headerphoto
MAEIE: ONU va examina cererea de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Rep. Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 25 August 2017 21:56

Adunarea Generală a ONU va examina la începutul sesiunii anuale din luna septembrie cererea Republicii Moldova privind includerea în agenda Adunării Generale a ONU a unui punct intitulat “Retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău precizează că este vorba de staționarea ilegală a Grupului operativ al Forțelor Armate a Federației Ruse (GOTR) pe teritoriul Republicii Moldova în ultimii 25 de ani, fapt care contravine prevederilor constituționale, neutralității permanente, suveranității și principilor imperative ale dreptului internațional.

 

„Inițiativa Republicii Moldova nu pune în discuție și nu urmărește retragerea militarilor ruși care fac parte din forța trilaterală de menținere a păcii care operează în zona de securitate din regiunea transnistreană. Toate informațiile în acest sens vehiculate recent în mass-media, în particular din Federația Rusă, distorsionează atât esența inițiativei Republicii Moldova la ONU, cât și a stipulărilor textuale ale documentelor transmise Secretarului General al ONU”, se spune într-un comunicat al MAEIE.

Sursa: infoprut.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< August 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: