73 de delegaţii naţionale şi internaţionale şi-au confirmat participarea Forumul Regional de Investiţii de la Ungheni

În perioada  8-9 octombrie, 2010, în oraşul Ungheni se va desfăşura Forumul Regional de Investiţii „Investiţii pentru Dezvoltare”, ediţia III. De rînd cu cei 4 organizatori de bază Euroregiunea Siret – Prut – Nistru, Regiunea de Dezvoltare Centru a Republicii Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, Consiliul raional Ungheni, coorganizatorii forumului sînt: Organizaţia de

Ingo Mannteufel, seful sectiei Deutsche Welle pentru Europa de Est: In Europa de Est incepe o noua epoca

Toamna politica fierbinte din Europa de Est poate fi inceputul unei noi epoci in spatiul ex-sovietic, spune Ingo Mannteufel.

In tarile din spatiul ex-sovietic starea de criza este in crestere, insa in Germania si Europa multi nu observa acest lucru. Cu toate ca Rusia si tarile invecinate acesteia, ca nici o alta regiune, este importanta pentru pastrarea pacii si bunastarii pe continentul

Compania Nabucco cauta bani pentru realizarea proiectului

Operatorul constructiei conductei de gaze Nabucco, compania austriaca Nabucco Gas Pipeline International, a inceput negocierile cu cele mai importante companii de stat de credite din tarile Occidentului pentru a gasi investitiile necesare realizarii acestui proiect de livrare a gazului natural din Asia Centrala si regiunea Marii Caspice in UE, ocolind Rusia.

Turkmenistanul a promis gaz pentru Nabucco

Autoritatile Turkmenistanului sunt sigure de succesul proiectului Nabucco. Potrivit presedintelui tarii, rezervele tarii sunt atat de mari, incat vor putea livra gaz pentru mai multe proiecte de tipul Nabucco.

Declaratia apartine presedintelui Turkmenistanului Gurbanguly Berdymuhamedov si a fost facuta saptamana trecuta la Stambul.

Tarile din regiunea Marii Baltice se pregatesc sa scape de Gazprom

Eurodeputatul leton Roberts Zile la o conferinta de presa a declarat ca tarile din regiunea Marii Baltice trebuie sa scape de monopolul Gazpromului.

Marian Lupu: „Chisinaul este obligat sa aiba relatii bune cu Rusia, iar UE este inca prea departe de Moldova”

Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, considera ca Republica Moldova trebuie sa dea dovada de pragmatism in relatiile cu partenerii externei pentru ca „tara e pe cont propriu in conditiile in care Europa si lumea sunt in profunda criza economica”, comunica DECA-press.

Mafia poate distruge Republica Moldova

Lovitură grea dată imaginii alianţei de guvernare de la Chişinău! La mai bine de un an de la preluarea puterii, dosarele de rezonanţă sunt torpilate la nivelul procuraturii şi al instanţelor de judecată, elemente ale crimei organizate se fac tot mai vizibile şi tot mai des se invocă fenomenul mafiei.

Traian Băsescu vs George Soros

Preşedintele, Traian Băsescu, a criticat, după reuniunea Consiliului European, politica UE care a acordat până acum mai multă încredere ONG-urilor decît autorităţilor guvernamentale în ce priveşte problematica romilor.

Analiza Oxford Analytica: Romanii din clasa de mijloc vad jocul politic ca un spectacol media vulgar, dar sunt prea apatici sa inlocuiasca partidele discreditate cu altele noi

"Romanii din clasa de mijloc vad jocul politic ca un spectacol media vulgar, insa sunt prea apatici sa inlocuiasca partidele discreditate cu altele noi, care au o agenda ce-si propune rezolvarea problemelor", sustine o analiza a prestigiosului think-thank britanic Oxford Analytica. Raportul "Sistemul ii exclude pe cei energetici si idealisti", publicat joi, sustine ca Romania continua sa prezinte caracteristicile care au facut-o sa bata pasul

Mii de polonezi au cerut o investigatie internationala a catastrofei aviatice de langa Smolensk

Asociatia “Katyn-2010” a adunat mai mult de 270 de mii de semnaturi in favoarea cererii de a se incepe o investigatie internationala a imprejurarilor in care a avut loc catastrofa aviatica in care a murit presedintele Poloniei Lech Kaczinsky.

Ahmed Zakaiev a declarat cu putin timp inainte de a fi retinut: Razboiul continua si acum

Cu putin timp inainte de a fi retinut Ahmed Zkaiev a declarat pentru Radio Svoboda:

“Razboiul din Cecenia continua ca si in 2010. pur si simplu are alte forme, s-a raspandit in tot Caucazul de Nord. Din acest motiv eu nu impartasesc, din pacate, optimismul, legat de declaratiile ca in Cecenia sau Caucazul de Nord situatia este stabila. Cunosc realitatea.

Ministrul rus al apararii a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat asupra Osetiei de Sud si a Abhaziei

Ministrul Apararii al Federatiei Ruse Anatolii Serdiukov a declarat ca Rusia este gata sa respinga orice atac indreptat impotriva Osetiei de Sud si a Abhaziei.

Fortele si subunitatile Ministerului Apararii FR, care se afla in cele doua baze militare din Abhazia si Osetia de Sud sunt suficiente pentru a reactiona la orice evolutie a situatiei din aceasta zona.

Începe sesiunea de toamnă pentru înscrierile la facultatea de teatru

Catedra de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere si Arte a Universităţii Lucian Blaga Sibiu anunţă deschiderea înscrierilor pentru studii de licenţă şi studii de master. Înscrierile vor avea loc în perioada 16 – 22 septembrie la sediul facultăţii din Bvd. Victoriei nr. 5- 7.

Ameninţările capitalismului amoral

După 20 de ani de exerciţiu democratic în România ameninţările la libertatea presei sunt în continuare cât se poate de reale şi nu pot fi atribuite decât în mică măsură instituţiilor statului.

Summitul UE: despre criză şi politica externă

Şefii de stat şi de guvern europeni s-au întrunit la Bruxelles pentru consultări legate de reguli stricte pentru statele cu deficit din zona euro şi de priorităţile de politică externă. Ambele teme se anunţă dificile.

Victimele protestelor din aprilie 2009 de la Chisinau vor fi recompensate

Zeci de tineri care au fost maltrataţi în timpul protestelor violente din aprilie 2009 de la Chişinău, dar şi mai mulţi poliţişti care au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu protestatarii, vor fi susţinuţi, chiar şi financiar de autorităţi.

Decizia a fost aprobată de Comisia guvernamentală pentru identificarea persoanelor civile şi poliţiştilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, pentru coordonarea şi elaborarea acţiunilor necesare pentru ajutorarea acestora, care

PD din Republica Moldova a semnat la Moscova acordul de cooperare cu Partidul „Rusia Unită”

Partidul Democrat a semnat, la Moscova, un acord de cooperare cu Partidul „Rusia Unită”, la o ceremonie la care au participat Marian Lupu şi Boris Grâzlov. Astazi, la Chişinău, Marian Lupu va ţine o conferinţă de presă la care va explica implicaţiile acestui acord de cooperare în care, potrivit agenţiilor de presă, se afirmă că „Legăturile interpartide sunt o parte importantă a relaţiilor ruso-moldoveneşti şi sunt concepute pentru a facilita dezvoltarea relațiilor între cele două state".

Sursa: europa libera

Comisia de politică externă a Senatului american a aprobat noul tratat Start

Comisia pentru politică externă a Senatului american a aprobat noul acord de reducerea a armelor nucleare strategice, START, negociat de Statele Unite şi Rusia. Tratatul merge acum în plenul Senatuliu unde, pentru a fi aprobat, are nevoie de două treimi din cele 100 de mandate. Acordul, încheiat în aprilie, limitează 1.550 numărul de focoase nucleare pe care Rusia şi Statele Unite au dreptul să le staţioneze.

Sursa: europa libera

Liderul cecen în exil Ahmed Zakaiev arestat în Polonia

Liderul din exil al rebelilor ceceni, Akhmed Zakayev afirmă că este în Polonia unde va participa la Congresul Modial al Cecenilor. Zakayev susţine că a intrat absolut legal în Polonia şi că este dispus oricând să răspundă întrebărilor procuraturii.
Anterior, poliţia poloneză avertizase că-l va aresta pe Zakayev, pe numele lui existând un mandat internaţional emis de Interpol, la cererea Rusiei. Zakayev trăieşte în Marea Britanie, care i-a acordat azil politic.

Sursa: europa libera

Intrevederi Medvedev-Ianukovici pe tema cooperării ruso-ucrainiene

Preşedintiţi Rusiei şi Ucraina încep două zile de discuţii, legate de cooperarea economică, în domeniul nuclear şi al transporturilor. Oficialităţi de ambele părţi remarcă faptul că victoria lui Victor Ianucovici în alegerile prezidenţiale din Ucraina, a dus la normalizarea relaţiilor dintre Kiev şi Moscova.

Sursa: europa libera

Free Joomla! template by L.THEME