headerphoto
Liderii celor 10 state CSI reuniţi în Rusia la Soci PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 11 Octombrie 2017 20:11

Liderii ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI) s-au reunit miercuri, 11 octombrie, la Soci. La reuniunea de la Soci participă zece lideri ai statelor CSI, printre care preşedintele rus, Vladimir Putin, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Armeniei, Serj Sarksian.

 

Cu acest prilej, va fi aprobat statutul "Clubului preşedinţilor". Liderii celor zece state vor examina numeroase subiecte legate de domeniile politică şi economie care prezintă interes în mod special la Comunitatea Statelor Independente (CSI). Rador aminteşte că Rusia deţine în prezent preşedinţia CSI, fiind pe final de mandat, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, va prezenta la summit un raport despre activitatea desfăşurată pe parcursul acestui an.

 

Acesta va enunţa evenimentele care au dus la consolidarea integrării în spaţiul postsovietic. În total, au fost organizate de către Rusia în jur de 50 de astfel de evenimente. Se va face referire şi la evenimentele care nu au dus la o consolidare a cooperării în interiorul CSI.

 

În total, se preconizează semnarea în cadrul smummitului CSI a 19 documente care vor fi semnate de liderii celor zece state membre. Aceste documente se referă la lupta împotriva corupţiei, a terorismului, a crimei organizate şi a infracţionalităţii transfrontaliere, a spălării de bani şi a contracararea veniturilor ilicite.

Sursa: romania-actualitati.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Octombrie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: