headerphoto
UTA GĂGĂUZIA ȘI TRANSNISTRIA SEMNEAZĂ ACORDURI DE COOPERARE „INTERPARLAMENTARE” PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 06 Iulie 2017 18:45

Găgăuzia și Transnistria strâng relațiile, cu toate că prima este o entitate în cadrul R. Moldova, iar cealaltă este o regiune separatistă, nerecunoscută de circa 25 de ani de autoritățile constituționale de la Chișinău. În ciuda acestor realități, „parlamentele” cele două regiuni au semant un acord „interparlamentar” de cooperare. O delegaţie a Adunării Populare a Găgăuziei (Parlamentul local de la Comrat -n.r.) condusă de preşedintele acesteia, Vladimir Kîssa, şi vicepreşedintele Alexandr Tarnavski, a efectuat miercuri, o vizită de lucru la Tiraspol şi chiar au participat la una din şedinţele în plen în pretinsul legislativ al regiunii separatiste transnistrene. La Tiraspol, delegația găgăuză a fost primită de pretinsul șef al Parlamentului, Alexandr Şerba.

 

Noi avem ce învăţa de la voi”, a declarat Vladimir Kîssa după ce a asistat la şedinţa deputaţilor din Transnistria. Ulterior, şeful Legislativului autonomiei găgăuze şi speakerul „Parlamentului” de la Tiraspol au semnat un nou acord de cooperare „interparlamentar”, reînnoindu-l pe cel semnat în 2012, dintre foştii şefi ai instituţiilor respective. „Sper că semnarea acordului va semnifica impulsionarea relaţiilor interparlamentare şi va contribui la îmbunătăţirea bazei legislative a autonomiei, dar şi va intensifica relaţiile culturale şi economice”, a declarat Kîsa cu această ocazie. Vladimir Kîssa a fost ales în funcţia de deputat al Adunării Populare de pe listele Partidului Democrat. De asemenea, el l-a invitat pe șeful pretinsului Parlament transnistrean la Comrat, cu ocazia Zilelor orașului.

Sursa: karadeniz-press.ro

 

Add comment

Comentariile fiecarui articol sunt verificate de un moderator. Nu folositi cuvinte obscene, rasiste, antisemite, care insulta o categorie sociala, etnica, rasiala, politica etc.


Security code
Refresh

Arhiva de articole

< Iulie 2017 >
Lu Ma Mi Jo Vi Du
          1 2
3 4 5 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reclama

Donatie PayPal

Puteti dona prin PayPal pentru a ajuta acest site:

Amount: