ONU adoptă rezoluţia privind Kosovo

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia privind Kosovo. Documentul, depus de Serbia, prevede iniţierea unui dialog între autorităţile de la Belgrad şi Priştina. Serbia nu recunoaşte independenţa declarată de fosta sa provincie. Belgradul solicitase anterior noi negocieri pe marginea statutului Kosovo şi condamnase desprinderea acestei regiuni de statul sârb. La

Telefon la vârf franco-român

Zi tensionată pe axa Bucureşti - Paris. Preşedinţii României şi Franţei, Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy, vor discuta telefonic, după ce joi s-au aflat la Bucureşti ministrul Imigraţiei şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene din guvernul de la Paris.

Autorităţile franceze nu au lăsat să se stingă ecourile votului din Parlamentul European, acolo unde stânga şi liberalii au votat în bloc o rezolţie solicitând încetarea expulzărilor de etnici romi.

UE şi Serbia în sfârşit de acord

In 9 septembrie, în faţa Adunării generale a Naţiunilor Unite va fi prezentată o "rezoluţie comună a Serbiei şi UE", anunţă Politika. Textul, care cheamă la purtarea unui dialog între Serbia şi Kosovo, îl înlocuieşte pe cel pe care Belgrad vroia să-l prezinte singur pentru a sesiza ONu asupra independenţei, pe care o respinge, fostei provincii. Rezoluţia, semnată de Catherine Ashton şi de

Noi dovezi despre “găurile negre” ale CIA

"A torturat CIA în Polonia?" titrează Rzeczpospolita după ce Associated Press a furnizat dovezi suplimentare care confirmă existenţa, între 2001-2003, a unei închisori secrete a CIA în Polonia, unde persoane suspectate de terorism au fost interogate şi torturate. AP citează mărturia unui ofiţer de informaţii din SUA care ar fi terorizat un prizonier cu o maşină de găurit electrică şi cu

Lellouche: Trebuie să dăm o mână de ajutor românilor

România s-a angajat să facă un plan naţional de integrare a rromilor, Franţa o va ajuta să primească bani de la CE pentru implementarea lui. Iată ce spune la RFI secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, prezent la Bucureşti. În ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen, Pierre Lellouche arată că această chestiune ţine de "capacitatea statului român de a funcţiona ca un stat normal".

Iată interviul integral:

Turkmenizarea Republicii Moldova se amână

„Întreg poporul”, cum a fost flatat de către iniţiatorii referendumului, ne-a surprins din nou cu aritmetica sa originală. Referendumul constituţional din 5 septembrie a eşuat pe motivul participării insuficiente la vot – 29,05%. Un alt referendum constituţional nu este posibil mai devreme decât peste 2 ani de acum încolo. Cel puţin în următorii 2 ani nu vom avea un preşedinte „atotnorodnic”, ci unul emanat de Parlament, aşa cum sunt şi preşedinţii unor ţări ca Germania, Italia, Grecia, Ungaria, Estonia, Letonia şi altele.

Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu a reprezentat România la Conferinţa Teatrelor din Europa Centrală

Reprezentanţii Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu au participat weekendul acesta la prima Conferinţă Internaţională a Teatrelor din Europa Centrală. Evenimentul a avut loc la Kosice, Slovacia, în cadrul Festivalului de Teatru al Europei Centrale şi a reunit delegaţii din Slovacia, Cehia, Ungaria, Germania şi România. Delegaţia care a reprezentat teatrul sibian la conferinţă a fost

ELECTRA - un spectacol de succes internaţional

Sibiu, 8 septembrie 2010. Turneul Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu la Tel Aviv cu spectacolul Electra în regia lui Mihai Măniuţiu s-a bucurat de un real succes generând propuneri de colaborare valoroase.

Spectacolul Electra în regia lui Mihai Măniuţiu a participat la prima ediţie a Tel Aviv International Festival. Festivalul a marcat sărbătorirea celor 100 de ani ai oraşului Tel Aviv reunind pe parcursul a  cinci luni de zile cele mai importante producţii de teatru din Europa. Festivalul a fost deschis cu spectacolul The Three Penny Opera al celor de la Berliner Ensmble şi a fost închis de reprezentaţia spectacolului sibian, Electra.

La Tbilisi se va deschide o reprezentanta oficiala a NATO

Presedintele Comitetului Parlamentar pentru Aparare si Securitate al Georgiei Givi Targamadze a declarat astazi ca in conformitate cu intelegerea incheiata intre Georgia si NATO in zilele urmatoare la Tbilisi se va deschide o reprezentanta oficiala a aliantei.

Reprezentantul “Spravedlivaia Rossia” a acuzat autoritatile corupte ale Rusiei pentru comiterea actului terorist de la Vladicavcaz

Adjunctul presedintelui Dumei de Stat pentru securitate, colonelul KGB in rezerva Ghennadii Gudkov, comentand evenimentele de astazi de la Vladicavcaz a declarat ca autoritatile Rusiei au pierdut “razboiul ideologic” in fata teroristilor.

MAE al Rusiei: Georgia trebuie sa ia in consideratie independenta Abhaziei si a Osetiei de Sud

 In cadrul unei declaratii a MAE al FR publicate ieri, mai devreme sau mai tarziu coducerea georgiana va trebui sa ia in consideratie independenta celor doua republici.

 Declaratia diplomatiei ruse vine ca raspuns la rezolutia cu privire la problemele refugiatilor din Abhazia si Osetia de Sud, propusa de Georgia pentru vot in data de 7 septembrie la Sesiunea Generala a ONU.

In Polonia s-a confirmat existenta unei inchisori secrete

 

Existenţa unei închisori americane secrete pe teritoriul Poloniei a fost confirmată în raportul inspectorului-şef al CIA, făcut publica de Agenţia Associated Press. Sistemul închisorilor secrete în întreaga lume a fost creat de CIA la începutul acestui deceniu, imediat după atentatul din 11 septembrie 2001 de la New-York.

Senatul Romaniei a refuzat sa aprobe proiectul de lege cu privire la impozitarea vrajitoarelor

Conform Associated Press Senatul Romaniei a refuzat sa aprobe proiectul de lege conform caruia toate veniturile vrajitorilor si prezicatorilor trebuiau sa fie impozitate.

In capitala Osetiei de Nord a avut loc un act terorist

Potrivit informatiilor oferite de Ministerul Sanatatii din Osetia de Nord in urma exploziei au murit 16 oameni, 123 au fost raniti. Starea majoritatii victimelor este grava.

Reprezentantul autoritatilor federale Hloponin a declarat ca “printre cei decedati 4 sunt copii, dintre care unul in varsta de 1,5 ani. 90 de oameni sunt in stare grava, iar 10 in stare foarte grava”.

Gazprom sprijina proiectul South Stream

Gazpromul mizeaza cu incapatinare pe South Stream. Conform celor mai simple calcule facute de presa rusa acelasi rezultat se poate obtine de pe urma modernizarii sistemului conductelor de gaz ucrainene, insa cu mult mai putini bani. Insa se pare ca marele monopolist al gazului nu doreste asa ceva.

Liderii NATO şi SUA solicită reforma blocului militar

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama şi liderul NATO, Anders Forgh Rasmussen, au ajuns la concluzia că blocul militar trebuie să fie "mai agil şi mai eficient," pentru a face faţă noilor provocări.

In 2 ani Kosovo va avea armata proprie

Dupa 2012 fortele de securitate ale Kosovo vor obtine statutul de forte armate. Declaratia apartine ministrul apararii al Kosovo, Mehmi Muyot.

Totodata decizia definitiva in aceasta problema va fi adoptata luandu-se in calcul recomandarea UE.

 

Soros pregateste noi revolutii

George Sosors va transmite 100 de milioane de dolari organizatiei pentru apararea drepturilor omului HumanRightsWatch pe parcursul urmatorilor 10 ani.

Soros considera ca aceasta organizatie este una dintre cele mai eficiente in lume.

Perchezitii la Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, Octavian Turcan si Alex Stoian in cazul Nicolae Popa. Vantu, audiat la Parchet

Sorin Ovidiu Vantu este audiat la Parchetul General. Potrivit Realitatea Tv, de la locuinta acestuia, au fost ridicate mai multe computere.  Autoritatile romane fac perchezitii la Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Cetateanul moldovean Octavian Turcan este considerat ca fiind una dintre persoanele de incredere ale omului de afaceri, ce i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie informeaza ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care

Georgia vrea sa devina republica parlamentara

În parlamentul georgian a parvenit un nou proiect de constituţie care va transforma Georgia dintr-o republică prezidențială în cea parlamentară. Adversarii politici ai preşedintelui Mihail Saakaşvili sunt convinși că el își pregăteşte un loc de prim-ministru, deoarece nu mai poate candida pentru al treilea mandat.

Free Joomla! template by L.THEME