headerphoto
Serbia colaborează în domeniul militar și cu Rusia și cu statele NATO, a declarat premierul Ana Brnabic PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Sâmbătă, 14 Octombrie 2017 13:57

„Avem o colaborare excelentă cu NATO și salutăm faptul că neutralitatea noastră este înțeleasă” – a declarat premierul Serbiei, Ana Brnabic, la Forumul de securitate de la Belgrad. Brnabic a reamintit că la Podgorica a discutat cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, căruia i-a transmis că înțelege dorința statelor din regiune de a adera la NATO, dar în același timp, așteaptă ca aceste state și NATO să înțeleagă dorința Serbiei de a rămâne neutră din punct de vedere militar. Brnabic a declarat că Serbia are o colaborare excelentă cu NATO prin Parteneriatul pentru Pace și prin Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului și a reamintit că în 2016 Serbia a participat la 16 exerciții multinaționale, dintre care 9 au fost cu SUA, două cu Rusia și restul cu state din regiune. „Anul acesta au fost 13 activități cu NATO sau cu state NATO, dintre care șapte cu SUA. Cu Rusia au fost două activități” – a precizat Brnabic, adăugând că „aceste numere demonstrează că Serbia participă la exerciții cu ambele părți și nu este apropiată doar de Rusia – este doar o percepție și nu o realitate” – a transmis Brnabic la secțiunea consacrată Parteneriatului dintre NATO și Serbia, unde interlocutor i-a fost adjunctul secretarului general NATO, Rose Gottemoeller, care a reiterat că Alianța înțelege alegerea Serbiei de a fi neutră militar și această poziție nu reprezintă un obstacol în dezvoltarea colaborării NATO cu Serbia.

Sursa: rador.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Octombrie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: