In Rusia s-a creat un nou district militar

 

Noul district militar – Districtul Militar de Est a fost creat in conditiile noului proces de modernizare care se desfasoara in Rusia.

 

Ministrul Apararii Anatoli Serdiukov a spus ca in curand vor ararea alte noi unitati militare teritoriale: « Am un raport cu privire la Districtul Militar de Est, inca nu avem date cu privire la celelate districte”.

 

In data de 22 septembrie va avea loc sedinta colegiului Ministerului Apararii, la care se va discuta problema constructiilor din cadrul fortelor armate ale tarii.

Magia şi manipularea politică

De la alegerile prezidenţiale de anul trecut şi până la recenta propunere de legalizare a practicilor magice, ocultismul pare să avanseze tot mai mult în cercurile intime ale puterii de la Bucureşti.

Grupurile parlamentare ale PDL au surprins în ultima vreme printr-un liberalism împins la extrem. Deputatul PDL Silviu Prigoană a propus legalizarea prostituţiei, iar alţi doi deputaţi, Alin Popoviciu şi Cristi Dugulescu, au iniţiat o lege menită să recunoască ghicitul şi magia printre profesiunile liberale. Dacă despre legalizarea prostituţiei se

Europarlamentarii romani trimit 90 de milioane de euro spre Chisinau

In urma sprijinirii unui raport elaborat de europarlamentarul roman, Iuliu Winkler, membru al PPE, Parlamentul European a decis, marti, acordarea unui grant de pana la 90 milioane de euro pentru Republica Moldova, suma ce urmeaza a fi folosita , pentru a contracara efectelor crizei financiare, potrivit biroului de presa al PPE. Raportul redactat Iuliu Winklera

Rusia pare să fie atât o problemă, cât şi o soluţie

Marea Neagră este leagănul unei civilizaţii, al comerţului şi al unor culturi, dar astăzi este şi o regiune de conflicte nesoluţionate, graniţe incerte şi rivalităţi. Terorismul şi insurgenţa se extind în Caucazul de Nord. Totul, de la narcoticele din Afganistan până la cele necesare pentru programul nuclear iranian, se aduce prin contrabandă prin această regiune. Georgia rămâne tensionată de la războiul din 2008 cu Rusia,

Polonia, noul cal troian al Rusiei în UE?

Schimbare Prietenia polono-rusă ar putea avea implicaţii şi asupra politicii Uniunii Europene faţă de Moscova. Pentru prima oară în istoria relaţiilor bilaterale polono-ruse, un şef al diplomaţiei de la Moscova a participat la reuniunea anuală a ambasadorilor polonezi.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, s-a aflat timp de două zile în vizită de lucru în Polonia, la invitaţia omologului său polonez, Radoslaw Sikorski. Şeful

Radosław Sikorski: „Recunoaşterea Kosovo ajută Serbia“

EXCLUSIV Ministrul polonez al Afacerilor Externe, Radosław Sikorski, a vorbit, pentru „Adevărul”, despre relaţiile polono-ruse, despre referendumul eşuat din Republica Moldova şi despre Balcanii de Vest

 

Ovidiu Nahoi: Domnule ministru, omologul dumneavoastră de la Moscova, domnul Seghei lavrov, a fost invitatul special al reuniunii anuale a diplomaţiei poloneze, care a avut loc săptămâna trecută la Varşovia. Comentariile publice referitoare la acest eveniment au vorbit despre „o nouă eră în relaţiile polono-ruse". Despre ce este vorba?

Kofi Annan consideră că invadarea Irakului a împins ţara înapoi cu două decenii

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a apreciat marţi că invadarea Irakului în 2003 nu a meritat efortul şi a împins ţara înapoi cu două decenii.

"După şapte ani, a meritat efortul (...)? Unii susţin că aceasta a adus ceva Irakului; eu nu văd ce", a declarat el în Mexico, unde a susţinut o conferinţă în faţa a aproximativ 10.000 de tineri, la invitaţia miliardarului mexican Carlos Slim.

Kofi Annan a apreciat că invadazia din 2003 "a dat înapoi Irakul cu două decenii" şi că va trece mult timp înainte ca ţara să se stabilizeze.

Sursa; mediafax

Moldova se indreapta spre Rusia

Invalidarea referendumului privind alegerea prin vot direct a preşedintelui torpilează şansele europene ale Republicii Moldova, ameninţă funcţionarea democratică a ţării şi consolidează poziţia comuniştilor. Ceea ce trebuia să fie o victorie de parcurs s-a dovedit un dezastru pentru partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE), alternativa democratică la Partidul Comuniştilor al lui Vladimir Voronin, care formează o

Chişinăul şi Bucureştiul au poziţii opuse vizavi de tratatul politic dintre cele două ţări

Premierul Vladimir Filat insistă că Moldova va semna cu România un tratat politic, în pofida afirmaţiilor anterioare ale oficialilor de la Bucureşti, care susţin că semnarea acestui document nu stă pe ordinea de zi a României.

“Este poziţia noastră fermă: tratatul trebuie să fie. În plus, acest document se află, în prezent, în fază de analiză. Este în derulare un proces de negocieri. Cu alte cuvinte, acest tratat trebuie să existe şi va fi semnat“, a declarat, recent, Vladimir Filat pentru presa rusă.

Vladimir Putin a desfiintat proiectul Nabucco

 

Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei a enumerat intr-un mod foarte clar si cu o anumita satisfactie launtrica motivele pentru care nu se va realiza proiectul Nabucco. Putin a mentionat printre altele si problemele legate de volumul necesar de gaze pentru ca Nabucco sa fie viabil.

 

“Principala problema a Nabucco este lipsa volumului garantat necesar acestei conducte, nu exista o sursa pentru umplerea sistemului”, “Rusia nu va livra nimic acolo, in Iran zacamintele nu sunt inca expoatate, in Azerbaidjan volumul este foarte mic, in

Putin intretine suspansul asupra 2012

Primul ministru rus Vladimir Putin a declarat luni ca este prea devreme sa se discute despre planurile sale pentru alegerile prezidentiale din 2012, dar a facut o referinta la presedintele american Franklin D. Roosevelt care a avut patru mandate, transmite Agerpres. In timp ce cresc speculatiile asupra planurilor presedintelui rus Dmitri Medvedev si ale puternicului sau prim-ministru, Vladimir Putin a subliniat ca niciunul dintre ei nu ar viola Constitutia, mentioneaza AFP. "A existat un presedinte

Spectacolul PRAH/TATĂL va avea premiera în Germania

 

Black Box Gasteig München va găzdui sâmbătă, 11 septembrie, ora 19:00 premiera  spectacolului PRAH/TATĂL (PRAH/ VATER) al Secției Germane a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Românești de la München cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național. " Spectacolul nostru a avut avanpremiera pe 2 iunie, anul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar invitația primită de a

Incepe Festivalul Internaţional de Literatură la Berlin

 La data de 15 septembrie, începe la Berlin a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură. În acest an, accentul se va pune pe lucrările autorilor originari din Estul Europei.

Timp de 10 zile, Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin va aduce din nou în prim plan noutăţile literaturii contemporane: 279 de autori, de la poeţi de limbă arabă, până la romancieri sud-africani, autori din Rusia, America şi Europa. Accentul se va pune în acest an pe poezie şi proză din Estul Europei.

Vizita lui Merkel în Letonia

Cancelarul german Angela Merkel îşi încheie mini-turneul efectuat în Lituania şi Letonia cu o rundă de discuţii în compania şefului guvernului leton, dar şi preşedintelui Letoniei, Valdis Zatler. Aflată luni în vizită în Lituania, şefa executivului german a dat asigurări că Germania va ajuta această ţară în construirea unei centrale nucleare, declarând că are toată înţelegerea vizavi de dorinţa Lituaniei de a-şi asigura independenţa energetică. La cererea Uniunii Europene, autorităţile din Lituania au închis singurul reactor lituanian, necesarul de energie al ţării fiind obţinut cu ajutorul cărbunilor şi gazelor.

Sursa: dwelle.de

Manfred Grund, parlamentar german: Moldova se întoarce cu un an în urmă

Nevalidarea referendumului din Republica Moldova a luat prin surprindere nu doar clasa politică de la Chişinău ci şi pe observatorii străini. Deutsche Welle a vrut să afle de la parlamentarul creştin-democrat Manfred Grund, şeful forumului Germania - Republica Moldova, ce înseamnă rezultatul referendumului şi care ar putea fi cauzele absenteismului.

O solutie pentru vinurile moldovenesti - China

Cele mai mari combinate de vinuri din Republica Moldova vor să-și promoveze producția pe piața chineză. Conducătorii întreprinderilor „Cricova”, „Mileştii Mici”, „EuroAlco”, „Lion Gri”, „Sălcuţa”, „Vinăria Bostavan” vor pleca în perioada 10-16 septembrie în China.

Vizita de afaceri în China este organizată cu scopul de a intensifica relaţiile comercial-economice moldo-chineze, de a identifica noi posibilităţi de afaceri, de a promova produsele şi serviciile moldoveneşti pe piaţa Chinei şi de a atrage investiţii în economia naţională.

Remaniere guvernamentală în Grecia

După aproximativ un an de la preluarea puterii de către majoritatea socialistă, Papandreou şi-a lărgit echipa, refăcând şi redistribuind ministerele, consolidate în sectoarele-cheie prin instalarea de secretari de stat şi adjuncţi de ministru.

Astfel, noua echipă cuprinde 48 de membri, dintre care 17 sunt miniştri, faţă de 36 câţi erau anterior.

Georges Papaconstantinou îşi păstrează postul la Finanţe, unde este însărcinat cu redresarea financiară a ţării.

Grecia este puternic îndatorată şi s-a angajat la această redresare, în schimbul salvării sale de la faliment, printr-un împrumut de 110 miliarde de euro, pe o perioadă de trei ani, de la Uniunea Eurpeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

In Republica Moldova prețurile scad a treia lună consecutiv


Indicele preţurilor de consum este în scădere deja a treia lună consecutiv, înregistrându-se o deflație de 0,5 la sută în iunie, 0,6 la sută în iulie și de 0,9 la sută în august, arată datele Biroului Național de Statistică.

Prețurile sunt însă mai mari față de anul trecut cu 7,8 la sută. De la începutul preţurile de consum s-au majorat cu 3,7 la sută.

Specialiștii spun că deflația din august este datorată mai ales micşorării preţurilor la produsele alimentare cu 2,6%, mai ales a fructelor și legumelor.

Filat: Transnistria va reveni în componenţa RM odată cu creşterea nivelului de trai

Singura soluţie pentru rezolvarea conflictului transnistrean este revenirea Tiraspolului în componenţa Republicii Moldova, iar acest lucru se va întâmpla odată cu creşterea nivelului de trai al populaţiei din dreapta Nistrului, consideră premierul moldovean Vlad Filat.

 Într-un interviu publicat marţi de ziarul rusesc Kommersant,citat de Agerpres, el şi-a exprimat convingerea că părţile implicate în rezolvarea diferendului vor reuşi să discute şi să ajungă la un acord cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, despre care a spus că ar înţelege şi el că singura soluţie este unificarea.

Mitropolitul Vladimir despre vizita efectuată în Statele Unite.

Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani.

Mitropolitul Vladimir despre vizita în Statele Unite

Întors de la New-York, unde a participat la summitul liderilor religioşi, organizat de ONU, înalt preasfinţitul Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi întregii Moldove, a anunţat astăzi, la o conferinţă de presă, că vrea să convoace şi el o reuniune asemănătoare, pentru a stabili relaţii de prietenie cu liderii confesiunilor şi religiilor din Republica Moldova. Mitropolitul Vladimir a spus că este deschis pentru un dialog şi cu Mitropolia Basarabiei, cu care se află în conflict de aproape 10 ani. El a precizat, că nu va încerca să influenţeze în vreun fel Guvernul în luarea unei decizii privind Mitropolia Basarabiei.

Free Joomla! template by L.THEME