headerphoto
ROGOZIN ȘI KRASNOSELSKI AU DISCUTAT ÎNTĂRIREA PREZENȚEI RUSEȘTI PE NISTRU PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 03 August 2017 17:15

După ce a fost declarat persona non-grata, miercuri, la Chișinău, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avut imediat o întâlnire la Moscova cu liderul separatist transnistrean Vadim Krasnoselski, cu care a discutat despre aplicarea unei lovituri Chișinăului, deoarece ar fi obstrucționat „misiunea rusească de pacificare” de pe Nistru, relatează Interfax. Oficialul rus a declarat că singurii care s-ar fi opus reizbucnirii unui conflict pe Nistru, dar și provocărilor împotriva Transnistriei sunt „pacificatorii” ruși, „care stau de nădejde”. În această situație, afirmă oficialul rus, este necesară fortificarea misiunii de menținere a păcii și securității regiunii transnistrene.

 

La rândul său, Vadim Krasnoselski a calificat drept extrem de periculoase deciziile recent ale Chișinăului, precum cea a Curții Constituționale a Republicii Moldova, conform căreia trupele ruse se află ilegal în Transnistria, la fel și recenta declarație a Parlamentului de la Chișinău cu privire la retragerea militarilor ruși din regiune și transformarea operațiunii de menținere a păcii într-o misiune de observatori civili sub mandat internațional. „Eu observ dorința de a elimina contingentul rusesc de pe teritoriul Transnistriei”, a plusat în retorica sa separatistul Krasnoselski.

 

De altfel, Krasnoselski i-a acordat lui Rogozin o decorație cu ocazia a „25 de ani ai operațiunii de pacificare în Transnistria” și pentru „participare activă la restabilirea păcii” în așa-numita republică moldovenească nistreană. Rogozin a fost declarat, miercuri, de către autoritățile de la Chișinău persona non-grata și nu mai are voie să vină în R. Moldova.

Sursa: karadeniz-press.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< August 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
  1 2 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: