Vladimir Putin a desfiintat proiectul Nabucco

 

Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei a enumerat intr-un mod foarte clar si cu o anumita satisfactie launtrica motivele pentru care nu se va realiza proiectul Nabucco. Putin a mentionat printre altele si problemele legate de volumul necesar de gaze pentru ca Nabucco sa fie viabil.

 

“Principala problema a Nabucco este lipsa volumului garantat necesar acestei conducte, nu exista o sursa pentru umplerea sistemului”, “Rusia nu va livra nimic acolo, in Iran zacamintele nu sunt inca expoatate, in Azerbaidjan volumul este foarte mic, in

Putin intretine suspansul asupra 2012

Primul ministru rus Vladimir Putin a declarat luni ca este prea devreme sa se discute despre planurile sale pentru alegerile prezidentiale din 2012, dar a facut o referinta la presedintele american Franklin D. Roosevelt care a avut patru mandate, transmite Agerpres. In timp ce cresc speculatiile asupra planurilor presedintelui rus Dmitri Medvedev si ale puternicului sau prim-ministru, Vladimir Putin a subliniat ca niciunul dintre ei nu ar viola Constitutia, mentioneaza AFP. "A existat un presedinte

Spectacolul PRAH/TATĂL va avea premiera în Germania

 

Black Box Gasteig München va găzdui sâmbătă, 11 septembrie, ora 19:00 premiera  spectacolului PRAH/TATĂL (PRAH/ VATER) al Secției Germane a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Românești de la München cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. " Spectacolul nostru a avut avanpremiera pe 2 iunie, anul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar invitația primită de a

Incepe Festivalul Internaţional de Literatură la Berlin

 La data de 15 septembrie, începe la Berlin a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură. În acest an, accentul se va pune pe lucrările autorilor originari din Estul Europei.

Timp de 10 zile, Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin va aduce din nou în prim plan noutăţile literaturii contemporane: 279 de autori, de la poeţi de limbă arabă, până la romancieri sud-africani, autori din Rusia, America şi Europa. Accentul se va pune în acest an pe poezie şi proză din Estul Europei.

Vizita lui Merkel în Letonia

Cancelarul german Angela Merkel îşi încheie mini-turneul efectuat în Lituania şi Letonia cu o rundă de discuţii în compania şefului guvernului leton, dar şi preşedintelui Letoniei, Valdis Zatler. Aflată luni în vizită în Lituania, şefa executivului german a dat asigurări că Germania va ajuta această ţară în construirea unei centrale nucleare, declarând că are toată înţelegerea vizavi de dorinţa Lituaniei de a-şi asigura independenţa energetică. La cererea Uniunii Europene, autorităţile din Lituania au închis singurul reactor lituanian, necesarul de energie al ţării fiind obţinut cu ajutorul cărbunilor şi gazelor.

Sursa: dwelle.de

Manfred Grund, parlamentar german: Moldova se întoarce cu un an în urmă

Nevalidarea referendumului din Republica Moldova a luat prin surprindere nu doar clasa politică de la Chişinău ci şi pe observatorii străini. Deutsche Welle a vrut să afle de la parlamentarul creştin-democrat Manfred Grund, şeful forumului Germania - Republica Moldova, ce înseamnă rezultatul referendumului şi care ar putea fi cauzele absenteismului.

O solutie pentru vinurile moldovenesti - China

Cele mai mari combinate de vinuri din Republica Moldova vor să-și promoveze producția pe piața chineză. Conducătorii întreprinderilor „Cricova”, „Mileştii Mici”, „EuroAlco”, „Lion Gri”, „Sălcuţa”, „Vinăria Bostavan” vor pleca în perioada 10-16 septembrie în China.

Vizita de afaceri în China este organizată cu scopul de a intensifica relaţiile comercial-economice moldo-chineze, de a identifica noi posibilităţi de afaceri, de a promova produsele şi serviciile moldoveneşti pe piaţa Chinei şi de a atrage investiţii în economia naţională.

Remaniere guvernamentală în Grecia

După aproximativ un an de la preluarea puterii de către majoritatea socialistă, Papandreou şi-a lărgit echipa, refăcând şi redistribuind ministerele, consolidate în sectoarele-cheie prin instalarea de secretari de stat şi adjuncţi de ministru.

Astfel, noua echipă cuprinde 48 de membri, dintre care 17 sunt miniştri, faţă de 36 câţi erau anterior.

Georges Papaconstantinou îşi păstrează postul la Finanţe, unde este însărcinat cu redresarea financiară a ţării.

Grecia este puternic îndatorată şi s-a angajat la această redresare, în schimbul salvării sale de la faliment, printr-un împrumut de 110 miliarde de euro, pe o perioadă de trei ani, de la Uniunea Eurpeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

In Republica Moldova prețurile scad a treia lună consecutiv


Indicele preţurilor de consum este în scădere deja a treia lună consecutiv, înregistrându-se o deflație de 0,5 la sută în iunie, 0,6 la sută în iulie și de 0,9 la sută în august, arată datele Biroului Național de Statistică.

Prețurile sunt însă mai mari față de anul trecut cu 7,8 la sută. De la începutul preţurile de consum s-au majorat cu 3,7 la sută.

Specialiștii spun că deflația din august este datorată mai ales micşorării preţurilor la produsele alimentare cu 2,6%, mai ales a fructelor și legumelor.

Filat: Transnistria va reveni în componenţa RM odată cu creşterea nivelului de trai

Singura soluţie pentru rezolvarea conflictului transnistrean este revenirea Tiraspolului în componenţa Republicii Moldova, iar acest lucru se va întâmpla odată cu creşterea nivelului de trai al populaţiei din dreapta Nistrului, consideră premierul moldovean Vlad Filat.

 Într-un interviu publicat marţi de ziarul rusesc Kommersant,citat de Agerpres, el şi-a exprimat convingerea că părţile implicate în rezolvarea diferendului vor reuşi să discute şi să ajungă la un acord cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, despre care a spus că ar înţelege şi el că singura soluţie este unificarea.

Mitropolitul Vladimir despre vizita efectuată în Statele Unite.

Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani.

Mitropolitul Vladimir despre vizita în Statele Unite

Întors de la New-York, unde a participat la summitul liderilor religioşi, organizat de ONU, înalt preasfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi întregii Moldove, a anunţat astăzi, la o conferinţă de presă, că vrea să convoace şi el o reuniune asemănătoare, pentru a stabili relaţii de prietenie cu liderii confesiunilor şi religiilor din Republica Moldova. Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani. El a precizat, că nu va încerca să influenţeze în vreun fel Guvernul în luarea unei decizii privind Mitropolia Basarabiei.

România primeşte fonduri nerambursabile de la Elveţia

România şi Elveţia semnează marţi acordul pentru fondurile nerambursabile de 181 milioane franci elveţieni. Fondurile vor merge la autorităţile locale, pentru infrastructură, proiecte sociale sau proiecte de mediu, la ONG-uri - pentru "consolidarea societăţii civile" şi la companii private, pentru parteneriate cu firmele elveţiene.

42 de businessmeni moldoveni vor participa la o misiune economică în China Chişinău

În perioada 10-16 septembrie curent, 42 de reprezentanţi ai mediului de afaceri vor participa la o misiune economică în China. Manifestarea este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie, în colaborare cu Ministerul Economiei şi ambasada ţării noastre în China şi are loc în cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, în Republica Populară Chineză.

Rusia si Israelul largesc colaborarea in domeniul militar

Conform informatiilor Ministerului Apararii Federatia Rusa si Israelul au incheiat un acord cu privire la o colaborare in domeniul militar.

 

Documentul a fost semnat in timpul vizitei sefului MA al Israelului Ehud Barak la Moscova.

 

Rusia va spori prezenta sa in domeniul petrolier in SUA: creste interdependenta

Analistul newyorkez David Knapp considera ca Rusia are de gand sa creasca exportul de hidrocarburi pe piata SUA. In primul rand este vorba despre marca de petrol siberiana Espo. Rusia este deja prezenta prin Lukoil pe partea de est a SUA. Lukoil a cumparat Getty Oil si livreaza petrol din ural prin Marea Mediterana la uzinele de prelucrare a

Avocatul lui Viktor Bout: SUA nu va reusi sa puna cu usurinta mana pe Viktor Bout

Avocatul lui Viktor Bout Lak Nitiwat Wichan intr-un interviu acordat ziarului « Bangkok post » a declarat ca procedura de extradare a lui Viktor Bout poate sa se prelungeasca.

 

“Daca legea va fi respectata, atunci in aceasta lupta vor mai fi o multime de etape si nu cred ca SUA va reusi cu usurinta sa puna mana pe Bout”, a declarat avocatul.

 

El a apreciat in mod negativ actiunile partii americane, care in asteptarea extradarii traficantului rus a trimis in mod special un avion in Tailanda.

 

Bout a fost retinut in Tailanda in timp ce se odihnea acolo in primavara anului 2008 la cererea organelor de drept americane. SUA il acuza de trafic ilegal de arme. Bout a spus ca aceste acuzatii sunt niste inventii. Tribunalul de Apel al tailandei a decis extradarea sa in SUA. Insa decizia definitiva trebuie sa vina din partea guvernului. Rusia lupta pentru intoarcerea in tara a lui Bout, in timp ce SUA spera ca Bout sa-i ofere informatii pretioase cu privire la traficul international de arme.

 

Compania OMV pleaca din Rusia

 

Grupul austriac OMV a plecat de pe piata rusa, vanzand partile pe care le detinea partenerului sau, companiei Mineral & Bio Fuels Ltd.

 

OMV si-a vandut partea de 74,9% companiei Ring Oil Holding & Trading Ltd, care detine un sir de companii filiale prin 10 licente acordate pentru prospectia petrolului in Rusia si companiei KorSarnefti.

 

Belgradul nu va revoca proiectul rezolutiei ONU in privinta Kosovo

Ministrul afacerilor externe al Serbiei Vuk Eremici a declarat ca tara sa nu intentioneaza sa revoce proiectul rezolutiei ONU pentru Kosovo. Eremici a spus ca Belgradul discuta textul rezolutiei si nu revocarea acesteia.

 

Discutiile asupra documentului la sesiunea Sesiunii Generale a ONU trebuie sa inceapa in data de 9 septembrie.

 

PLDM se pronunta pentru alegeri pana in data de 14 noiembrie

Premierul Vlad Filat a declarat în cadrul unui briefing de presă susţinut luni, 6 septembrie, după şedinţa liberal-democraţilor, că partidul său va insista asupra necesităţii dizolvării Parlamentului şi anunţării datei alegerilor anticipate, transmite Info-Prim Neo.

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău

Free Joomla! template by L.THEME