headerphoto
Mihai Fifor: 2018 va fi anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 09 Februarie 2018 11:03

2018 va fi anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române – a anunţat, la Constanţa, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, care a precizat că miercuri, în şedinţa de guvern, va fi prezentat proiectul referitor la cele 4 corvete multifuncţionale. Contractul ar putea fi semnat până la sfâşitul anului, iar corvetele ar urma să fie produse într-un şantier din România. Autorităţile vor moderniza şi cele două fregate, Ferdinand şi Regina Maria şi tot în acest an ar putea începe şi programul de dotare a Marinei cu rachete antinavă. Mihai Fifor a mai spus că pe plan mediu şi lung, România intenţionează să construiască în şantiere din ţară 3 submarine:

Mihai Fifor: „Un alt program major de înzestrare pe care noi dorim să-l prezentam în CSAT şi în Parlamentul României pentru a obţine aprobările necesare. Ştiu că pare un proiect extrem de ambiţios, dar eu vă spun că este un proiect perfect realizabil şi putem face lucrul acesta într-un şantier naval românesc, aşa cum putem construi şi orice alt tip de navă. Ideea este că suntem în faza în care stabilim parametrii tehnici pentru acest tip de submarine”.

România are un singur submarin, construit în fosta Uniune Sovietică. Din 1996 acesta nu a mai navigat, însă are echipaj aproape complet. Viceamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, a declarat că România are nevoie de o Marină puternică şi bine înzestrată, în condiţiile în care Rusia şi-a sporit prezenţa la Marea Neagră.

02.02.2018

Sursa: rador.ro


 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Februarie 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: