headerphoto
Politica
15 MARTIE - AUTONOMIE SI LIMBA MAGHIARA OFICIALA IN SECUIME PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Luni, 15 Martie 2010 05:02


Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 05:16
 
SEFUL STATULUI MAJOR RUS IN VIZITA IN ELVETIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:40

Generalul Nikolai Makarov, seful Statului Major al armatei ruse a plecat in Elvetia. Scopul vizitei sunt negocierile purtate cu seful fortelor armatei elvetiene in cadrul colaborarii militare bilaterale. In mod special se va discuta despre posibilitatea unui schimb de experienta in pregatirea militarilor in conditii de munte, crearea unor subdiviziuni mixte. Negocierile fac parte dintr-un plan mai vast al Ministerului Apararii Rusiei pentru crearea si instruirea trupelor destinate sa actioneze in regiunile muntoase. Astfel de unitati vor aparea si in bazele militare din strainatate.

Generalul Makarov planifica sa viziteze si sa faca cunostinta cu infrastructura Centrului pentru instruirea trupelor de tancuri si artilerie si de asemenea Centrului pentru infanteria de munte. Vizita va dura pana pe data de 17 martie.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:54
 
MITINGUL OPOZITIEI GEORGIENE PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:21

La Tbilisi se desfasoara un miting de protest fata de emisiunea de ieri a companiei Iteri in care se anunta atacul Rusiei asupra Georgiei. Protestatarii considera ca guvernul Georgiei este implicat in acest incident. O astfel de emisiune nu poate sa fie transmisa in direct fara aprobarea guvernului. Unul dintre liderii opozitiei Levan Gacecivadze a calificat emisiunea drept spalarea creierilor societatii. Conform aceluiasi Gacecivadze este vorba despre un razboi nevazut, indreptat impotriva societatii. La miting participa sute de oameni.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:55
 
CENZURA INTERNETULUI IN RUSIA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:15

Conform raportului anual al organizatiei Reporteri fara frontiere Rusia a ajuns pentru prima oara pe lista tarilor al caror spatiu informational este cenzurat. Conform documentului in Rusia exista riscul ca internetul sa devina un instrument al controlului politic. Belarus, Turcia, Australia, Coreea de Sud, EAU si Tailanda sunt tari cu acelas nivel de risc in domeniul libertatii de exprimare in spatiul virtual.

Raportul mentioneaza ca in ceea ce priveste Rusia toate sursele traditionale de informare in masa au ajuns sub controlul Kremlinului. Iar internetul a devenit cel mai liber spatiu pentru schimbul de informatii. Din acest motiv a crescut numarul cazurilor de arestare al blogerilor. Acelasi lucru se poate spune si in privinta cazurilor tot mai dese de deschidere al unor procese penale impotriva asa-numitelor site-uri extremiste.

Raportul mentioneaza incalcarea drepturilor utilizatorilor de internet. Astfel in data de 16 ianuarie 2009, Ministerul Comunicatiilor si Informatiei din Rusiai a cerut serviciilor de securitate ale companiilor de telecomunicatii si de internet sa permita Serviciului Federal de Securitate monitorizarea informatiei care circula pe internet, in conditiile in care nu exista o baza legala pentru verificarea acestei actiuni. In luna aprilie a aceluiasi an surselor de informare in masa din retea li s-a dat de inteles ca nu este de dorit reflectarea negative a actiunilor guvernului.

Documentul mentioneaza cazul de trimitere in judecata al blogerului Irec Murtazin, condamnat la un an si noua luni de inchisoare, arestarea blogerilor Shvetzov, Orlov, Kuciumov, Nesterov, care criticau actiunile presedintelui Bashkortostanului.

Vali Tivadar

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:57
 
CORUPTIE LA NIVEL INALT PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Duminică, 14 Martie 2010 18:09

Silvan Codreanu

Paolo Berlusconi, fratele premierului italian Silvio Berlusconi si editor la publicatia Il Giornale, este cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita din partea unei companii care dorea sa se extinda inclusiv pe pia?a din Romania, relateaza editia online a Corriere della Sera. Paolo Berlusconi, editor la publica?ia Il Giornale, este suspectat de procurorii din Milano ca in perioada 2005-2006 ar fi primit 550.000 de euro din partea omului de afaceri Roberto Raffaelli, directorul companiei de interceptari electronice Rcs-Research Control System, promitandu-i acestuia ca il va ajuta sa isi extinda afacerile prin intermediul lui Valentino Valentini, seful Cancelariei primului-ministru italian. Afacerile firmei de interceptari electronice urmau sa fie extinse inclusiv pe piata din Romania, dar planul a fost anulat din cauza refuzului Guvernului de la Bucure?ti. La randul sau, Roberto Raffaelli este suspectat de fabricarea unor facturi false in valoare de un milion de euro. Un alt om de afaceri cercetat in acest caz, Eugenio Petessi, le-a declarat procurorilor ca Roberto Raffaelli, directorul Rsc-Research, i-a trimis 550.000 de euro lui Paolo Berlusconi prin intermediul unui asociat, Fabrizio Favata, la sediul din Milano al publicatiei Il Giornale. Compania Rcs-Research Control System este specializata in interceptarea convorbirilor telefonice si mesajelor electronice, avand in trecut contracte cu Ministerul Public din Italia.

Ultima actualizare în Luni, 15 Martie 2010 11:56
 
<< Început < Anterior 2301 2302 2303 2304 2305 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2303 din 2305

Arhiva de articole

< Aprilie 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: