headerphoto
Ucraina anulează acordul privind exporturile de produse militare cu Rusia PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 09 August 2017 18:22

Guvernul ucrainean a decis miercuri să anuleze acordul interguvernamental cu Rusia privind exporturile de produse militare către alte state, relatează site-ul agenţiei Tass.

Înţelegerea dintre Rusia şi Ucraina prevedea cooperarea militară şi tehnică şi interzicea vânzarea sau transferul de armament şi echipamente militare către o terţă parte, inclusiv persoane fizice străine, persoane juridice sau organizaţii internaţionale, fără acordul prealabil al proprietarului iniţial al produselor.

 

Acordul a fost semnat la 24 martie 2004 şi funcţiona în paralel cu un parteneriat dintre cele două guverne care datează din 1993 şi în care se menţiona că părţile se angajează să menţină şi să dezvolte legături de cooperare pentru fabricarea de produse militare, să realizeze livrările reciproce şi să ofere servicii militare.

 

În 2014, Ucraina a suspendat transporturile de mărfuri militare către Rusia, iar preşedintele ucrainean Petre Poroşenko a interzis în totalitate cooperarea cu Rusia în sectorul apărării.

La 27 august 2014, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a cerut guvernului să ia măsuri pentru a reduce exportul de produse militare şi conexe în Rusia, cu excepţia echipamentelor utilizate pentru cercetare şi explorare spaţială, ca parte a proiectelor spaţiale internaţionale.

 

Petro Poroşenko a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera regiunea Crimeea după anexarea de către Rusia şi a subliniat că teritoriul este o parte integrantă a Ucrainei. Totodată, Ucraina a cerut Uniunii Europene să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei pe fondul recunoaşterii de această ţară a regimului separatist din autoproclamatele republici Doneţk şi Luhansk.

Sursa: mediafax.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< August 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: