headerphoto
Rusia, aproape de finalizarea formării unei mari divizii motorizate în regiunea sudică Rostov PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Vineri, 04 August 2017 16:59

Ministerul Apărării rus anunță că formarea Diviziei motorizate nr. 150, descrisă de militari ca "monstrul de oțel", este aproape încheiată, aceasta având baza în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, aproape de frontiera cu Ucraina, relatează vineri mass-media ruse, citând semioficiosul Izvestia.

Potrivit ministerului, Divizia nr.150 dispune de o structură organizatorică unică.

 

Pe lângă cele două regimente de infanterie motorizată și de tancuri, această nouă unitate va mai avea în componența sa regimente de artilerie și antiariene, un batalion de recunoaștere, unul de comunicații și alte componente.

 

Regimentele de tancuri ale Diviziei nr.150 sunt echipate cu tancuri modernizate T-72B3, ce beneficiază de un sistem de protecție suplimentară.

 

Datorită structurii neobișnuite, noua divizie dispune de o manevrabilitate și putere de foc ieșite din comun, în timp ce numărul de personal și echipamentul auxiliar au fost reduse în mod semnificativ.

 

Primele informații despre lansarea formării Diviziei nr.150 în regiunea Rostov au apărut în septembrie 2016. Aceasta este moștenitoarea Diviziei motorizate 150 Idrița-Berdinsk, care în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a participat la cucerirea Reichstag-ului la 30 aprilie 1945.

 

La 2 iunie 2017, Divizia nr.150 motorizată din regiunea Rostov (Districtul Militar Sud) a fost supus unui prim test de pregătire de luptă.

Sursa: agerpres.ro

 

 

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh