, Norbert Roettgen, a declarat că durata de funcţionare a vechilor centrale va fi prelungită cu 8 ani, iar a celor noi cu 14 ani. Ultima centrală atomică ar urma să fie deconectată de la reţea abia în anul 2040.

Sursa: dwelle.de

Tratament împotriva HIV SIDA va putea fi produs

Tratamentul care distruge virusul HIV, răspunzător pentru maladia SIDA, este pe cale de a fi produs. Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunţat că au reuşit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, fără a afecta celulele sănătoase din organism, potrivit cotidianului Haaretz.

Oamenii de ştiinţă au anunţat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide, care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienţei umane.

Referendumul din Republica Moldova a esuat

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală Centrală, aproape 30 la sută dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot în condiţiile în care pentru validarea referendumului era necesar votul a 33 la sută.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană cred că prezenţa redusă la vot se explică în mare parte şi prin boicotul anunţat de Partidul Comuniştilor, dar şi a acţiunilor necoordonate în timpul campaniei a membrilor celor patru formaţiuni din cadrul alianţei de guvernământ.

New York Times: Marea Neagră nu ar trebui să fie un spaţiu al instabilităţii

Regiunea Mării Negre, un leagăn de civilizaţie, comerţ şi cultură, a devenit în prezent un spaţiu al conflictelor nerezolvate, al frontierelor vulnerabile şi rivalităţilor, comentează New York Times, denunţând lipsa instituţiilor eficiente de cooperare regională.

In ajunul referendumului din RM Rusia a acordat ajutor umanitar in valoare de 1 milion de dolari

Ajutorul umanitar acordat de Federatia Rusa Moldovei in valoare de 1 miliard de dolari a ajuns ieri in republica. Cele 20 de mii de tone de ajutoare au fost transportate cu un avion al ministerului pentru situatii de urgenta al FR.

 

Vionul a fost intampinat la aeroportul international de la Chisinau de ambasadorul Rusiei in Moldova Valerii Kuzmin, reprezentantii conducerii republicii si ai Serviciului de aparare civila.

 

Ambasadorul rus a spus ca “acest ajutor reprezinta un gest simbolic, in conformitate cu spiritul traditional de prietenie dintre tarile noastre. Federatia Rusa intotdeauna acorda ajutor in situatii complicate, chiar daca in acest an, tara noastra a avut probleme din cauza calamitatilor naturale”.

Free Joomla! template by L.THEME