headerphoto
Jens Stoltenberg: În Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO. Întărim apărarea colectivă şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 10 Ianuarie 2018 12:55

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a lăudat, marţi, eforturile Europei de a-şi consolida capacităţile de apărare, însă a adăugat că în Europa nu trebuie să existe o alternativă la Alianţa Nord-Atlantică, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul NATO din Bruxelles alături de Borut Pahor, preşedintele Sloveniei, Stoltenberg a atras atenţia că în Europa nu trebuie să fie creată o alternativă la NATO.

 

”Am adus cooperarea dintre NATO şi UE la un nou nivel. Lucrăm împreună la probleme ce ţin de ameninţări cibernetice, hibride, mobilitate militară şi în multe alte aspecte şi salut eforturile de consolidare a apărării europene, însă este foarte important ca acestea să nu fie o alternativă la NATO. Sunt iniţiative care trebuie dezvoltată complementar cu NATO”, a declarat Stoltenberg.

 

”Alianţa se adaptează la un climat de securitate nou şi mult mai solicitant în care Rusia are o abordare mai agresivă în est, în care terorismul şi violenţa s-au intensificat în sud şi nu în ultimul rând cu problemele din Siria, Irak şi din întreg Orientul Mijlociu. NATO răspunde la aceste noi condiţii. Întărim apărarea colectivă din Europa şi proiectăm stabilitate dincolo de graniţele noastre. Facem asta în Balcanii de Vest, dar şi în Irak sau Afganistan unde luptăm împotriva terorismului”, a adăugat secretarul General al NATO.

Sursa: mediafax.ro

 

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Ianuarie 2018 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: